Menu Close

Αναρτήσεις

Όλοι πλέον είναι πειραματόζωα

ΣΙΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 20/08/2021
Ακόμα δεν ξέρουμε μέχρι πού θα φτάσει και πού θα σταματήσει αυτό το ζήτημα του ιού και του εμβολίου, στα οποία υπάρχει μεγάλη σύγχυση. Ξέρετε, μπορούν να κολλήσουν αυτόν τον ιό, όσο οι μη εμβολιασμένοι και οι εμβολιασμένοι, και μάλιστα, εκείνοι που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Το σημαντικό είναι ότι μολύνονται κάποιοι, παρά το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένοι, και όχι ότι δεν μολύνεται η πλειοψηφία των εμβολιασμένων. Εκείνοι που μας παρουσιάζουν αυτήν την εικόνα μας λένε: «την πλειοψηφία να κοιτάτε». Πώς να την κοιτάμε; Αν υπάρχει ρίσκο, έστω και ένα τοις χιλίοις, μήπως είναι εύκολο να πάρει κανείς αυτό το ρίσκο; Ένας άντρας λέει: «Ο ανιψιός μου δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Μολύνθηκε με τον ιό και πέθανε. Δεν είχε κάνει καθόλου εμβόλιο». Ένας άλλος άντρας λέει το εξής: «Ο αδελφός μου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Ήταν υγιής. Αφότου έκανε τα εμβόλια, ξαφνικά επιδεινώθηκε η κατάστασή του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Μετά το safepass, που τέθηκε σε ισχύ στον νότο, αρχίζει και στον βορρά η εφαρμογή του adapass. Δηλαδή, θα μπορεί να εισέρχεται κάποιος σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους, με επίδειξη κάρτας εμβολιασμού και εγγράφου διενέργειας τεστ. Νομίζω ότι δεν θα τελειώσει η πανδημία, ενόσω δεν τελειώνει αυτή η υπόθεση με τα τεστ. Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια. Δεν μειώθηκε ο ρυθμός αύξησης των θετικών κρουσμάτων. Και δεν φαίνεται ότι θα μειωθεί. Είναι σαν ένας τροχός που γυρίζει. Κάποιος που μια μέρα βγαίνει θετικός, την άλλη μέρα μπορεί να βγει αρνητικός. Ύστερα πάλι θετικός. Ύστερα αρνητικός. Δεν τελειώνει. Είμαι αντίθετος με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Όμως, φαίνεται ότι δεν θα δίδεται το δικαίωμα να κάνουν βήμα πουθενά όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι. Και, επίσης, τώρα λέγεται ότι κολλάνε τον ιό όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι και λίγο έμεινε να ωθηθούν εκτός κοινωνίας. Θα τους συμπεριφέρονται σαν λεπρούς, πανουκλιασμένους!

Μου το διηγήθηκε ένας αγαπητός μου φίλος. Πήγε, λέει, στο Cyprus Mall, στον νότο, πριν μερικές μέρες. Περίμενε τη σειρά του για να μπει μέσα. Όταν ήρθε η σειρά του, έδειξε την κάρτα εμβολιασμού και το τεστ του, λέει. Ο επί καθήκοντι υπάλληλος τα κοίταξε. Το εμβόλιο ήταν εντάξει. Όμως, το τεστ δεν ήταν εντάξει. «Ισχύει μόνο 72 ώρες», είπε στον δικό μας. Οι ευρισκόμενοι στην ουρά, που έγιναν μάρτυρες αυτής της συζήτησης, λέει, τραβήχτηκαν πίσω ξαφνικά, τρομάζοντας και διορθώνοντας πιο πολύ τις μάσκες τους. Αποτραβήχτηκαν σε μεγαλύτερη απόσταση από τον δικό μας. Όμως, ο δικός μας είδε ότι ο επί καθήκοντι που έφερε αντίρρηση στον ίδιο, κοίταζε μόνο τις κάρτες εμβολιασμού των άλλων. Δεν κοίταζε το τεστ. «Τότε άσε το τεστ, κοίτα μόνο τα εμβόλιά μου», του είπε. Αλλά, δεν μπόρεσε να τον πείσει. Κατόπιν τούτου, υπέβαλε παράπονο γι’ αυτόν στον διευθυντή. «Θα τον διώξω απ’ την δουλειά», του είπε ο διευθυντής, όταν έμαθε τι συνέβη. Πόνεσε η ευαίσθητη καρδιά του δικού μας. Είναι κακό να προκαλείς κάτι τέτοιο. «Αμάν, μην το κάνετε, μην διώξετε τον άνθρωπο, σίγουρα έγινε κάποιο λάθος», άρχισε να ικετεύει τον άνδρα. «Δεν γίνεται. Σε πρόσβαλε, σε μείωσε μπροστά σε όλους. Δεν μπορώ να το επιτρέψω αυτό», του είπε ο διευθυντής.

Έτσι είναι. Ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε ακόμη. Όσοι λαμβάνουν πρόσκληση για την τρίτη δόση προβληματίζονται λέγοντας, «να την κάνω ή να μην την κάνω, άραγε;» Ποιος ξέρει αν δεν θα έρθει και τέταρτη και πέμπτη δόση. Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να επιδεικνύεται εμπιστοσύνη στην επιστήμη, όμως, υπάρχουν και σε αυτά που λένε εκείνοι προβλέψεις που δεν βγαίνουν σωστές. Στην αρχή, έλεγαν ότι μόνο οι ηλικιωμένοι θα μολύνονταν με αυτή την ασθένεια. Ύστερα, κατέβηκαν μέχρι τους νέους. Ακόμα και στα μωρά. Επειδή είναι ένας νέος ιός, μπορεί να θεωρηθούν αιτιολογημένα παρόμοια σφάλματα. Όμως, νέα είναι και τα εμβόλια. Δεν είναι εμβόλια που δοκιμάστηκαν πολλά χρόνια και μετά να εγκριθούν. Γι’ αυτό, όλοι υποχρεούνται να θεωρήσουν τον εαυτό τους ως ένα πειραματόζωο. Θα δείτε που, μια μέρα, θα λεχθεί ότι είναι λάθος όλα όσα λέγονται και γίνονται σήμερα. Υπάρχουν κάποιοι που το λένε αυτό, ακόμα και τώρα. Και εκείνοι κατηγορούνται επειδή δημιουργούν σύγχυση και κάνουν τους πάντες να είναι ψυχροί έναντι των εμβολίων. Τους αποκαλούν «θεωρητικούς της συνωμοσίας». Όμως, δεν λένε τι κερδίζουν, τι αποκομίζουν από αυτή τη συνωμοσία. Κάποιος λέει «τρέφονται από το χάος». Τι σημαίνει τρέφονται από το χάος; Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Λένε τις αντίθετες απόψεις τους, ρισκάροντας το κύρος τους και τολμώντας να απαξιωθούν, ακόμα και να εκδιωχθούν από τη δουλειά τους. Οι μεγάλες δυνάμεις σε αυτό τον κόσμο δεν είναι στο δικό τους πλευρό. Εκείνοι είναι πάντοτε περιθωριακοί!
Sener Levent

Posted in Politics, Από Πολίτη, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *