Menu Close

Αναρτήσεις

Οι ανεμβολίαστοι ανακηρύχθηκαν αποδιοπομπαίοι τράγοι

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 10/08/2021

Μπήκα σε ένα κατάστημα στον νότο. Ζήτησαν το έγγραφό μου για τεστ PCR. Το έδειξα. Το κορίτσι το κοίταξε επί μακρόν. Πότε την ταυτότητά μου, πότε το έγγραφό μου. «Δεν γίνεται», είπε. «Γιατί», ρώτησα. «Διότι πέρασαν οι 72 ώρες σας», είπε. «Αυτό δεν ισχύει μια βδομάδα;» «Όχι, τρεις μέρες». «Τότε οι επί καθήκοντι στο σημείο διέλευσης γιατί μου επέτρεψαν να περάσω;». «Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, όμως η οδηγία που μας δόθηκε αυτή είναι», μου είπε και κάλεσε τον διευθυντή του καταστήματος για να μου εξηγήσει. «Αν σας επιτρέψουμε να μπείτε στο κατάστημα και το αντιληφθεί η Αστυνομία, θα μας επιβάλει χρηματικό πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ. Επιπλέον, θα επιβάλει και σε εσάς πρόστιμο», είπε. Βγήκα απ’ εκεί και έφυγα με φίλους. Σε κοτζάμ κατάστημα δεν υπήρχε κανείς εκτός από μερικά άτομα. Ήταν αυτό που λένε κυνηγά μύγες. Με αυτή την πορεία θα χρεωκοπήσουν.

Η ζωή αυτή έγινε πραγματικά ανυπόφορη. Ούτως ή άλλως είχαμε μπελάδες στο κεφάλι μας. Προέκυψε και αυτό τώρα. Χωθήκαμε μέσα στους μπελάδες. Αδύνατο να πας κάπου χωρίς μάσκα, χωρίς τεστ. Σύντομα θα είναι προϋπόθεση και το εμβόλιο. Άλλωστε αυτή τη στιγμή στον κόσμο υπάρχει μια τρομερή προπαγάνδα για τον εμβολιασμό. Στενεύει το πεδίο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Η πιο αρμόδια φωνή στην Αμερική είπε ότι «εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί κολλάνε τον ιό». Έρευνα που έγινε στην Αγγλία λέει ότι είναι τρεις φορές μικρότερος ο κίνδυνος μόλυνσης των εμβολιασμένων με δύο δόσεις από τους ανεμβολίαστους. Δηλαδή, δεν λέγεται ότι είναι πλήρως ασφαλείς οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις, αλλά μειώνεται, λέει ο κίνδυνος να ασθενήσουν!

Κάποτε λέω… Ούτε βόμβα ατομική. Ούτε υδρογόνου. Ούτε νετρονίου. Τίποτα απ’ αυτά δεν θα μπορούσε να επηρεάσει την ανθρωπότητα όσο τούτος ο ιός. Το όπλο των όπλων. Η βόμβα των βομβών. Τίποτε άλλο δεν θα μπορούσε να αιχμαλωτίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Προέκυψε πράγματι από νυχτερίδα ή μήπως παρήχθη σε εργαστήριο; Ούτε αυτό ξεκαθάρισε. Αλλά αυτός ο ιός είναι μια πραγματικότητα. Όμως, μήπως είναι τόσο όσο λέγεται; Ήταν πράγματι αναγκαίο να κηρυχθεί πανδημία; Είναι και αυτό θέμα συζήτησης ακόμα. Μου έγραψε ένας αγαπητός φίλος. Έχασε τον αδελφό του στο εξωτερικό, λέει. Ο αδελφός του ήταν πολύ καλά και υγιής, λέει. Ήταν αντίθετος με τα εμβόλια και δεν ήθελε να εμβολιαστεί αρχικά. Όμως, ό,τι και να έγινε αργότερα πήγε και έκανε και τις δύο δόσεις. Ό,τι έγινε συνέβη μετά από αυτό το εμβόλιο, λέει. Άλλωστε τη μέρα που βρισκόταν κλινήρης στο νοσοκομείο τηλεφώνησε στον γιο του και του είπε: «Φαίνεται ότι δεν ωφελούν σε τίποτα και αυτά τα εμβόλια». Και έτσι αποχαιρέτησε τη ζωή, λέει.

Οι εταιρείες παραγωγής εμβολίων είναι πολύ ικανοποιημένες από την κατάσταση. Μόνο η Pfizer είχε κέρδος 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με τις παραγγελίες που παίρνει από παντού τώρα τα κέρδη της θα ξεπεράσουν τα 100 δισ. ευρώ. Εκείνοι που κερδίζουν χρήματα με τη σέσουλα θέλουν πράγματι να τελειώσει αυτή η πανδημία; Άρχισαν να κοιτάνε με πολύ κακό μάτι όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Μετά την Αμερική όλοι πλέον λένε ότι οι ανεμβολίαστοι κολλάνε τον ιό. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, μπορεί να ωθηθούν εκτός κοινωνίας.

Η σκέψη αρχίζει με την αμφιβολία. Εγώ αμφιβάλλω πιο πολύ για όσους αποδέχονται τα πάντα αμέσως και δεν νιώθουν καμία αμφιβολία. Ιδού, υπάρχουν δύο αντίθετες απόψεις. Όσοι πιστεύουν σε όλα αυτά. Και όσοι δεν πιστεύουν. Υπάρχουν επιστήμονες και στις δύο πλευρές. Πρέπει να βρεθούν μαζί, να συζητήσουν και να φτάσουν σε ένα πιο υγιές συμπέρασμα, έτσι δεν είναι; Όμως δεν συζητούν. Όσοι πιστεύουν αποκλείουν εκείνους που δεν πιστεύουν. Δεν θέλουν καν να ακούσουν. Τους κατηγορούν για θεωρίες συνωμοσίας. Γιατί; Πού είναι η ελευθερία έκφρασης; Γιατί τους εμποδίζουν να μιλήσουν; Γιατί εξαφανίζουν τα βίντεό τους;

Μερικοί φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να αμφιβάλλουν καθόλου για το πώς προέκυψε ο ιός ούτε και για τις ακολουθούμενες μεθόδους θεραπείας, επιτίθενται άσχημα σε όσους έχουν κάποιες αμφιβολίες γι’ αυτό. Πολύ κρίμα. Αυτό δεν είναι επιστήμη. Επιστήμη είναι να αναζητάς και να βρίσκεις την αλήθεια όποια και αν είναι αυτή. Άντε, εσείς δεν την αναζητάτε. Γιατί θυμώνετε με όσους την αναζητούν;
Sener Levent

Posted in Politics, Από Πολίτη, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *