Menu Close

Αναρτήσεις

Φυλάξτε τον θυμό σας

Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου, 24 Φεβρουαρίου 2021

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε και ελάλησε: «Η διαμαρτυρία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά από κάποιες μέρες που θα υπάρξουν χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων». Φυλάξτε λοιπόν τον θυμό σας κι άμα τελειώσει η πανδημία, κι άμα με το καλό αρθούν τα μέτρα, βγείτε στους δρόμους και φωνάξετε για τη διαφθορά. Τι κι αν η χύτρα βράζει έτοιμη να εκραγεί; Η επανάσταση μπορεί να περιμένει. Όλα μπορούν να περιμένουν. Εδώ και 47 χρόνια οι πρόσφυγες περιμένουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Γιατί τόση βιασύνη να φύγει η Γιολίτη, που ούτε εφτά μήνες δεν έκανε ως υπουργός; Γιατί σώνει και καλά να μιλήσουμε τώρα για τη διαφθορά; «Η διαφθορά υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει σε όλο τον κόσμο» είπε ο κ. Κούσιος. Στους αιώνες των αιώνων. Τι πάθαμε τώρα και δεν την αντέχουμε;  

Η Κυβέρνηση (μεγάλη η χάρη της που δεν προέβη σε συλλήψεις χιλιάδων πολιτών για παραβίαση των διαταγμάτων) δεν έχει πρόβλημα με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Απλά ανησυχεί για τη δημοσία υγεία. Κι αυτό που έγινε το πρώτο Σάββατο, δεν ήταν έκφραση αυταρχισμού. Δεν ήταν προσπάθεια φίμωσης όσων δεν χειροκροτούν την Κυβέρνηση. Δεν ήταν απόπειρα επιβολής της εξουσίας. Ήταν απλά υπέρμετρη έγνοια για προστασία της δημόσιας υγείας. Κι από αστοχία, ίσως, κατέληξε σε αυτό που είδαμε και ζήσαμε. Αστοχία, ίσως, του οδηγού του περίφημου Αίαντα. Αστοχία του απλού αστυνομικού που πήρε κλομπ κι είπε να το χρησιμοποιήσει όπως είδε να κάνουν οι συνάδελφοι του στην Αμερική. Αστοχία του αξιωματικού που συντόνισε την αστυνομική δράση επηρεασμένος κι αυτός από αμερικάνικες ταινίες.

Κάθε πολίτης, δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έχει το δικαίωμα έκφρασης και διαμαρτυρίας, ωστόσο θα έπρεπε όλοι να επιδείξουν ανοχή, μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα. Κι όταν λέει κανονικότητα εννοεί αυτό που ξέραμε, χωρίς μάσκες και sms. Κανονικότητα ήταν το ξέπλυμα, κανονικότητα ήταν η ανέγερση πύργων κατά μήκος της παραλίας, κανονικότητα ήταν το φούσκωμα των τιμών, κανονικότητα ήταν η δημιουργία μιας ελίτ που κερδοσκοπούσε εις βάρος του δημοσίου, κανονικότητα ήταν αυτό που είδαμε στο ρεπορτάζ του Al Jazeera, κανονικότητα είναι όλα αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, μάλιστα, νιώθει περήφανη γιατί οδήγησε στα δικαστήρια τόσα πολλά πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, ακόμα και μέλη του κυβερνώντος κόμματος, όπως επίσης δήλωσε ο κ. Κούσιος. Δεν είναι γιατί για πρώτη φορά φθάσαμε σε τέτοια σημεία διαφθοράς ώστε να μην μπορούν πια να κρυφτούν όλοι αυτοί. Είναι γιατί η Κυβέρνηση πάταξε τη διαφθορά. Είναι κι αυτό μια ανάγνωση.

chrystalla@phileleftheros.com

Posted in By Cyclamen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *