Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με την αφέλεια του κ. Ακιντζί.
Ως ένας ακόμα αδιάβαστος πολιτικός της Κύπρου, ανακάλυψε εσχάτως τις «πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας»!
Μέχρι χτες, είχαμε συνηθίσει να ακούμε τις ανυπόφορα επαναλαμβανόμενες (εδώ και δεκαετίες) προσμονές των «δικών» μας ηγετών, που έλεγαν πως «πάμε στις συνομιλίες για να διαπιστώσουμε τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας»!
Προφανώς κ.κ. Αναστασιάδη, Αβέρωφ, Άντρο και λοιποί πολιτικοί ταγοί του τόπου, ήρθατε δεύτεροι! Μετά από 65 ολόκληρα χρόνια διατύπωσης των Τουρκικών προθέσεων, τις αντιλήφθηκε πρώτος ο κ. Ακιντζί. Έστω τις μισές. Αυτές που λένε πως στόχος της Τουρκίας είναι να ασκεί η ίδια έλεγχο επί των Τουρκοκυπρίων και να ασκεί η ίδια κυριαρχία επί των κατεχομένων. Οι άλλες μισές προθέσεις φυσικά, λένε πως η Τουρκία έχει στόχο να ασκεί έλεγχο επί του συνόλου του Κυπριακού λαού και να ασκεί κυριαρχία επί της Κύπρου ολόκληρης. Σε αυτά δεν ήταν «αποκαλυπτικός» ο κ. Ακιντζί.
«Ομοσπονδία δύο ισότιμων κοινοτήτων, που να ζουν πλάι πλάι», είπαν οι Τούρκοι το 1956. Ξεχωριστά Πολιτικά Δικαιώματα στην «Τουρκική Κοινότητα», Ξεχωριστή Εδαφική Επικράτεια και ένα πολίτευμα συνδιαχείρισης της Εξουσίας με Πολιτική Ισότητα, έτσι ώστε ο «άνθρωπος της Άγκυρας» να ασκεί εκβιαστικά εξουσία.
Αυτές οι επιδιώξεις (οι περιβόητες πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας), είναι εγγράφως διατυπωμένες, επισήμως εκφρασμένες και εντύπως διατεθειμένες προς ελεύθερη ανάγνωση, μέσα σε διάφορες εκθέσεις και μελέτες, που φέρουν ενοποιημένες τον αποκαλυπτικό τίτλο: «Σχέδιο Επανάκτησης της Κύπρου». Χρονολογία πρώτης σύνταξης: 1956.
Επανάκτηση της Κύπρου λοιπόν, διαμέσου του ρατσιστικού πολιτικού διαχωρισμού, του εγκληματικού εδαφικού διαχωρισμού και της φασιστικής πολιτικής ισότητας.
Είναι όμως δυνατόν, να μην διάβασε ποτέ ο κ. Ακιντζί τις εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ; Τόσα χρόνια «ηγέτης των Τουρκοκυπρίων» δεν του εξήγησε κανένας τις πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας; Στ’ αλήθεια πίστευε πως η Τουρκία θα εγγυάται μόνο την ασφάλεια τους και θα παρακολουθεί εξ αποστάσεως την κοινότητα του να ευημερεί μέσα σε μία μελλοντική διευθέτηση του Κυπριακού και σε συνθήκες πλήρους αυτονομίας και απεξάρτησης από την Τουρκία;
Όλα αυτά που «αποκαλύπτει» να γίνονται από την πολιτική ηγεσία και από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (εκβιασμοί, παρεμβάσεις, προώθηση πολιτικών προσώπων) θα συνεχίσουν να συμβαίνουν και σε περίπτωση λύσης. Με αυτές τις μεθοδεύσεις είναι που θα τοποθετηθεί ο «άνθρωπος της Άγκυρας» στα ανώτατα δώματα της Εξουσίας του μελλοντικού Πολιτεύματος. Η Επανάκτηση της Κύπρου από την Τουρκία, περνά μέσα από τον πολιτικό έλεγχο της τουρκοκυπριακής κοινότητας και αναδύεται μέσω της πρόνοιας της Πολιτικής Ισότητας. Για αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και ούτε υπάρχουν τα επιχειρήματα που να αντικρούουν αυτήν την πρόβλεψη.
Άρα, μήπως τελικά ο κ. Ακιντζί τα λέει εκ του πονηρού;
Μήπως μας εκφοβίζει με την «προσάρτηση των κατεχομένων», έτσι ώστε να αποδεχθούμε τη ΔΔΟ με Πολιτική Ισότητα;
Εδώ μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως οι «δικοί» μας ηγέτες δεν διάβασαν ποτέ τους τις εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ.
Είναι δυνατόν να μην τις διάβασε ούτε ο κ. Ακιντζί;
- «Σχέδιο Επανάκτησης της Κύπρου» ήταν ο τίτλος και ο κ. Ακιντζί σίγουρα το γνωρίζει!
Ο όρος «Επανάκτηση» προϋποθέτει πλήρη έλεγχο και προσδίδει πλήρη κυριαρχία. Για να το πετύχει αυτό η Τουρκία, θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχει πλήρως τους Τουρκοκυπρίους. Αν αντισταθούν θα τους εξαφανίσει από προσώπου γης. Δεν έχει καμίαν ηθική αναστολή να το πράξει και σίγουρα ο κ. Ακιντζί το γνωρίζει και αυτό πολύ καλά.
Αν η αγωνία του κ. Ακιντζί για το μέλλον της κοινότητας του ήταν ειλικρινής, ένα πράγμα θα ζητούσε.
Να αφαιρεθεί από την Τουρκία το έρεισμα για να παρεμβαίνει.
Και αυτό δεν είναι άλλο από το «Δικοινοτισμό».
Ο «Δικοινοτισμός» ήταν το εργαλείο του «Διαίρει και Βασίλευε» που μας φόρτωσαν οι Βρετανοί από το ’60.
Ο «Δικοινοτισμός» ήταν η βάση όλων των παρεμβάσεων της Τουρκίας.
Με κεντρικό πυλώνα το «Δικοινοτισμό» προχωρά βήμα-βήμα για την «Επανάκτηση της Κύπρου».
Θα την πετύχει, αν η μελλοντική λύση διατηρήσει το «Δικοινοτισμό».
Η μοναδική οδός σωτηρίας, είναι η διαγραφή του «Δικοινοτισμού», η επανενοποίηση του Κυπριακού λαού και η Απελευθέρωση. Με λίγα λόγια, Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία προϋποθέτει Ελευθερία και προσδίδει Ισότητα στους πολίτες.
Συνεπώς, το δίλημμα του κ. Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είναι «Προσάρτηση ή ΔΔΟ», ούτε «Παρασκηνιακές Παρεμβάσεις ή Λύση τώρα», αλλά «Δικοινοτισμός ή Δημοκρατία».
Ιδού λοιπόν το κρίσιμο ερώτημα προς όλους τους ενδιαφερόμενους: Έχετε το σθένος να αγωνιστούμε όλοι μαζί για Ελευθερία, για Ισότητα και Δημοκρατία;