Menu Close

Αναρτήσεις

Βάλε και τουρσί στο τραπέζι

Άντε παλικάρι μου, άντε… Μην μας κάνεις πολλά νούμερα σαν να έχεις λυπηθεί έτσι. Ιδού, λάτρεψες και εσύ αυτή την υπόθεση. Ο Νίκος έριξε ένα δάχτυλο και μαζεύτηκαν πίσω σου όλοι όσοι δεν μπορούν να σε υπομένουν. Δεν θα το πίστευες ακόμα και αν το έβλεπες στο όνειρό σου. Εκείνοι που σε κοροϊδεύουν. Εκείνοι που σου επιτίθενται σφοδρά καθημερινά. Εκείνοι που σε καλούν να παραιτηθείς κάθε τόσο. Όλοι είναι δίπλα σου τώρα. Πνέουν μένεα κατά του Νίκου. Υπερασπίζονται το δικαίωμά σου για διαβατήριο. Μάλιστα μερικοί απ’ αυτούς θα μεταφέρουν την υπόθεση μέχρι τις Βρυξέλλες, λέει. Τι ωραία! Τι ωραία! Αχ τούτοι οι ανόητοι Ελληνοκύπριοι ηγέτες. Αν δεν υπήρχαν και αυτοί, τι θα γινόμασταν εμείς; Αν δεν υπήρχαν και αυτοί, ποιος θα μας ένωνε έτσι; Ευχαριστίες αγαπητέ Νίκο. Σου είμαστε ευγνώμονες. Όσο και αν σε ευχαριστήσουμε που εξασφάλισες αυτή την ενότητα στην κοινότητά μας, αυτό το εθνικό πνεύμα, αυτή την ομόνοια και ομοψυχία, λίγο θα είναι. Οι δεξιοί μας, οι αριστεροί μας., οι φανατικοί της θρησκείας, οι άθεοί μας, οι οπαδοί μας της ομοσπονδίας και της διχοτόμησης, ιδού, όλοι είναι μαζί. Στην ίδια θέση. Σε αποκαλούν ρατσιστή. Όμως, σε αδικούν. Δεν είσαι ρατσιστής εσύ. Το ουίσκι λατρεύεις! Δεν είσαι οπαδός του ασημένιου διαβατηρίου. Είσαι οπαδός του χρυσού διαβατηρίου. Και είσαι και ακραιφνής Λεμεσιανός! Όμως, και στην ευγένεια διαγωνίζεσαι με τους ευρισκόμενους στο παλάτι του Buckingham. Από την ευγένειά σου δεν είπες καν «εσύ είσαι ο πραγματικός ρατσιστής ρε Ερσίν». Και αν ήθελες, θα το απεδείκνυες. Μήπως είπε ή δεν είπε στην αγγλική εφημερίδα «εμείς είμαστε Τούρκοι, εκείνοι Έλληνες, εμείς είμαστε μουσουλμάνοι, εκείνοι χριστιανοί, γι’ αυτό δεν μπορούμε να ζούμε μαζί»; Αν ήθελες θα τον άρπαζες από την ουρά και θα τον κρέμαγες ανάποδα στο σχοινί. Δεν το έκανες. Τον παρέπεμψες στον Θεό. Για να καεί στα καζάνια που κοχλάζουν, αν υπάρχει κόλαση, έτσι δεν είναι;

Μεταξύ μας, όλοι θύμωσαν μαζί σου, όμως κάποιοι άτακτοι θεώρησαν και λίγο αυτό που έκανες. Εκείνοι θύμωσαν πιο πολύ μαζί σου. Γιατί μόνο το διαβατήριο; Γιατί δεν κοίταξες και την Interpol; Μήπως δεν θα μπορούσες να έβγαζες ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης; Κοίτα, οι άνθρωποι είναι επισήμως τρομοκράτες. Θα γκρεμίσουν το κράτος. Λεηλατούν τη χώρα. Λαφυραγωγούν. Κατέστρεψαν και τις θάλασσες και τα βουνά. Είχε μείνει ένα Βαρώσι και τώρα άπλωσαν χέρι και σε αυτό. Δηλαδή, υπάρχουν όλοι οι λόγοι για ένταλμα σύλληψης. Γιατί δεν έβγαλες αυτό το ένταλμα; Τους λυπήθηκες; Είσαι το τέκνο ενός πατέρα μέλους της ΕΟΚΑ Β. Δεν νομίζω ότι τους λυπήθηκες. Φοβάσαι την αντεπίθεση, έτσι δεν είναι; Τι δηλαδή, θα πουν, μήπως μόνο εμείς θέλουμε να γκρεμίσουμε το κράτος; Τι χαμπάρια από τους οπαδούς της 15ης Ιουλίου; Από τους πραξικοπηματίες; Μήπως εκείνοι δεν ήταν που ουσιαστικά ήθελαν να γκρεμίσουν το κράτος; Ας ακύρωνες και τα δικά τους διαβατήρια! Ε, αν έμενε μέχρι εδώ, τέλος πάντων. Υπάρχει και εκείνο το ευλογημένο το ζήτημα των «χρυσών» διαβατηρίων.  Εκείνος που ξερνάει τα λεφτά σφυρίζει στο παιχνίδι. Αν εσύ άρπαξες τα χρήματα των κυρίων εγκληματιών τους οποίους αναζητεί η Interpol, τι να κάνω εγώ; Πώς να σε σώσω; Όμως, θα σου έλεγα να πάμε λίγο στις Σεϋχέλλες μαζί. Μακριά από τούτο τον μπελά της Κύπρου. Να κοιτάξουμε το κέφι μας. Εσύ κατέστρεψες τα πάντα. Τι ανάγκη υπήρχε έτσι στα καλά καθούμενα να φλυαρήσεις έτσι και να δώσεις τέτοιο υλικό στον Παράσχο το γουρούνι; Σου ξέφυγε λίγο με το ουίσκι; Α, ιδού τα λεφτουδάκια σου. Όποιος τα εποφθαλμιά να του βγει το μάτι. Φάε, πιες, κάνε το κέφι σου! Αν βουλιάξει, να βουλιάξει αυτός ο κόσμος!

Τέλος πάντων. Δεν με νοιάζει. Αν θες ακύρωσε τα διαβατήριά τους, αν θες μην τα ακυρώσεις! Τιμωρία διαβατηρίου. Σαν αστείο είναι. Κοίτα, υπάρχουν και κάποιοι που σε λένε κατακτητή. Κατέχεις το κράτος, λένε. Βάζω στοίχημα ένα διπλό ουίσκι. Δεν το κατέκτησες εσύ, εκείνοι έφυγαν. Σάμπως το ζήτησαν και δεν τους το έδωσες; Πες τους μωρέ Νίκο, πες τους. Δώστε την Κερύνεια, τη Μόρφου, την Αμμόχωστο, το Βαρώσι και ύστερα ελάτε στο τραπέζι. Μην ξεχνάς να τους πεις έβαλα και τουρσί!
Sener Levent

Posted in Politics, Από Πολίτη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *