Menu Close

Αναρτήσεις

Το μήνυμά του θα ταρακουνήσει τον κόσμο, λέει

Μια είδηση από τα ΜΜΕ δεξαμενή του Ταγίπ Eρντογάν. Τη Vatan TV. Κοιτάξτε τι λέει. Αποκαλύπτει το μήνυμα που θα δώσει ο Ερντογάν στον κόσμο από την Κύπρο. Άλλωστε το είπε και ο Ενρτογάν: «Το μήνυμα που θα δώσω στον κόσμο από την Κύπρο αφορά όλο τον κόσμο, όχι μόνο το νησί».

Είναι ένα τέτοιο μήνυμα που θα ξεσηκώσει όλο τον κόσμο, λέει. Η Αμερική, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία. Θα τρελαθούν, λέει! Κρατηθείτε γερά τώρα. Τι είναι αυτό το μήνυμα, λέει. Θα κηρύξει επισήμως την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτό, θα ανήκει στην Τουρκία, λέει ότι υπάρχει στα 200 μίλια στα ανοικτά από την Τουρκία, δηλαδή από τη στεριά και κυρίως το Αιγαίο! Ο έλεγχος εκατοντάδων ελληνικών νησιών στο Αιγαίο θα περάσει στην Τουρκία και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να διεκδικεί απολύτως κανένα δικαίωμα πάνω σε αυτά, λέει! Επιπλέον, αυτά τα νησιά θα γίνουν περιουσία της Τουρκίας με τίτλο ιδιοκτησίας, λέει! Η Τουρκία θα πάρει και θα φύγει, λέει, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που κατ’ ισχυρισμό βρήκε το πλοίο Όρουτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή στα ανοικτά της Κύπρου. Σύμφωνα με αυτό τον τηλεοπτικό σταθμό, αυτό κατά πάσα πιθανότητα είναι το μήνυμα του Ερντογάν που θα ταρακουνήσει τον κόσμο. Δεν είπε ότι σίγουρα αυτό θα είναι το μήνυμα, όμως αφού είναι κανάλι που υπάγεται στον Ερντογάν, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτά λέχθηκαν εν αγνοία του Ερντογάν, έτσι δεν είναι; Μήπως αυτό δεν είναι αιτία πολέμου; Ο Ερντογάν θα βάλει εμφανώς χέρι στα νησιά, θα τα προσαρτήσει στα εδάφη της Τουρκίας και η Ελλάδα θα μείνει σιωπηλή; Η Αμερική θα πει εντάξει; Οι υπόλοιποι;

Άραγε επίτηδες διαδίδουν στον κόσμο μιαν τέτοια είδηση γεμάτη τρέλα; Για να εστιαστούν όλοι εδώ στην επίσκεψη του Ερντογάν στην Κύπρο; Δεν έβαλε άσκοπα το Βαρώσι στην επίσκεψη, λέει. Θα ανοίξει τζαμί εκεί, λέει. Εθνικό κήπο. Θα δείτε που θα γδυθεί στην παραλία που βρίσκεται στη σκιά των βομβαρδισμένων ξενοδοχείων και θα μπει στη θάλασσα. Άμα θα κατέβει στο γήπεδο για τον ποδοσφαιρικό αγώνα των υπουργών με τους παλαίμαχους στη Λευκωσία, γιατί να μην μπει στη θάλασσα και να κολυμπήσει στο Βαρώσι. Αν ξέρει κολύμπι φυσικά. Δεν ήξερε να ιππεύει. Ίππευσε και έπεσε. Ακόμα και εκείνο το άλογο δεν τον άντεξε, πώς να τον αντέξει ο λαός; Νόμιζα ότι θα κατέβαινε στο γήπεδο και θα έπαιζε και ο Τατάρ. Ως γνωστό έπαιζε όταν ήταν στην Αγγλία, λέει. Τον λάτρευαν οι Άγγλοι, λέει. Του φώναζαν συνθήματα όπως «Come on Ers», λέει. Είχε καλά χτυπήματα με το κεφάλι, λέει. Εκπλήσσομαι! Λένε κεφάλι αυτό το κεφάλι; Οι Κύπριοι αποκαλούν κάτι τέτοια «κελλέ κουλούμπρα». Ξύλινα κεφάλια τους λένε. Λένε και λένε πολλά. Όμως, θα απουσιάζει από αυτό το ματς. Μόνο θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα μαζί με τον Ερντογάν.

Α και θα θέσουν και τον θεμέλιο λίθο του προεδρικού μεγάρου που θα κάνει στον Τατάρ εδώ. Είναι και αυτό ένα δώρο στον Τατάρ για τις 20 Ιουλίου. Ένα Λευκό Μέγαρο στην Άγκυρα. Ένα Λευκό Μέγαρο στη Λευκωσία. Όσο θεωρεί ότι θα μείνει ακόμα στην εξουσία ο Ερντογάν στην Τουρκία, ονειρεύεται το ίδιο και για τον Τατάρ στην Κύπρο. Και αν θέλετε την αλήθεια, δεν θεωρείται και πολύ λανθασμένος αυτός ο υπολογισμός. Μιας και βρήκαν τον Τατάρ, δεν θα τον αφήσουν ξανά. Μήπως θα βρουν καλύτερο από τον Τατάρ; Και η αντιπολίτευση αν πάει έτσι, ούτε στα όνειρά της θα μπορέσει να δει το προεδρικό μέγαρο. Αν η κοινότητα δεν υψώσει τη φωνή της όλη μαζί ενάντια στην κατοχή της Τουρκίας, θα διαλυθεί.

Και ιδού μια τελευταία είδηση. Έρχεται με 15 εμπορευματοκιβώτια ο Ερντογάν στην Κύπρο. Τα εμπορευματοκιβώτια εστάλησαν πριν την επίσκεψη. Δηλαδή ήρθαν τα εμπορευματοκιβώτια πριν έρθει ο Ερντογάν. Λόγω αυτού του γεγονότος, λέει, υπήρξαν ώρες κινητικότητας στο τελωνείο εδώ. Γιατί; Διότι έλαβε μιαν ειδοποίηση το τελωνείο, λέει. Ότι μέσα σε αυτά τα εμπορευματοκιβώτια υπάρχουν μετανάστες. Κατόπιν τούτου, οι τελωνειακοί μας προέβησαν σε αυστηρούς ελέγχους.  Άνοιξαν τα εμπορευματοκιβώτια και κοίταξαν. Ήταν λανθασμένη η ειδοποίηση. Δεν υπήρχαν μετανάστες, λέει. Το καταλάβαμε, αλλά αν δεν υπάρχουν μετανάστες, τι υπάρχει; Δεν μας είπαν. Τι μεταφέρει εδώ ο Ερντογάν με τόσα εμπορευματοκιβώτια; Ακόμα και ο Μάικλ Τζάκσον δεν μετέφερε τόσο φορτίο στις τουρνέ του. Ε, τι είναι τώρα αυτό; Πάντα βρομιά έρχεται στο μυαλό όταν γίνει λόγος για εμπορευματοκιβώτια.

Κοιτάξτε την είδηση. Οι τελωνειακοί άνοιξαν, κοίταξαν και δεν βρήκαν μετανάστες, λέει! Μα ποιος έχει την εξουσία να ανοίξει και να κοιτάξει τα εμπορευματοκιβώτια του Ερντογάν; Ακόμα και οι εισαγγελείς δεν την έχουν και την έχουν οι τελωνειακοί; Σάμπως και θα το έλεγαν αν έβρισκαν μετανάστες!

Sener Levent

Posted in Politics, Από Πολίτη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *