Menu Close

Αναρτήσεις

Τα αντίποινα του Προέδρου

01 Αυγούστου 2021

Ζαχαράτος και Άντζελα τα μυστικά όπλα του με την παράστασή τους «Πάμε γι’ άλλα».

Πώς αντιδρά η κυβέρνηση στη νέα κατάληψη των Βαρωσίων; «Ο Αναστασιάδης ετοιμάζει αντίποινα και εκδίκηση», έγραφαν τουρκικά ΜΜΕ πριν λίγες μέρες, και πίστευαν ότι αφορούσαν την πιθανότητα να ακυρωθούν τα διαβατήρια που έχουν εκδοθεί σε Τουρκοκύπριους, όμως εκείνος χτύπησε εκεί που δεν το περίμεναν. Ο Νίκος Αναστασιάδης βρέθηκε στο θέατρο Άλσος της Αθήνας, συνοδεία συζύγου για κάλυψη, αλλά ήταν σε μυστική αποστολή: Να επιστρατεύσει τον εκπληκτικό περφόρμερ Τάκη Ζαχαράτο και τη «λαίδη» Άντζελα Δημητρίου, ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα. Η κάλυψή του, μάλιστα, ήταν πειστικότερη λόγω του ότι το υποτιθέμενο γλέντι του έγινε «λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο», όπως τον επιτιμά η εφημερίδα Espresso – αν ήταν ποτέ δυνατόν!

Ως και ο τίτλος του σόου, «Πάμε γι’ άλλα», έχει τη σημασία του και μπέρδεψε τους πάντες: Ποια είναι αυτά τα «άλλα»; Νέες διαπραγματεύσεις; Νέα στρατηγική; Πάμε για (άλλα) δύο κράτη ή (άλλες) δύο ζώνες; Μήπως υπονοεί όντως τα (άλλα) διαβατήρια, αυτά τα «πέτσινα» του ψευδοκράτους που θα απομείνουν στους Τουρκοκύπριους, άμα τους αφαιρέσουν τα ευρωπαϊκά; Αν και, εδώ που τα λέμε, μετά τη διεθνή απαξίωση από την πώλησή τους σε κακόφημους δήθεν επενδυτές, απορώ που δεν άρχισαν ακόμα να τα επιστρέφουν μόνοι τους. Όχι πως εκείνοι δεν έχουν διεφθαρμένους –κάθε άλλο, γνήσιοι Κύπριοι είναι– όμως είναι αδικία εμείς να πουλάμε και να κερδίζουμε χωρίς εκείνοι να παίρνουν μερτικό. Άλλωστε, λίγο ακόμα και θα ζητούσαν συνεκμετάλλευση, όπως με το φυσικό αέριο· θα ήταν και πιο αποδοτική, αφού το αέριο ως τώρα αποδεικνύεται… κοπανιστό.

Ποιο είναι, λοιπόν, το σχέδιο του Προέδρου; Έγκυρες πηγές στην Espresso κρυφάκουσαν τον Πρόεδρο να ζητά από την Άντζελα και τον Τάκη να παρουσιάσουν το σόου τους στο κατεχόμενο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, όπως έγινε παλιότερα με τον «Ιππόλυτο» του ΘΟΚ. Θα ενημερωθεί και η Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, η οποία θα αναλάβει τη διοργάνωση (είναι γνωστό ότι η Άντζελα αρέσει και στους Τουρκοκύπριους), ενώ η παράσταση εντάσσεται στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Αρχαίου Δράματος (το κυπριακό δράμα είναι ταυτόχρονα και αρχαίο και σύγχρονο). Ο Ζαχαράτος, επιπλέον, θα αντικαθιστά τον Πρόεδρο στις διαπραγματεύσεις κατά την ώρα της μεσημεριανής σιέστας του ή όταν το πολύ τσάι του φέρνει πονοκέφαλο. Άλλωστε ο Τάκης, όπως είπε ο ίδιος παλιότερα, στην προηγούμενη ζωή του ήταν Κύπριος – τυχαίο;

Αν αναρωτιέστε πώς «απαντά» το σόου στις προκλήσεις, να μια γεύση από Άντζελα: –Ποια η γνώμη σας για τις μειονότητες; –Α, δεν ξέρω χρυσό μου, εγώ έχω μόνο πλεονεκτήματα (για να μη νιώθουν μειονεκτικά ως μειονότητα οι Τουρκοκύπριοι) –Τα πειρατικά CD κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά, και ξέρεις Νίκο γιατί τα λένε έτσι; Γιατί τα πουλάνε μαύροι (α, μάλιστα!) –Στην Τουρκία έχω πουλήσει 100.000 πωλήσεις (χώρια τα πειρατικά στα κατεχόμενα) –Για μένα οι θαυμαστές μου κόβουν τις φλέβες μου (να ελπίσουμε μην παρεξηγηθεί) –Μετά την πλαστική στη μύτη μου, απελευθερώθηκε το μυαλό μου (ακούτε να μαθαίνετε) –Ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω αραβικά, δεν είμαι Αραβίδα (ούτε τουρκικά, δεν είναι Τουρκίδα ούτε Τουρκοκυπρίδα) –Οι 7 Έλληνες στους 10 προτιμούν αυτό και οι άλλοι 4 το άλλο (το ίδιο και οι Κύπριοι απ’ εδώ κι απ’ εκεί). Και η εξήγηση για όλα αυτά: –Κυρία Δημητρίου, διαβάζετε; –Ναι, το ξέρω!

Να και λίγες χρήσιμες συμβουλές από τα τραγούδια της για τον Πρόεδρο: Όσο κι αν κάτσω φρόνιμα / για μένα θα μιλάνε / αφού μου βγήκε τ’ όνομα / αυτοί δεν σταματάνε. Για το παράπονό του προς τους Τουρκοκύπριους: Σου ζήτησα το χέρι να μ’ απλώσεις / ήθελα μόνο λίγη αγάπη να μου δώσεις / μα εσύ όμως έπαιξες με τα όνειρά μου / γι’ αυτό σε έβγαλα για πάντα απ’ την καρδιά μου. Και κάτι για όλους μας: Αχ, πατρίδα μου, θύμα σε κάνανε / σε ξεπουλήσανε και σε πεθάνανε / αυτοί οι σωτήρες σου που δήθεν νοιάζονται / σου κλέβουν όνειρα και τα μοιράζονται.

Χρήστος Αρβανίτης   
chrarv@phileleftheros.com

Φιλελεύθερα, 1.8.2021.

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *