Menu Close

Αναρτήσεις

Θενκς για τις χαλαρώσεις!

01 Μαΐου 2021

Πρέπει όλοι μας να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση που, μετά την αρχική ψυχρολουσία, μας λυπήθηκε: Όταν αίφνης, μετά τη μεσημεριανή σιέστα του Προέδρου, η χαλάρωση για το Πάσχα έγινε σκληρό lockdown, ανέλαβε δράση ο σκιώδης Πρόεδρος (και υπουργός Υγείας, και Παιδείας, και Περιβάλλοντος, και Οικονομικών, και… και…) αρχιεπίσκοπος Μακ… σόρι λάθος, Χρυσόστομος Β΄ που έβαλε τις φωνές στους κατά φαντασίαν κυβερνήτες μας: Παίρνοντας και τον ρόλο του νεο-προφήτη Μόρφου Νεόφυτου, κήρυξε ανυπακοή στα μέτρα που αφορούν τα (άλλα) χωράφια του, τις εκκλησίες. Τότε ήταν που ανέλαβε επίσης δράση ο έτερος σκιώδης υπουργός Υγείας (και Παιδείας, και Γεωργίας, και… και…) Αβέρωφ Νεοφύτου: «Πρόεδρε, εγώ θα χάσω τις εκλογές και όχι ο Ιωάννου, γι’ αυτό δώσε χαλαρώσεις στον λαό»!

Έτσι λοιπόν, ξυπνώντας (;) ξανά ο Πρόεδρος, κατέφυγε στην εποικοδομητική ασάφεια: Το lockdown έγινε ξε-lockdown, ή lockdown-ναι-και-όχι. Κάθε μέρα οι ανακοινώσεις αναιρούν η μία την άλλη, με διευκρινίσεις επί επεξηγήσεων και ξανα-μανα-διορθώσεις έτσι ώστε, μιας και κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς ισχύει, να είναι σαν να μην ισχύει τίποτα. Επίσης, αφού το ένα μέτρο αναιρεί το άλλο ή κάθε δυο μέτρα έχουμε και τρία-τέσσερα σταθμά, άμα στείλουν κάποιον στο δικαστήριο με πρόστιμο σίγουρα θα ακυρωθούν και όλα όσα έχουν εισπράξει ώς τώρα. Και ενώ δεν επιτρέπονται συναθροίσεις σε σπίτια, πλατείες και εξωτερικούς χώρους, αφήνουν πλήθη στους ναούς επειδή έτσι διέταξε ο σκιώδης Αρχι-Πρόεδρος (άρα και στις τράπεζες – ναούς του χρήματος, χωρίς sms). Το αστείο είναι πως είπαν ότι θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ. Και ποιος στο καλό περιμένουν να το ελέγχει; Και αν μπαίνουν χωρίς αυτό, ποιος θα τρώει το πρόστιμο;

Θα ήθελα να δω ποιος θα πληρώσει τη νύφη ως ηθικός αυτουργός, όταν σε μια πιθανότατη νέα έξαρση της πανδημίας ξεχειλίσουν τα νοσοκομεία και πληθύνουν οι νεκροί – κάτι που όλοι απεύχονται, αλλά… Στις εκκλησίες όλοι κάνουν ό,τι έκαναν πάντα: Φιλάνε τις εικόνες γεμίζοντάς τες σάλια και μικρόβια που σχεδόν ποτέ δεν καθαρίζονται, κοινωνούν, στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο συχνά χωρίς μάσκα. Κατά τα άλλα, δεν επιτρέπεται να πάει μια οικογένεια βόλτα στο βουνό, μόνη της, χωρίς ψυχή σε ακτίνα χιλιομέτρων, επειδή… τι; Θα κολλήσουν τις πέτρες και τα δέντρα, ή θα κολλήσουν κάτι από αυτά; (Νομίζω πως η Διεθνής Έκθεση στην Έγκωμη είναι πιο κατάλληλος χώρος από το Συνεδριακό για να φιλοξενήσει μια Βουλή και μια κυβέρνηση-πανηγύρι, ως International State Fair. Μάλιστα, αφού βεβαίως αναγνωριστεί η πολιτιστική συνεισφορά τους στον σουρεαλισμό, να διεκδικήσουν και επίδομα, από αυτό που ζητούν οι καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών).

Κατά τα άλλα, ενώ υποτίθεται πως δεν μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς άδεια εξόδου με το μοναδικό σου sms, επιτρέπεται να πηγαίνεις στην εκκλησία ελεύθερα. Και αφού δεν διευκρινίζεται ποιου δόγματος, μπορούμε κι εμείς οι Pastafarians, βάσει της ελευθερίας των θρησκευτικών πεποιθήσεων, να πηγαίνουμε στον ναό μας του Flying Spaghetti Μonster. Ο οποίος είναι παντού, μιας και δεν είναι του κόσμου ετούτου. Σύμφωνα με τη δική μας Γένεση, το FSM δημιούργησε τον κόσμο τύφλα στο μεθύσι – κάτι πολύ λογικό αφού, βλέποντας τα όσα συμβαίνουν στην ανθρωπότητα, δεν μπορείς να μη σκεφτείς ότι ο δημιουργός της, όποιος κι αν είναι, πρέπει να έχει πολύ χιούμορ. Και όσοι κατηγορούν τον Πρόεδρο ότι δεν τα πάει καλά στο Κυπριακό και τη δημιουργία του νέου κράτους (ένα λένε, κι ας το βλέπουμε διπλό), ας θυμηθούν ότι έχει κάτι κοινό με τον δημιουργό του κόσμου. Από την άλλη, ο παράδεισος των Pastafarians έχει ηφαίστεια μπύρας και άλλων αλκοολούχων ποτών, με στρίπερς των δύο –τουλάχιστον– φύλων παντού. Ενώ η κόλαση είναι σαν μια κακή εκδοχή του παράδεισου, με χαλασμένες σάλτσες, μπαγιάτικα μακαρόνια, ποτά-ξίδια και άσχημες στριπτιζέζ. Κάτι σαν τη ΔΔΟ που (δεν) θέλουμε, με κυριαρχική (αν)ισότητα, αλλά κυρίως με πλήθη ξενέρωτων διεφθαρμένων πολιτικών, δικηγόρων, ντιβέλοπερς και λογιστών. Εκεί καταλήγουν επίσης οι πιστοί και οι παπάδες όλων των καταπιεστικών δογμάτων – αμήν.

chrarv@phileleftheros.com
Χρήστος Αρβανίτης

Posted in Από Φιλελεύθερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *