Menu Close

Αναρτήσεις

Ο Πρόεδρος απέδειξε πως δεν είναι ανύπαρκτος

Πριν ένα μήνα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενημέρωσε την Έμιλυ Γιολίτη πως θα έπαυε να μετέχει στην κυβέρνηση γιατί έπληττε την εικόνα του και την εικόνα της κυβέρνησης. Κι αυτή του έγραψε την περίφημη επιστολή στην οποία του υπόβαλλε «ευθαρσώς» πως το πρόβλημα δεν ήταν αυτή, αφού «η κυβέρνηση δεν έχαιρε των καλύτερων εντυπώσεων από την κοινωνία των πολιτών στα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας». 

Κι ο λόγος που κρίθηκε από τον πρόεδρο πως η εικόνα του δεχόταν πλήγματα δεν ήταν οι υπηρεσιακές κινήσεις της Γιολίτη (π.χ. Αίαντας ή parody account) αλλά οι προσωπικές της δραστηριότητες. Ο ίδιος πρόεδρος, αυτός του οποίου η εικόνα αμαυρωνόταν από τα πάρτι της τέως υπουργού Δικαιοσύνης, ένα μήνα μετά, ανάμεσα σε μαύρες -όπως τις ονομάζουμε- επετείους και ενώ η Αμμόχωστος χάνεται όπως και κάθε ελπίδα επίλυσης του κυπριακού, διασκεδάζει αμέριμνος στα μπουζούκια της Ελλάδας.

Φυσικά και δεν θα φορούσε μαύρα για σαράντα μέρες. Κι ούτε θα έκλαιγε δημόσια για να μας πείσει πως πονάει. Ωστόσο, όταν το πλοίο πλέει ολοταχώς προς τα βράχια, έστω κι αν η ορχήστρα συνεχίζει να παίζει, ο πλοίαρχος οφείλει να είναι στο τιμόνι κι όχι να βαράει παλαμάκια στην Άντζελα Δημητρίου.

Οι Βαρωσιώτες μένουν άυπνοι τα βράδια προσπαθώντας να αποφασίσουν τι να κάνουν. Αν διεκδικήσουν τις περιούσιες τους, εκτός των πλαισίων μιας συνολικής λύσης θα είναι προδότες; Αν δεν το κάνουν, υπάρχει ελπίδα να επιστρέψουν ποτέ; Να πάνε να ζήσουν υπό τουρκική διοίκηση ελπίζοντας; Να παραμείνουν στο συνοικισμό συνεχίζοντας τον μακροχρόνιο αγώνα που έγινε ήδη 47 χρόνων; Κάποιοι τα έχουνε λυμένα τα ερωτήματα και για αυτούς δεν χωράνε διλήμματα. Δεν υπάρχουν όμως απόλυτες αλήθειες. Κι εκεί που αναμένουν μια καθοδήγηση ή έστω μία συμπαράσταση σε αυτό που αντιμετωπίζουν, βλέπουν τον πρόεδρο με τη σύζυγο του και τον πρέσβη Κενεβέζο να διασκεδάζουν με Ζαχαράτο και Άντζελα. Όπως εξάλλου έκαναν πάντα. Μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά ο πρόεδρος βρέθηκε ευθύς στο κουβανέζικο πάρτι της κόρης του. Τις μέρες δε που ακολούθησαν το κούρεμα των καταθέσεων, οι κόρες του διασκέδαζαν με Παντελίδη κι ο γαμπρός του ειρωνευόταν στο twitter τον κόσμο που στεκόταν στην ουρά για να τραβήξει από τις ΑΤΜ τα 100 ευρώ που δικαιούτο την ημέρα.

Κι ύστερα, ο πρόεδρος θυμήθηκε την εικόνα του. Αν και η αγαπημένη (του) αοιδός θα έλεγε πως «σε αυτή τη ζωή κανείς δεν είναι άσφαλτος», πόσα σφάλματα χωράνε και πόση άσφαλτος να χυθεί πάνω από τους πολίτες;

Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου   

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *