Menu Close

Αναρτήσεις

Ούτε ιερό ούτε όσιο έχεις αθεόφοβε Χρυσόστομε Β’…

Ούτε ιερό ούτε όσιο έχεις αθεόφοβε Χρυσόστομε Β’…

 

02 Φεβρουαρίου 2021

Χρυσόστομε Β’ (αρχιεπίσκοπο δεν θα σε αποκαλέσει ξανά αυτή στήλη διότι η συνείδησή μας δεν το επιτρέπει), δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο! Συμβούλευσες το φίλο σου τον Πρόεδρο, να σταματήσετε να κλέβετε. Εσύ, όμως, εκεί ακάθεκτος. Με τις μπουλντόζες αυτή τη φορά. Χωρίς άδεια. Ισοπεδώνοντας τέσσερα διατηρητέα κτήρια. Απλώς και μόνο για να ικανοποιήσεις τη μεγαλομανία σου. Για να φαίνεται ο τεράστιος καθεδρικός ναός που ανεγείρεις. Σε ενοχλούσαν τα (κατ’ εσέ) χαλαμάντουρα που ήσαν μπροστά τους. Ενήργησες σαν πειρατής. Σαν αναρχικός, πήρες το νόμο στα χέρια σου και τα κατεδάφισες.

Ναι, Χρυσόστομε Β’. Κλέβεις. Την πολιτιστική κληρονομιά. Την Ιστορία. Τα διατηρητέα τα οποία κάποιοι πολίτες δώρισαν. Ξεγελάς τον Δήμο Λευκωσίας και τους δημοτικούς συμβούλους. Που σε εμπιστεύθηκαν και σου παραχώρησαν άδεια για να ανεγείρεις καθεδρικό ναό υπό τον όρο ότι θα συντηρήσεις τις διατηρητέες οικοδομές. Ξεγελάς τους πολίτες, που πίστεψαν στις δήθεν καλές προθέσεις σου.

Έπρεπε, όμως, να το αναμένουν όλοι. Από κάποιον, που φορά ράσα και ηγείται της Εκκλησίας, αλλά τολμά να απειλεί δημοσίως ότι θα ανεβεί σε τράκτορ και «θα τα ισιώσει όλα» αν δεν του δώσουν τις άδειες για να ανεγείρει πολυτελές ξενοδοχείο. Από κάποιον, που δεν διστάζει να βιάσει το πνευματικό του σχήμα, βγαίνοντας στο μέσο μιας Μεγάλης Εβδομάδος να επιδείξει απύθμενο θράσος προς την Παναγία του Τράχωνα και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής της. Απειλώντας τα δια ζώσης από έναν τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα αδειάσει το ταμείο τους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη «λαμπροτάτη» εκείνη αναφώνησή του, «θα τα πάρω όλα, δεν θα τους αφήσω ούτε σεντ». Από κάποιον, που εμφανίζει τους γκέι σαν άρρωστους και μιάσματα, απειλεί τους δημοσιογράφους με χαστούκια και προειδοποιεί τους εκπαιδευτικούς με… βίτσα.

Αυτή τη φορά, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε. Υπάρχει κράτος; Ο Γενικός Εισαγγελέας τι κάνει; Χθες, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για μιαν υπόθεση σικέ αγώνα στην Γ’ κατηγορία! Γι’ αυτό το έγκλημα κατά του πολιτισμού τι κάνει; Θα περάσει χειροπέδες στον παρανομούντα εγκληματία; Αν ήταν ένας απλός πολίτης δεν θα το είχαν ήδη κάνει; Η Αστυνομία τι κάνει; Θα κατηγορήσει τον ρασοφόρο «ιερόσυλο» ή όχι; Αν επρόκειτο για απλό πολίτη δεν θα το είχε ήδη κάνει;

Αυτή τη φορά το ποτήρι ξεχείλισε. Ο Δήμος Λευκωσίας οφείλει να άρει αμέσως την άδεια ανέγερσης του καθεδρικού ναού. Αμέσως! Ο παρανομούντας έχει ήδη αθετήσει τους όρους της συμφωνίας βάσει της οποίας εγκρίθηκε η άδεια. Ο Δήμος Λευκωσίας οφείλει να τον υποχρεώσει να ανακατασκευάσει τα διατηρητέα κτήρια. Αμέσως! Έκαστος των δημοτικών συμβούλων του Δήμου έχει καθήκον και υποχρέωση να το απαιτήσει. Οι δημότες της πρωτεύουσας το απαιτούν. Και πρέπει να υποχρεώσουν κάθε σύμβουλο να πράξει το χρέος του έναντι της Ιστορίας της πόλης. Το Τμήμα Αρχαιοτήτων τι θα πράξει; Ακόμη να κινηθεί δικαστικώς και να απαιτήσει ανακατασκευή των κτηρίων;

Αυτή τη φορά, το ποτήρι ξεχείλισε, Χρυσόστομε Β’. Λειτούργησες σαν αδίστακτος τσιφλικάς. Ασέλγησες στο σώμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λευκωσίας και του τόπου. Βίασες την Ιστορία της πόλης και του νησιού γενικότερα. Τελεία και παύλα, σύμφωνα με το νέο δόγμα που διαφημίζει πλέον σε αυτό τον τόπο ο φίλος σου ο Πρόεδρος. Είτε θα αποκαταστήσεις το πολιτισμικό έγκλημα που διέπραξες, είτε θα σε πάρει κανένας δαίμονας…

Βεβαίως, το θέμα δεν αφορά μόνο την αποκατάσταση τεσσάρων διατηρητέων κτηρίων. Αφορά και την ανάγκη αποκατάστασης και ενός εξίσου σοβαρού θέματος. Της επικράτησης ισονομίας. Της ανάγκης να μπει φραγμός στον αυταρχισμό του οποιουδήποτε κατέχει οποιασδήποτε μορφής εξουσίας ως εκ του αξιώματος ή του σχήματός του. Της ανάγκης να τερματισθεί η αυθαιρεσία εκ μέρους οποιουδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί σαν βασιλιάς, ποδοπατώντας κάθε νόμο. Της υποχρέωσης κάθε αξιωματούχου και καθενός που κατέχει εξουσία να σέβεται νόμους, συμφωνίες και κυρίως, τη λαϊκή βούληση.

Το δόγμα του των μπουλντόζων ανήκει στην εποχή των δουλοπάροικων, που έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τελεία και παύλα, Χρυσόστομε Β’!

 

 

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *