Menu Close

Αναρτήσεις

Το Watergate της Κύπρου

Του Σιενέρ Λεβέντ, στις 2 Μαρτίου 2021

Μην ανησυχείτε. Το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων δεν έφαγε εκείνον τον δημοσιογράφο. Τον Πρόεδρο θα φάει. Αν η διερευνητική επιτροπή κρατήσει γερά φυσικά. Είπα θα φάει και θυμήθηκα τον δρα Κιουτσούκ.

Τι είχε πει: «Δεν μπορούν να με φάνε. Το κρέας μου δεν μπορεί να βράσει ακόμα και σε χύτρα ταχύτητος»! Είχε καυχηθεί πολύ, πάρα πολύ. Στο τέλος παραδέχτηκε την ήττα του όμως. Τον έφαγαν. Τον απομάκρυναν και έβαλαν τον Ντενκτάς να καθίσει στη θέση του. Διότι τους χρειαζόταν άνθρωπος επιθετικός. Σε εμάς αν θα φάει κάποιος κάποιον η Άγκυρα θα το κάνει. Γι’ αυτό είναι αρκετό ένα τηλεφώνημα στη Λευκωσία. Αν κάποιος θα φάει τον Νίκο, αυτός πού θα είναι; Μήπως αυτή είναι μια περίπτωση Νίξον; Ένα ντόπιο Watergate;

Το Watergate της Κύπρου! Εσύ τι έκανες Νίκο. Κάπως δεν μπορείς να κάτσεις ήσυχος. Και η γλώσσα σου είναι μπελάς στο κεφάλι σου. Σώνει και καλά θα καυχηθείς. Τι ωραία που γλεντούσες τα βράδια στην Αθήνα. Ουίσκι. Μουσική. Χορός. Μήπως σε έσπρωξε ο διάβολος; Τι ανάγκη υπήρχε να φλυαρήσεις ξαφνικά; Όχι κέρδισες 300 εκατομμύρια ευρώ από αυτά τα διαβατήρια. Όχι τα μετέφερες στις Σεϋχέλλες. Και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Μήπως αυτά είναι πράγματα να λέγονται; Πάγωσα. Αν δεν τα άκουγε με τα αφτιά του ο Αντρέας. Αν δεν τα έλεγε ο Αντρέας δεν θα τα πίστευα. Νά, κανένας δεν ήξερε. Νά, κανένας δεν το πήρε χαμπάρι. Αν τα λεφτουδάκια πέταξαν στις Σεϋχέλλες, πέταξαν. Ποιος νοιάζεται; Κανένας δεν σε διώκει! Τα χρήματα είναι δικά σου. Το κέφι είναι δικό σου. Φάε, πιες, γύρισε, γλέντησε. Ποιος σε ψάχνει, ποιος σε ρωτά. Ζήσε τη ζωή σου! Μην ξεχνάς ότι η δεύτερη ζωή ξεκινά μετά τα εβδομήντα! Μην πιστεύεις εκείνους που λένε ότι στα εβδομήντα τελειώνει η δουλειά!

Άσε να ασχοληθούν και λίγο οι άλλοι με εκείνο το καταραμένο το κυπριακό ζήτημα. Εσύ έκανες ό,τι ήταν να κάνεις άλλωστε. Τι άλλο μπορείς να κάνεις. Να έρθει όποιος έχει σειρά. Μα τον Θεό αυτό το ζήτημα θα διαρκέσει άλλα χίλια χρόνια. Θα έρθει και η σειρά των εγγονιών των εγγονιών μας. Μέχρι τότε θα γίνουν χάλκινα τα «χρυσά» διαβατήρια. Τι είπες; Όλα αυτά είναι κουτσομπολιό; Μήπως δεν ξέρεις τον κόσμο της Κύπρου; Λατρεύει τέτοια κουτσομπολιά. Όταν τα διηγείται στο ένα προσθέτει άλλα χίλια. Χρωματίζοντάς τα. Η εφημερίδα μας δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και στην Καρπασία είπαν για εμένα ότι σκοτώθηκα. Ο κόσμος της Κύπρου είναι σουρεαλιστής. Άσε. Κοίτα το κέφι σου. Η αναφορά στα χρήματα των πλουσίων κουράζει τους φτωχούς. Εσύ είσαι πλούσιος ούτως ή άλλως. Τι θα τα κάνεις τόσα χρήματα; Δεν θα τα πάρεις μαζί σου. Δεν έχουν τσέπες τα σάβανα! Αχ, το ξέχασα, κοίτα. Εσείς δεν έχετε σάβανα και άλλα παρόμοια. Ή μήπως είσαι και εσύ όπως εκείνον τον καταραμένο σουλτάνο; Ποιον σουλτάνο; Κάτσε να σου πω. Αυτός ο σουλτάνος, λέει, έκανε κάθε βράδυ έρωτα με τις παλλακίδες του. Ένας φτωχός άνδρας έκανε μπανιστήρι κρυφά από το παράθυρο. Ένα βράδυ ο σουλτάνος τον αντιλήφθηκε. Τον έπιασε από το αφτί. «Ξεδιάντροπε άνθρωπε», άρχισε να φωνάζει. Ο άνδρας είπε στον σουλτάνο: «Τι θα γίνει στο τέλος; Μήπως δεν θα πεθάνουμε όλοι; Θα πεθάνεις και εσύ, θα πεθάνω κι εγώ». «Σωστά», του είπε ο σουλτάνος, «θα πεθάνεις κι εσύ, θα πεθάνω κι εγώ, όμως εγώ θα πεθάνω πηδώντας και εσύ θα πεθάνεις κοιτώντας»! Ως γνωστόν, οι φτωχοί βρίσκουν παρηγοριά λέγοντας «στο τέλος όλοι θα πεθάνουμε». Ας πάει σε αυτούς τούτο το ανέκδοτο με τον σουλτάνο. Σε καταλαβαίνω Νίκο. Άλλωστε, άμα δεν σε καταλάβω εγώ ποιος θα σε καταλάβει; Εγώ είμαι ένας δημοσιογράφος που έγραψε το όνομά του στους προδότες της πατρίδας στην κατεχόμενη περιοχή. Εσύ είσαι Πρόεδρος. Εγώ ζω τόσο καιρό κάτω από τη σημαία ενός έθνους που θεωρεί τιμή να χύνει αίμα. Ενώ εσύ κάτω από τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας για χάρη της οποίας δεν πέθανε κανένας. Στην περιοχή που ζω είδα πολλές φορές τέτοιες υποθέσεις. Ατασθαλίες μέχρι τον Αλλάχ. Αν έδιδε και η δική μας έξυπνη ομάδα ευρωπαϊκά διαβατήρια, είμαι βέβαιος ότι θα κέρδιζε πιο πολλά χρήματα από εσένα. Εδώ είναι μάντρα. Βασιλεύουν οι αλεπούδες.

Έχω να πω το εξής: Μην φοβάσαι καθόλου αν έχεις ασφαλισμένα τα χρήματα στις Σεϋχέλλες. Κοίτα το κέφι σου! Πιες το ουισκάκι σου. Κάνε τη μεσημβρινή σου ανάπαυση. Έρχεται η άνοιξη, η άνοιξη. Μην κοιτάς την Κύπρο. Κοίτα το φως του φεγγαριού!

Posted in Politics, Από Πολίτη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *