Menu Close

Αναρτήσεις

Υποταγή και σφαγείο

Sener Levent, 23 Αυγ. 2021

Συζητούμε με τον αγαπητό μου φίλο καθηγητή στην Αμερική για την πανδημία, τα τεστ και τα εμβόλια. Αυτός δεν είναι από εκείνους αμφισβητούν το θέμα όπως εγώ και έχουν αμφιβολίες για τα τεκταινόμενα. Πιστεύει στην επιστήμη που τα γεγονότα και οι έρευνές της είναι απόλυτες.

Είναι άτομο που μέχρι να βρεθούν εμβόλια απομονώθηκε στο σπίτι μαζί με την οικογένειά του, και μάλιστα ακόμα και τα φαγητά που παράγγελνε αφήνονταν έξω από την πόρτα του σπιτιού και απέφευγε κάθε επαφή. Όμως, κυκλοφόρησε στους δρόμους αφότου έκανε τα εμβόλιά του, λέει. «Υπάρχει μια τάξη πολέμου αυτή τη στιγμή στον κόσμο», λέει, «όμως δεν είναι ανάμεσα στους αριστερούς και τους δεξιούς αυτός ο πόλεμος, είναι ανάμεσα στην επιστήμη και όσους αρνούνται τη διαφώτιση και την επιστήμη». Όσοι αντιτίθενται στο εμβόλιο στην Αμερική είναι οπαδοί του Τραμπ, λέει. Όσοι καταπολεμούν το εμβόλιο είναι φασίστες, λέει. Οι φασιστικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, οι ακροδεξιοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, κατά την γνώμη του, είναι λάθος να αξιολογούν το θέμα ιδεολογικά, να το μπερδεύουν με τον ιμπεριαλισμό και να θεωρείται ότι όλες οι εφημερίδες γράφουν ψέματα και όλοι οι γιατροί και οι επιστήμονες βρίσκονται κάτω από τις διαταγές των λεφτάδων. Εκείνοι που εκφράζουν τέτοιες απόψεις είναι θεωρητικοί της συνωμοσίας, λέει. Λέει το εξής:

«Αν αυτή τη στιγμή είχε εμβολιαστεί το εβδομήντα τοις εκατό του πληθυσμού, θα ήταν δυνατό να νικήσουμε τον ιό. Όμως, αυτό δεν θα γίνει πλέον και αυτός ο ιός θα μείνει μαζί μας για πάντα. Πάρα πολλοί δεν πιστεύουν στην επιστήμη, πάρα πολλοί φοβούνται το εμβόλιο. Κάποιοι λένε ‘δεν φοβάμαι να πεθάνω’. Και κάποιοι λένε κάτι του τύπου ‘εγώ αρρώστησα μερικές φορές ούτως ή άλλως, γι’ αυτό δεν είναι απολύτως αναγκαίο το εμβόλιο’. Οι οπαδοί του Τραμπ αποφεύγουν να βάζουν ακόμα και μάσκα. Διοργανώνουν μεγάλες διαμαρτυρίες και έτσι ο ιός συνεχίζει να σκοτώνει τους ανθρώπους με τις νέες μεταλλάξεις του».

Το Τουρκμενιστάν απαγόρευσε την ασθένεια, λέει. Και δεν έχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι οι Ταλιμπάν θα απαγορεύσουν τους εμβολιασμούς στο Αφγανιστάν. Μάλιστα, σε κάποιες αγροτικές περιοχές τους έχουν ήδη απαγορεύσει άλλωστε.

