Menu Close

Αναρτήσεις

Τα κόμματα των ζώων και η Αστυνομία για ζώα

Φιλελεύθερα, 9.5.2021.

Οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής διαμαρτύρονται ότι κινδυνεύουν και ζητούν προστασία (από αστυνομικούς δεύτερης γραμμής;)

Θαύμασα τα αστραπιαία αντανακλαστικά της Αστυνομίας και της υπουργού Δικαιοσύνης για την κακομεταχείριση του Μπρούνο: Άρχισαν αυτεπάγγελτη ποινική έρευνα για την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται δημοτικοί υπάλληλοι, ενώ η υπουργός, αφού παρακολούθησε «με έντονο προβληματισμό» τα βίντεο και τις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν, καταδικάζει «απερίφραστα περιστατικά κακομεταχείρισης και βίας ζώων», εκφράζει «τη βούληση της πολιτείας να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τέτοια περιστατικά» και δηλώνει ότι εντός του μηνός θα συσταθεί η Αστυνομία για τα Ζώα…

Α, ναι, ξέχασα να πω, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι ο Μπρούνο είναι σκύλος. Τριγυρνούσε αδέσποτος γύρω απ’ το στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στο Κάβο Γκρέκο, ώσπου κάποιοι που ενοχλήθηκαν –άγνωστο γιατί– ζήτησαν από τον δήμο να τον μαζέψει, με το καημένο το σκυλί να αντιμετωπίζεται σαν επικίνδυνος κακοποιός – ή έστω διαδηλωτής. Μόνο νερό με το κανονάκι του αντιοχλαγωγικού οχήματος της ΜΜΑΔ δεν του έριξαν, όπως έκαναν στην άτυχη Αναστασία πριν λίγο καιρό.

Η Αναστασία βέβαια ήταν διπλά άτυχη επειδή, συν τοις άλλοις, δεν σκέφτηκε να κάνει έστω ένα «γαβ». Μπορεί τότε να συγκινείτο η υπουργός από τα βίντεο που επίσης είδε και είδαμε, και να εξήγγειλε αυτεπάγγελτη έρευνα από την Αστυνομία. Η οποία, όπως φαίνεται, είναι ήδη… για τα ζώα, σύμφωνα όμως με τον κώδικα συμπεριφοράς που εφάρμοσαν στον Μπρούνο οι υπάλληλοι του δήμου Αγίας Νάπας, γι’ αυτό και απόρησα που δεν εξανέστησαν και οι –συμπαθέστατοι κατά τα άλλα– άνθρωποι του Κόμματος για τα Ζώα. Η υπουργός, μάλιστα, κινητοποίησε προς τούτο τα υπουργεία Γεωργίας και Εσωτερικών, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, τον Αρχηγό Αστυνομίας κ.ά., κάτι που δεν έκανε μετά την κακοποίηση της Αναστασίας.

Γιατί άραγε; Μήπως επειδή στην περίπτωσή της δεν ευθύνονταν απλώς δυο αναλώσιμοι υπάλληλοι δήμου αλλά ολόκληρο το Αστυνομικό Σώμα που εποπτεύει; Και γιατί το Κόμμα για τα Ζώα διαφωνεί με την υιοθέτηση του Μπρούνο από τους φαντάρους; Κατοικίδια νοούνται μόνο σε κατοικίες; Είμαι σίγουρος ότι οι νεαροί στρατιώτες θα του φέρονται καλύτερα από πολλούς που διατηρούν σκυλιά στο σπίτι τους, παρατημένα σε αυλή δύο επί τρία ή στα μπαλκόνια τους.

Έχουμε από την άλλη τους αστυνομικούς που διαμαρτύρονται διά του συνδικαλιστικού τους οργάνου «Ισότητα» (sic) ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους, μετά και από τα επεισόδια της Ανάστασης με φωτιές, βανδαλισμούς και το κάψιμο ενός περιπολικού. «Όποτε η Αστυνομία επέβαλλε την τάξη με ανάλογη βία, κατακρίθηκε και κάποιοι έσπευδαν να οριστούν ποινικοί ανακριτές για τυχόν ευθύνες» λένε, «και τώρα βιώνουμε την απόλυτη αναρχία». Φαντάζομαι πως, αν εισακουστούν από την πολιτεία, μετά την Αστυνομία για τα Ζώα θα έχουμε και Αστυνομία για τους Αστυνομικούς, να τους φυλάει και να μην τους καίνε τα περιπολικά οι αιμοδιψείς έφηβοι χουλιγκάνοι. Ίσως να κυκλοφορούν με σωματοφύλακες και αρματωμένοι με αντιεφηβική εξάρτυση.

Στο μεταξύ, το Κόμμα για τα Ζώα βρίσκεται σε σύγκρουση με το Κόμμα Κυνηγών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το κυνήγι είναι σπορ (τα ζώα το ξέρουν;), ενώ ανταγωνίζονται με τους Οικολόγους οι οποίοι, όσον αφορά τα ζώα, έχουν παρόμοιες θέσεις (τα ζώα το ξέρουν;) αλλά πιο πλατύ εύρος ενδιαφερόντων, π.χ. στο Κυπριακό (αν και τελευταίως δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς υποστηρίζουν οι τελευταίοι, μετά τον προεκλογικό «εμβολιασμό» τους από υποψηφίους-ανεμοσκορπίσματα).

Στο μεταξύ, οι Κυνηγοί βρίσκονται επίσης σε αντιπαράθεση με την Άννα Θεολόγου και το κόμμα της (δεν είμαι σίγουρος για την πιο πρόσφατη ονομασία του), την οποία κατηγορούν μετά τη διακοπή της προεκλογικής συνεργασίας τους για «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας». Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν ευρύτερα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανάμεσα στα κόμματα, μιας και όλα κάνουν σαν να απευθύνονται σε ζώα (ενώ υπάρχουν και υποψήφιοι που μοιάζουν να ανήκουν σ’ αυτό το βασίλειο), ενώ διαθέτουν κομματόσκυλα και κυνηγούς ψηφοφόρων που μας συμπεριφέρονται λες και μόλις βγήκαμε από το κλουβί (κομματικής) εκτροφής, ανίδεοι σαν τις πέρδικες και τους λαγούς για το πού ζούμε. Στο κάτω-κάτω, κάπως έτσι θα είμαστε όταν πάψουν (;) κάποτε τα διατάγματα και τα lockdown.

chrarv@phileleftheros.com

Posted in By Cyclamen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *