Menu Close

Αναρτήσεις

Ευλόγησον

Φιλελεύθερα, 15.8.2021

Πώς επιλέγει ένας πιστός με ποιον θα πάει και ποιον θ’ αφήσει;

Η μεγαλύτερη απορία μου από το ρεπερτόριο των αρνητών των εμβολίων είναι η λογική (εντάξει, δεν είναι η πιο δόκιμη λέξη) της επίκλησης θρησκευτικών λόγων. Ποιοι ακριβώς είναι και πώς γίνεται να τους γνωρίζουν οι μισοί από τους ιερωμένους (λιγότεροι ή περισσότεροι, δεν έχει σημασία), ενώ οι υπόλοιποι υποστηρίζουν το αντίθετο; Με δυο λόγια, γιατί έχει δίκιο π.χ. ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ή ο Αμβρόσιος, πρώην Καλαβρύτων (καταδικασθείς, παρεμπιπτόντως, για ύβρεις και ομοφοβία) και όχι, ας πούμε, ο Πατριάρχης, ο αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας, ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας ή ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου (τον οποίο επικαλούνται ή επικρίνουν επιλεκτικά); Ποιοι είναι σωστοί και ποιοι λάθος παπάδες, επιτέλους; Σε διαφορετική θρησκεία πιστεύουν οι μεν και σε άλλη οι δε;

Να τι είπε, λόγου χάρη, ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ο οποίος νόσησε με τον ιό: «Είχε τεράστια θετική επίδραση το γεγονός ότι έκανα το εμβόλιο. Και το περνώ σχεδόν εντελώς ασυμπτωματικά. Δεν “κατάφερα” να τον μεταδώσω στη μητέρα μου. Τα εμβόλια σώζουν. Λάμβανα τα μέτρα μου και έκανα τακτικά τεστ και αυτό με έσωσε. […] Ηλικιακά δεν έπρεπε να το κάνω, αλλά λόγω κιλών μπορούσα». Να και τι δήλωσε ο δικηγόρος Χρ. Ιωάννου (εκ μέρους του «σκεπτικιστή» μητροπολίτη Αθανάσιου, μετά τη νοσηλεία του): «Ο μητροπολίτης Λεμεσού ανέκαθεν, και όχι μόνο στο θέμα των εμβολιασμών, υποστηρίζει έμπρακτα, καθώς επίσης συστήνει, την εφαρμογή της ιατρικής επιστήμης όπου αυτή είναι απαραίτητη ή αναγκαία, καθώς και οποιασδήποτε άλλης επιστήμης τίθεται στην υπηρεσία του ανθρώπου και είναι αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα».

Να και μερικές πρόσφατες προφητείες του μητροπολίτη Μόρφου: «Έρχονται πολύ δύσκολες ώρες, απ’ ό,τι φαίνεται τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, όταν τελειώσει μέσα στον Μάιο η περιπέτεια του κορωνοϊού [σ.σ. τώρα παίζει παράταση] και θα έρθουν άλλες περιπέτειες, μεγαλύτερες απ’ αυτόν. Οπόταν θα χρειαστούμε περισσότερες υπομονές [sic] και περισσότερη πίστη. Και να έχετε υπόψιν και κάτι ωραίο που μου είπε ένας άγιος άνθρωπος, ότι αυτή η αρρώστια θα φύγει όπως ήλθε, απότομα και σύντομα. Θα έχουμε άλλες δοκιμασίες. Θα τις περάσουμε και αυτές και όταν τελειώσουν και οι πόλεμοι οι παγκόσμιοι, ο γενικός πόλεμος που έλεγε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, αφού διαλυθεί η Ευρώπη, η Αμερική και η Τουρκία, ό,τι μείνει και όσοι μείνουν θα ζήσουμε την εποχή της ορθοδόξου ιεραποστολής σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό σας είπα, προετοιμάζει τώρα με εξετάσεις ο Χριστός το καινούργιο Του πλήρωμα και διαλέγει ποιους η ψυχή τους το λέει. […] Οι σεισμοί και οι καταποντισμοί και οι λοιμοί, οι αρρώστιες δηλαδή και η πείνα, δεν είναι τιμωρία για τις αμαρτίες μας, όχι, είναι ευεργεσία. Για να μπορέσει να γίνει μια εγχείρηση και να πέσει η μύτη μας να ταπεινωθεί. Όσοι ταπεινωθούν…» (Μάλλον γι’ αυτό αρνείται να φορέσει μάσκα: Ίσως δεν εφαρμόζει καλά, επειδή έχει ήδη πέσει η μύτη του, του ταπεινού.)

Πώς, λοιπόν, επιλέγει ο πιστός χριστιανός με ποιον θα πάει και ποιον θ’ αφήσει; Εντάξει, δεν εμπιστεύεται την επιστήμη αλλά τη θρησκεία – αν και η Θεολογία λογίζεται επίσης ως επιστήμη, παρόλο που δεν πληροί τον ορισμό (έρευνα και πείραμα, αμφισβήτηση, επαλήθευση). Ποια θρησκεία όμως; Αυτή του Νεόφυτου ή εκείνη των άλλων; Δίνουμε εξετάσεις στον Χριστό με το να κολλήσουμε, να αρρωστήσουμε και να πεθάνουμε – μικρό το κακό, όλοι είμαστε βροτοί και βρωτοί (θνητοί και φαγώσιμοι). Εκείνος έστειλε τον ιό για να μας τεστάρει – αλλά ποιος δημιούργησε και ενέπνευσε τους επιστήμονες που έφτιαξαν τα εμβόλια; Ο Εξαποδώ; Γιατί να μην ισχύει το αντίθετο – ο ιός του Σατανά και το εμβόλιο του Υιού; Μήπως κάποιοι απέλπιδες επιστήμονες, παραπλανημένοι από τον Μεγάλο Πονηρό, αμφισβητούν την ίδια τους την επιστήμη; Και πώς γίνεται ο Νεόφυτος να συμφωνεί με τον αγιατολάχ του Ιράν, που λέει ότι τα εμβόλια της Δύσης είναι κακά και μεταδίδουν την ασθένεια; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και μύλος η βούληση του Θεού (ποιου;)…

Χρήστος Αρβανίτης
chrarv@phileleftheros.com

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *