Menu Close

Αναρτήσεις

Επιτέλους! Η Βουλή που μας αξίζει!

Του Κώστα Κωνσταντίνου, 01 Ιουνίου 2021

Οι εκλογές τελείωσαν, με πολλές εκπλήξεις και ένα αποτέλεσμα απολύτως αντάξιο του όρου «Πελλότοπος» ο οποίος μας περιγράφει απόλυτα, πιστεύω. Όλους μας.

Εκτός κι αν υπάρχει λ.χ. κι άλλη χώρα στην οποία γυναίκα βουλευτής υπογράφεται… Σούπερμαν. Συμπαθέστατη η συγκεκριμένη και το «βρήκε» το επίθετο δεν λέω αλλά, εδώ συζητάμε το «βουλευτής» για τις γυναίκες και το εάν πρέπει να λέμε «βουλεύτρια» ή «βουλευτίνα» κ.λπ. Βουλευτίνα Σούπερμαν; Σε μια Βουλή με λιγότερες γυναίκες μάλιστα; Μόνο εδώ!

Φαντάζομαι τι θα έχει τραβήξει μεγαλώνοντας η καημένη αλλά, αν το έκανε Ρίτα Γουάντεργουμαν, λ.χ.; Ακούγεται και πολύ Broadway, δεν ακούγεται;

Στα… θετικά και κάτι που μπορεί να μην σκεφτήκατε. Το ΕΛΑΜ δεν άγγιξε τα ποσοστά που ήλπιζε, ένας δε από τους τέσσερις βουλευτές του είναι ο Fast and Furious Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Ο μοναδικός βουλευτής στην Κύπρο, ίσως και στον κόσμο, από τον οποίο στερήθηκε το δίπλωμα οδήγησης σε προχωρημένη μάλιστα ηλικία, καθώς το μέτρο εφαρμόζεται συνήθως σε κάτι 18χρονα με αντικοινωνική και άλλη προβληματική συμπεριφορά.

Ο γνωστός για τις ρατσιστικές του απόψεις πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ πάλευε, ψήφο με ψήφο, μέχρι τις πρωινές ώρες για να μπει στη Βουλή και τελικά τα κατάφερε. Τουλάχιστον τώρα δεν θα εμφανίζεται μπροστά σε δικαστές κλαψουρίζοντας ότι… εγώ του στέρησα την πολιτική του καριέρα –το είπε χωρίς πλάκα!– επειδή κατέδειξα καθηκόντως την αθλιότητα των όσων έλεγε ένας βουλευτής στοχοποιώντας ανθρώπους.

Το θετικό όμως δεν είναι εκεί. Είναι πως, από τότε που ο Αντρέας γνώρισε τους ΕΛΑΜίτες γεγονός είναι πως ανανεώθηκε. Θεαματικά! Βρήκε τον εαυτό του. Έκανε επιδερμίδα! Σε όλες τις φωτογραφίες θα προσέξατε σίγουρα ότι είναι χαμογελαστός, αντί με τα μούτρα του μέχρι εκεί κάτω όπως ήταν όσον καιρό ασφυκτιούσε στον ΔΗΣΥ και χρειαζόταν να λέει ότι θαύμαζε τάχα τον Κληρίδη και διάφορα άλλα.

Το Σύμφωνο Συμβίωσης το οποίο υπέγραψε με το ΕΛΑΜ προσπαθώντας να διαχειριστεί την πάλη μέσα του με την  ταυτότητα του Συναγερμικού, ταυτότητα με την οποία ζούσε in the political closet τόσα χρόνια, τον ελευθέρωσε! Ελπίζω τώρα να κατάλαβε!..

Κατά τα άλλα, οι πλείστοι κέρδισαν με κάποιον τρόπο στις εκλογές του Πελλότοπου. Ακόμα και αυτοί που έχασαν, πάλι κατάλαβαν ότι κέρδισαν. Κλασικά.

Με εξαίρεση τον Άντρο Κυπριανού, τον μοναδικό ο οποίος διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα με αξιοπρέπεια αλλά και τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος πήγε να το κάνει αλλά εκεί που μας είπε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για το ΔΗΚΟ ξεπετάχτηκε από μέσα του το κιστιμένο της μάμμας του και μας υπενθύμισε ότι έχει εννέα βουλευτές, ωσάν αυτό να ήταν το θέμα μετά το πατατράκ που έπαθε από τη ΔΗΠΑ, οι υπόλοιποι ήταν όλοι θεούληδες σε κάποιον βαθμό.

Για τον Αβέρωφ, ο οποίος σε περίπτωση που ο Κιμ το πατήσει το κουμπί κάποτε θα επιβιώσει μαζί με τις κατσαρίδες, δεν έχω να πω πολλά. Ίσως το εξής: ότι την ώρα που θα βγει έξω από την Πινδάρου έντρομος και συνειδητοποιώντας ότι έχει μείνει μόνος στον πλανήτη θα ακούσει κάποιον να του φωνάζει «αρφούιν μου;». Σιγά να μην πάει ο Καρογιάν από πυρηνική έκρηξη. Ούτε καν αν μας βρει ο μετεωρίτης που έρχεται.

Χωρίς να παίρνω όρκο εικάζω ότι μπορεί να υπάρξει και τρίτος επιζών. Και ότι κάποια στιγμή θα τους φανερωθεί ο Τρυφωνίδης έχοντας κάτω από τη φανέλα του κρυμμένα δυο-τρία «πόλιπιφ». Ο αγώνας των τριών για επιβίωση θα λάβει σίγουρα μια απρόσμενη ώθηση! Αν επιβιώσει και καμιά γυναίκα, το ανθρώπινο είδος θα διαιωνιστεί μέσω απογόνων του Φούλη, του Αλέκου και του Καρογιάν. Σε μερικές δεκάδες χρόνια θα είμαστε δηλαδή στον ίδιο παρονομαστή.

Μόνο στην Κύπρο και πάντα στα θετικά, το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης κ.λπ. 11.712 άτομα ψήφισαν το Κόμμα των Κυνηγών. Πού βλέπω κάτι θετικό; Θα σας εξηγήσω. Πρώτον, στο ότι μετά το διαζύγιο με τη Θεολόγου δεν μπήκαν στη Βουλή και δεύτερον, ότι μας βοήθησαν να θυμηθούμε πόσοι άνθρωποι σ’ αυτό το νησί μπορούν πραγματικά να ασχολούνται με μαλ… την ώρα που ο κόσμος καίγεται γύρω μας.

Αν σε αυτούς προσθέσει κανείς δύο κόμματα του χώρου των ψεκασμένων, την «Αφύπνιση 2020» η οποία πήρε 4.839 ψήφους και την Πνοή Λαού η οποία έλαβε 4.585 κομποσκοίνια, ίσως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι φτηνά τη γλιτώσαμε που δεν μπήκαν όλοι αυτοί.

Επί της ουσίας δεν είναι λανθασμένο όχι. Σε σχέση με αυτούς. Η μεγάλη εικόνα όμως περιλαμβάνει, για να μην πω και πως κυρίως αποτελείται από, εκείνους του είδους αυτού οι οποίοι μπήκαν, εάν κανείς θέλει να δει την έκταση του πράγματος και το τι λέει για αυτή τη χώρα.

Όσοι και όσες δεν τα ξέρετε όπως εμείς, λόγω δουλειάς, μην ανησυχείτε. Έχετε πέντε χρόνια για να τα μάθετε. Από την καλή και από την ανάποδη. Εδώ θα είμαστε να σας βοηθάμε!

Κώστας Κωνσταντίνου

Posted in Από Πολίτη, Απόψεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *