Menu Close

Αναρτήσεις

Γιατί οι εμβολιασμένοι είναι τόσο θυμωμένοι με τους ανεμβολίαστους;

Ανεμβολίαστοι το 99% όσων μπαίνουν στις ΜΕΘ με κορονοϊόSener Levent, 26 Αυγ. 2021
Έστω και αν ακυρώθηκαν τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας του Ερσίν Τατάρ και της παρέας του, αυτή τη στιγμή το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι πρόβλημα Ελλήνων και Τούρκων. Δηλαδή δεν είναι καβγάς Ελλήνων και Τούρκων. Δεν είναι και καβγάς Αριστεράς και Δεξιάς. Με τίποτα δεν είναι καβγάς των οπαδών της ομοσπονδίας και των οπαδών της διχοτόμησης. Τι καβγάς είναι τότε; Είναι καβγάς ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Έτσι καθορίστηκαν οι γραμμές τώρα μετά την πανδημία. Κανείς δεν κοιτάει την πολιτική ταυτότητα κανενός πλέον. Κοιτάει αν έχει εμβολιαστεί. Και αν σκέφτεται θετικά για το εμβόλιο, είναι οπαδός του εμβολίου; Ή μήπως πολέμιος του εμβολίου; Χώρισαν οι δρόμοι ακόμα και αυτών που ομοφωνούσαν πολιτικά μέχρι σήμερα. Άφησαν στην άκρη όλα τα θέματα στα οποία συμφωνούσαν. Μόνο το εμβόλιο κοιτάνε τώρα. Αν είναι πολέμιος του εμβολίου κάποιος, τον σβήνουν αμέσως από τα δεφτέρια τους και τον πετάνε. Συνεχίζουν τον δρόμο τους με εκείνους που δεν συμφωνούν σε απολύτως κανένα θέμα, αλλά συμφωνούν στο θέμα του εμβολίου. Αν και εγώ δεν είμαι πολέμιος του εμβολίου, αλλά αμφισβητώ αυτά τα νέα εμβόλια, υπήρξαν κάποιοι που δεν μπόρεσαν να το ανεχτούν ακόμα και αυτό και με αφαίρεσαν από τη λίστα των φίλων τους. Απαγορεύεται και η αμφισβήτηση και η αμφιβολία. Ακόμα και αυτή η καταπιεστική στάση από μόνη της δημιουργεί αμφιβολία. Οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της ελευθερίας έκφρασης τώρα αντιτάσσονται στην ελευθερία έκφρασης. Όπως πάνε τα πράγματα, δεν θα απομείνει κανείς που να μπορεί να κοιτάξει τον άλλο κατάμουτρα σε αυτή τη χώρα. Είναι πολύ θυμωμένοι οι υποστηρικτές του εμβολίου. Χρησιμοποιούν κακό ύφος. Βρίζουν. Προσβάλλουν. Υποτιμούν. Μιλούν για αμάθεια. Αν θέλουν να πείσουν τους απέναντι, δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το στυλ.

Μήπως οι εμβολιασμένοι φοβούνται ότι θα τους κολλήσουν αυτό τον ιό εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί; Ή μήπως ανησυχούν ότι εξαιτίας τους θα πεθάνουν χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι; Μακάρι να μπορούσαν να νιώσουν την ίδια ανησυχία και για τους ανθρώπους που πεθαίνουν τώρα στον κόσμο εξαιτίας άλλων ασθενειών και απόγνωσης. Μήπως πέθαναν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο εξαιτίας του ιού μέχρι τώρα; Μήπως είναι μικρότερο το σύνολο των ανθρώπων που πέθαναν στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη και στο Αφγανιστάν; Αφού ανησυχούν ότι εξαιτίας των ανεμβολίαστων θα αρρωστήσουν και θα πεθάνουν οι υπόλοιποι, τότε μήπως δεν γίνεται να σκεφτούν λίγο και εκείνους που πεθαίνουν εξαιτίας των πυροβόλων, των όπλων, των πυραύλων, της πείνας και της μιζέριας; Κοιτάξτε, οι δυτικές χώρες, οι οποίες υποστήριξαν τους βάρβαρους τζιχαντιστές στη Συρία για να ανατρέψουν τον Άσαντ, δεν άκουσαν καθόλου τις κραυγές των γυναικών Γιεζίντι που γίνονταν σκλάβες του σεξ. Οι τζιχαντιστές πουλούν τώρα τις γυναίκες και τα παιδιά που πέφτουν στα χέρια τους. Τις πουλούν ακόμα και στο διαδίκτυο. Μήπως αυτό δεν έχει τόση σημασία για εσάς, όση το αν είναι κανείς εμβολιασμένος; Δεν σας πιστεύω χωρίς να δω ότι ανησυχείτε και γι’ αυτούς τους ανθρώπους! Δεν πιστεύω ότι πονάτε για τους ανθρώπους που υποφέρουν λόγω του ιού.

Δεν μπορείτε να αναγκάσετε με το ζόρι όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να εμβολιαστούν. Δεν μπορείτε να λέτε και ότι ο ιός εξαπλώνεται λόγω εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όμως, νά που μετατρέψατε σε υποχρεωτικό το εμβόλιο. Απαγορεύετε σχεδόν παντού την είσοδο σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν τους αναγνωρίζετε δικαίωμα ζωής. Πείσατε τον εαυτό σας τόσο πολύ ότι με αυτό τον τρόπο θα αφανίσετε τον ιό, που θεωρείτε δικαιολογημένη ακόμα και αυτή τη φασιστική συμπεριφορά σας. Ναι, κατέρρευσαν όλες οι ιδεολογίες στην Κύπρο. Κατέρρευσαν και όλες οι πεποιθήσεις και οι αγώνες. Έμεινε όρθιος μόνο ο ιός και το εμβόλιο. Είναι και αυτό σαν μια νέα θρησκεία. Η θρησκεία του κορωνοϊού! Δεν θα ρωτάς. Δεν θα αμφισβητείς. Μόνο θα δηλώνεις υποταγή! Μήπως τώρα έγινε σαν τη θρησκεία η επιστήμη που αντιτίθετο πιο πολύ στη θρησκεία; Τι είναι αυτή η ανηλεής επίθεση που άρχισε κατά όσων μέχρι σήμερα πάντα υπερασπίζονταν τις αλήθειες με μεγάλο θάρρος σε αυτό το νησί και πάντα στέκονταν στο μέρος που έπρεπε να σταθούν; Ανάμεσά μας δεν μπορέσαμε να ενωθούμε ούτως ή άλλως. Πόσο ακόμα θα μοιραζόμαστε έτσι; Είμαστε παράξενοι άνθρωποι ούτως ή άλλως. Πότε είμαστε πιο πολύ ενωμένοι και ομόφωνοι; Ενάντια στους Ελληνοκύπριους! Κοιτάξτε που ενωθήκαμε και τώρα για τον Τατάρ και την παρέα του που ακυρώθηκαν τα διαβατήριά τους στον νότο. Επιπλέον, σε αυτή τη θέση είναι ενωμένοι και ομόφωνοι και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι. Άντε, εβίβα τότε. Καλή όρεξη!
Sener Levent

Posted in Politics, Από Πολίτη, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *