Menu Close

Αναρτήσεις

Μέρες κρίσης για την κάλπη

Του Φρίξου Δαλίτη, 25 Μαίου 2021

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει για όλους και για όλα, με τα κόμματα πλέον να ανασύρουν όλα τα όπλα από τη φαρέτρα στοχεύοντας προς συγκεκριμένους στόχους.

Με σχεδόν ένα στους τέσσερις ψηφοφόρους, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις να δηλώνει αναποφάσιστος, τα κόμματα στρέφουν πλέον την προσοχή τους προς αυτή τη μερίδα του εκλογικού σώματος από την οποία αναμένουν ότι μπορούν να αντλήσουν ψήφους. Την ίδια ώρα, κορυφώνονται η οργανωτική δράση με μικρές συγκεντρώσεις, τηλέφωνα και προσωπικές επαφές. Οι υποψήφιοι όλοι βρίσκονται στους δρόμους και καλούνται να… «ιδρώσουν τις φανέλες» προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, στη μάχη της δημόσιας αντιπαράθεσης ρίχνονται και όλα τα… βαρέα όπλα. Μαρί, σκάνδαλα, διαφθορά, αλλά και ΓεΣΥ. Το καθένα με τον στόχο του. Η αντιπαράθεση αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες, φτάνοντας την Παρασκευή, τελευταία μέρα της προεκλογικής, στον απόγειο της.

Τα περισσότερα κόμματα έχουν πραγματοποιήσει τις τελικές προεκλογικές συγκεντρώσεις τους με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών τους, καθορίζοντας ουσιαστικά και τη γραμμή πάνω στην οποία θα κινηθούν τις επόμενες μέρες. Ο ΔΗΣΥ με το δίλημμα για το τι Βουλή θέλουμε, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ με το σύνθημα της αλλαγής, δείχνοντας το δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη μάχη του κάτω διαζώματος, οι Οικολόγοι έριξαν χθες το θέμα του ΓεΣΥ, ως απάντηση στο πρέσινγκ των επιθέσεων των προηγούμενων ημερών από πλευράς ΕΔΕΚ για τα ψηλά κτήρια, τους ισχυρισμούς για ΜΕΔ και οδηγό Περδίκη. Σε θέση άμυνας συνεχίζει να παίζει το ΕΛΑΜ, αποφεύγοντας αντιπαραθέσεις που υπενθυμίζουν στους πολίτες τον ακροδεξιό χαρακτήρα του. Καθημερινές παρεμβάσεις από την Αλληλεγγύη στην κορύφωση της προσπάθειας για ανατροπή των δημοσκοπήσεων. Με κατάθεση προτάσεων μπαίνει δυναμικά στην τελική ευθεία η Δημοκρατική Παράταξη κορυφώνοντας την προσπάθεια για είσοδο και ισχυρή παρουσία στη νέα Βουλή, ως εναλλακτική επιλογή προσπαθεί να παρουσιαστεί η Αλλαγή Γενιάς.

>> ΔΗΣΥ: Οι μηχανές στην Πινδάρου δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς. Μετά την τελική προεκλογική συγκέντρωση του Σαββάτου με την παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη, η προσοχή στρέφεται πλέον προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος, οι οποίοι για διάφορους λόγους παρουσιάζονται δυσαρεστημένοι και επιφυλακτικοί για να προσέλθουν στην κάλπη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων είναι συναγερμικοί και σε αυτούς ποντάρει η Πινδάρου, χτυπώντας με το δίλημμα μιας λειτουργικής Βουλής ή μίας Βουλής Βαβέλ.

>> ΑΚΕΛ: Κορυφώνει την προεκλογική του κινούμενο σε τρεις άξονες: Στέλλει το μήνυμα ότι μόνο με ισχυρό ΑΚΕΛ θα έρθει η αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου και προτάσσει διαρκώς τον χαρακτήρα του ως κόμμα της Αριστεράς με προτάσεις και θέσεις για ζητήματα που αφορούν την εργασία και τα κοινωνικά θέματα. Παράλληλα συνεχίζει να χτυπά την Κυβέρνηση για θέματα διαφθοράς με επίκεντρο το κεφάλαιο των πολιτογραφήσεων. Το Κυπριακό παραμένει πάντα στην αιχμή της κριτικής κατά της Κυβέρνησης.

>> ΔΗΚΟ: Ισχυρό ΔΗΚΟ για ισχυρή αλλαγή. Με αυτό ως κεντρικό σύνθημα, το Δημοκρατικό Κόμμα κορυφώνει την προεκλογική του, απαντώντας χθες στην κριτική του Προέδρου για έλλειψη προτάσεων, με κατάθεση 20+1 προτάσεων σε προτεραιότητα. Την ίδια ώρα, συνεχίζει να πυροβολεί την Κυβέρνηση για το θέμα των πολιτογραφήσεων και της διαφθοράς, επιμένοντας στο θέμα του ελέγχου από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Μια θέση η οποία θεωρούν ότι έχει απήχηση προς την κοινωνία.

>> ΕΔΕΚ: Την τελευταία βδομάδα επικεντρώνεται στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της η ΕΔΕΚ, παραδοσιακών και νέων, και στην ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που δείχνουν τη διαφορετικότητα και τη συνέπεια της ΕΔΕΚ στις θέσεις της στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, όπως είναι η διαφάνεια, τα σκάνδαλα, η διαπλοκή και το Κυπριακό κ.ά. Την ίδια στιγμή αναδεικνύουν και τα όσα διεκδίκησαν με την ψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού.

>> Οικολόγοι: Έριξαν χθες στη μάχη το θέμα του ΓεΣΥ, ως απάντηση προς τις θέσεις της ΕΔΕΚ επί του συγκεκριμένου θέματος και προχωρούν με τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολίτες και παράλληλα συνεχίζουν με τη διαδικτυακή προώθηση μηνυμάτων, δημοσίων και προσωπικών. Ταυτόχρονα σηκώνουν το γάντι και απαντούν στις προκλήσεις.

>> ΔΗΠΑ: Προχωρούν με κατάθεση προτάσεων και συνεχίζουν την επικοινωνία στοχευμένα. Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποίησαν και την τελική προεκλογική τους συγκέντρωση.

>> Αλλαγή Γενιάς: Πραγματοποίησαν την τελική προεκλογική τους, με παρουσίαση υποψηφίων και συναυλία.

>> ΚΕΚΚ: Επιλέγουν τις επαρχιακές και τοπικές συγκεντρώσεις. Χθες στην Πάφο, σήμερα σε Λάρνακα- Αμμόχωστο, αύριο Λεμεσό.

Posted in 'Αρθρα στον ''Φ'', Politics, Από Φιλελεύθερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *