ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 03/06/2021
Στις 20 Μαρτίου 1994 διαπράχθηκε μια δολοφονία στο νότιο μέρος του νησιού. Στην περιοχή Αγλαντζιάς στη Λευκωσία. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε με πέντε σφαίρες μπροστά στο σπίτι του ο 37χρονος Θεόφιλος Γεωργιάδης, πατέρας τριών παιδιών. Προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι αυτή τη δολοφονία διέπραξε το τουρκικό βαθύ κράτος σε συνεργασία με την ελληνοκυπριακή μαφία. Μάλιστα, ο Αμπντουλάχ Τσατλί και η ομάδα του, λέει, ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν με την ελληνοκυπριακή μαφία.
Πρώτα ανέθεσαν αυτή την υπόθεση σε έναν Τουρκοκύπριο λαθρέμπορο ναρκωτικών εδώ, λέει. Και εκείνος έψαξε έναν εκτελεστή στον νότο. Πρότεινε στον εκτελεστή τέσσερις χιλιάδες κυπριακές λίρες και τέσσερα κιλά ηρωίνη, αλλά δεν μπόρεσε να τον πείσει, λέει. Αυτή τη φορά βρήκαν, λέει, τον αρχηγό μιας άλλης συμμορίας ναρκωτικών, γνωστό με το όνομα «Γιουρούκης». Τον Ανδρέα Αριστοδήμου. Και εκείνος ανέθεσε στον αδελφό του Κύπρο Αριστοδήμου να τραβήξει τη σκανδάλη, λέει. Περίπου τρεις μήνες μετά από τη δολοφονία, τον Ιούνιο του 1994, μόλις αποκαλύφθηκε ότι αυτή σχετιζόταν με το τουρκικό βαθύ κράτος, ο Αριστοδήμου βρέθηκε νεκρός κοντά στη Λεμεσό. Όταν αργότερα εκτελέστηκαν ο ένας μετά τον άλλον και οι συνεργάτες του, ο Πρόεδρος Κληρίδης έκλεισε τον φάκελο λέγοντας «πέθαναν όλοι».
Ο Θεόφιλος ήταν άτομο που παρείχε ενεργή στήριξη στον αγώνα του κουρδικού λαού. Ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Κύπρου – Κουρδιστάν. Είχε μάθει τουρκικά και είχε μελετήσει την τουρκική ιστορία. Είχε εκδώσει και μιαν εφημερίδα στα ελληνικά, τη «Φωνή του Κουρδιστάν». Όλα αυτά τον έκαναν τον πρώτο στόχο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Δεχόταν συνεχώς απειλές από την «Τουρκική Ταξιαρχία Εκδίκησης». Η δολοφονία διαπράχθηκε το βράδυ της 20ής Μαρτίου όταν επέστρεψε στο σπίτι του από τους εορτασμούς του Νεβρόζ. Πέρασε στην ιστορία της κουρδικής αντίστασης ως ένας ήρωας.
Πού το θυμήθηκα τώρα αυτό; Ως γνωστόν, οι στρατηγοί στην Τουρκία τώρα λένε ότι «οι ελληνοκυπριακές/ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την τουρκική μαφία δολοφόνησαν τον Κουτλού Ανταλί». Γι’ αυτό το θυμήθηκα. Να ρωτήσουμε τότε: Μήπως και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δολοφόνησαν τον Θεόφιλο διά χειρός της ελληνοκυπριακής μαφίας;
25 Φεβρουαρίου 2011. Ρίχθηκαν πυροβολισμοί κατά της εφημερίδας μας, της «Αφρίκα». Ο εκτελεστής που ήρθε μέχρι τη
ν πόρτα μας, πριν μας πυροβολήσει, άφησε ένα σημείωμα στην πόρτα. Έγραψε το εξής: «Σενέρ Λεβέντ, μην γράφεις ψέματα, λανθασμένα πράγματα. Αυτή τη φορά έγινε αυτό, την άλλη φορά δεν θα είναι έτσι». Έριξε τις σφαίρες στην πόρτα και έφυγε. Ήθελε να έρθει κοντά μου, όμως οι φίλοι του είπαν «δεν είναι μέσα». Αφότου έφυγε, πήγε απευθείας στο αεροδρόμιο. Προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, πέταξε ανάμεσα στα αγριόχορτα στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου το πιστόλι μάρκας Glock που χρησιμοποίησε στην απόπειρα δολοφονίας. Η αστυνομία βρήκε το πιστόλι, όμως δεν μπόρεσε να τον συλλάβει. Αφότου έφυγε και πήγε στην Τουρκία, κανείς δεν
τον αναζήτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφού πέρασαν 4-5 χρόνια, ακούσαμε ότι συνελήφθη στην Τουρκία. Μόλις συνελήφθη, κατέφυγαν και στη δική μας κατάθεση μέσω του δικαστηρίου εδώ. Προσήχθη στο δικαστήριο στα Άδανα. Και αφέθηκε ελεύθερος αφού κρίθηκε αθώος.
19 Μαΐου 2019. Πυροβολήθηκε ο Εράι Κενάνογλου κατά τις βραδινές ώρες στην Κερύνεια. Σε μια πολυσύχναστη λεωφόρο, μπροστά σε μια υπεραγορά. Ρίχτηκαν 14 σφαίρες στον Κενάνογλου, ο οποίος είχε βγει από την υπεραγορά και επιβιβάστηκε στο όχημά του που ήταν σταθμευμένο. Δεν είχε ακόμα μπει στο αυτοκίνητο και δεν το είχε ξεκινήσει. Ο εκτελεστής χώθηκε γρήγορα στο αυτοκίνητο στο πίσω μέρος και γάζωσε με σφαίρες τον Εράι που καθόταν μπροστά. Και ύστερα έφυγε αμέσως από τον χώρο του συμβάντος μπαίνοντας σε ένα άλλο αυτοκίνητο που τον περίμενε εκεί. Και το ίδιο βράδυ πήγε στο αεροδρόμιο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα που διέπραξε την απόπειρα δολοφονίας και πέταξε για την Τουρκία. Η αστυνομία έκανε σχεδόν τα στραβά μάτια για τη διαφυγή τους. Διότι δεν έλαβε απολύτως κανένα μέτρο μετά από τη δολοφονία. Θα μπορούσε να πάρει μέτρα για τις εξόδους στο αεροδρόμιο. Δεν πήρε. Εκείνοι που διέπραξαν τη δολοφονία περίμεναν το αεροπλάνο περίπου δύο ώρες στο αεροδρόμιο. Και ύστερα επιβιβάστηκαν σε αυτό και έφυγαν άνετοι. Ήρθαν ως τουρίστες στο νησί. Με πλαστή ταυτότητα. Και έφυγαν όπως τους τουρίστες. Ο Εράι Κενάνογλου παρέμεινε ζωντ
ανός ως εκ θαύματος, παρά τις οκτώ σφαίρες που βρήκαν το κορμί του. Ο Εράι γνώριζε ότι πίσω από αυτή την υπόθεση βρισκόταν ο Σεντάτ Πεκέρ. Γι’ αυτό δεν κατάφερε να πάρει απολύτως κανένα αποτέλεσμα από τις αρχές στις οποίες προσέφυγε. Τώρα κινητοποιήθηκε και η Εισαγγελία στην Τουρκία, επειδή ο Σεντάτ Πεκέρ άνοιξε πόλεμο κατά των παλιών του «φίλων». Ο Σεντάτ Πεκέρ θα κατηγορηθεί για σχεδιασμό δολοφονιών στην Κύπρο. Αν δεν δημοσίευε εκείνα τα βίντεο, δεν θα το διανοείτο κανείς αυτό.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εγκλήματα του κράτους-μαφία. Δεν είναι άγνωστοι οι δράστες τους. Είναι γνωστοί.