Είναι πολύ ευαίσθητος ο αγαπητός μου φίλος στο θέμα του εμβολίου. Δεν πιστεύει στην ελευθερία τού μη εμβολιασμού. Οι άνθρωποι υποχρεούνται να εμβολιαστούν, όχι μόνο για το δικό τους καλό, αλλά και για το καλό των άλλων, λέει. Κατά τη γνώμη του, εκείνοι που δεν εμβολιάζονται απειλούν την υγεία όσων εμβολιάζονται και συμβάλλουν στην εξάπλωση του ιού με διαφορετικές μορφές. Λέει ότι η ελευθερία τού μη εμβολιασμού σημαίνει ελευθερία ρύπανσης του περιβάλλοντος. Σημαίνει ελευθερία να πυροβολείς στον αέρα σε έναν χώρο με συγκεντρωμένο πλήθος. Και σημαίνει ελευθερία να κάψεις το σπίτι σου χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τα σπίτια που βρίσκονται κοντά του. Τον ρώτησα το εξής: «Μήπως και εσύ καις ένα δέντρο για να σώσεις το δάσος;» Έτσι είναι. Αν υπάρχει ρίσκο θανάτου έστω και ένα τοις χιλίοις στα εμβόλια, πώς μπορεί να εμβολιαστεί ένας άνθρωπος; Μήπως να το αφήσει στην τύχη; «Κοίτα, υπάρχουν και κάποιοι που πέθαναν επειδή δεν εμβολιάστηκαν και κάποιοι που πέθαναν επειδή εμβολιάστηκαν». Μπορεί να είναι πλειοψηφία όσοι πέθαναν επειδή δεν εμβολιάστηκαν, όμως, τι να κάνουμε με εκείνους που πέθαναν επειδή εμβολιάστηκαν;

Αυτή η συζήτηση δεν έχει τέλος. Αν θέλετε την αλήθεια, είμαι περίεργος να δω πότε θα τελειώσει αυτή η πανδημία και πότε θα βάλουμε τελεία. Πότε θα επιστρέψουμε στη φυσιολογική ζωή. Νομίζω πως και αυτό είναι ανοικτού τέλους, όπως το κυπριακό πρόβλημα. Φαίνεται πως δεν θα τελειώσει ποτέ. Μέχρι αυτή τη στιγμή εμβολιάστηκαν 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, λέει. Δηλαδή, τα υπόλοιπα τρία δισεκατομμύρια δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Όμως, τι κι αν εμβολιαστούν και αυτά; Οι επιστήμονες λένε ότι η επίδραση κάποιων εμβολίων διαρκεί τρεις μήνες και κάποιων άλλων έξι μήνες. Δηλαδή, τα εμβόλια δεν θα τελειώσουν ποτέ και θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο. Το Facebook, που λογοκρίνει και τιμωρεί όσους διεξάγουν πολεμική κατά του εμβολίου, λογοκρίνει και άλλα πράγματα. Δηλαδή απαιτείται και εδώ πλήρης υποταγή απ’ όλους μας. «Είτε θα γράφεις αυτό που θέλω εγώ, είτε σου απαγορεύω. Είτε δεν θα βάζεις φωτογραφίες που δεν θέλω, είτε θα τις αφαιρώ». Ένας φίλος μου μοιράστηκε φωτογραφίες σε σχέση με τις εκτελέσεις των Ταλιμπάν. Το Facebook τις αφαίρεσε. Γιατί; Περιέχουν βία, λέει! Τι είναι αυτό μωρέ; Κανείς δεν θα δει τι κάνουν οι παρανοϊκοί Ταλιμπάν και τι είδους βία εφαρμόζουν; Αν το να γίνεται κανείς μάρτυρας της βίας ενθαρρύνει τη βία, τότε δείτε το Netflix. Δείτε το Hollywood. Εκεί υπάρχει πολλαπλάσια βία…

Πλέον απαιτείται υποταγή από εμάς παντού, σε κάθε τομέα. Οι όροι έχουν ρυθμιστεί σύμφωνα με την υποταγή. Βλέπουν την ανθρωπότητα σαν ένα κοπάδι. Και δυστυχώς, διασφάλισαν να πηγαίνει στο σφαγείο με τη δική της θέληση!
Sener Levent

Posted in Politics, Από Πολίτη, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *