Menu Close

Αναρτήσεις

Ο διάβολος φορούσε Prada

 

17 Φεβρουαρίου 2021

Με την ανάληψη των καθηκόντων της ζήτησε να την κρίνουμε από το έργο της κι όχι από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που φρόντιζε να κοινοποιεί με στιγμιότυπα από την γκλαμουράτη ζωή της. Κι η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε. Δεν εντυπωσιαστήκαμε ούτε από το ότι -σύμφωνα με το βιογραφικό της- σπούδασε στην Οξφόρδη, ούτε και εκπλαγήκαμε (αρχικά) από τις κατά συρροή γκέλες της. 

Την ακούσαμε να εξαγγέλλει πως η απεξάρτηση στην «Αγία Σκέπη» δεν θα λογαριάζεται ως ποινή για καταδικασθέντες χρήστες και όταν ολοκληρώνουν τη θεραπεία τους, θα εκτίουν κανονικά την ποινή τους, προκαλώντας εγκεφαλικό σε όσους για χρόνια προσπαθούν να βοηθήσουν στην απεξάρτηση.

Την είδαμε να αποσύρει νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δικαστηρίου για εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών, καθώς η Βουλή ήταν έτοιμη να το συζητήσει κάνοντας μαντάρα την προσπάθεια να ψηφιστούν οι προϋπολογισμοί. Με ένα «συγγνώμη, λάθος» ξόφλησε.

Την ακούσαμε να δηλώνει προς μία μητέρα που διεκδικούσε το παιδί της πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο να γίνει και να πάει στο Δικαστήριο των ΗΠΑ να διεκδικήσει την κηδεμονία από τον πατέρα, ενώ η υπόθεση μπορούσε να φτάσει, όπως και έγινε, στο Ανώτατο.

Την είδαμε να πέφτει σε αντιφάσεις για το κατά πόσον το γραφείο της ασχολήθηκε με τη χρυσοφόρο επιχείρηση της πώλησης διαβατηρίων, αφήνοντας τον σύντροφο της να μιλά εκ μέρους της και να διαπληκτίζεται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πάρτη της.

Τη ζήσαμε να στέλνει την Αστυνομία στο σπίτι μίας γυναίκας για την οποία υπήρχε η υποψία πως τη σατίριζε χρησιμοποιώντας υλικό που η ίδια διοχέτευε, αλλά μέχρι σήμερα θεωρεί πως ήταν δικαίωμα της να το κάνει γιατί γράψανε κάτι για τα ρούχα που φορούσε ο πατέρας της και όφειλε να προστατέψει την οικογένεια της. Κι ακόμα διερωτάται για ποιο πράγμα να απολογηθεί.

Την είδαμε να παριστάνει την κορασίδα που χρειάζεται προστασία από τον έμπειρο Πρόεδρο, ο οποίος μας διαμήνυσε πως της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και να σκάσουμε. «Τελεία και παύλα».

Κι ενώ όλα αυτά φανερώνουν μια ανεπάρκεια, παρά το δίπλωμα της Οξφόρδης, η στάση της μετά τα επεισόδια του Σαββάτου, η μετάθεση της ευθύνης στα εκτελεστικά όργανα, αλλά και το τρίξιμο των δοντιών στη Χαραλαμπίδου για το πόσες καταγγελίες έκανε αυτή στην Αστυνομία, καταδεικνύει πως ο διάβολος φορούσε Prada. Πρόκειται για το κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη θέση μιας τέτοιας κυβέρνησης.

Υ.Γ: Κι η διαρροή της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση, με τόσες λεπτομέρειες που φωτογραφίζουν τον καταγγελλόμενο, καθόλου άσχετες δεν είναι με το στρίμωγμα της υπουργού και της κυβέρνησης.

chrystalla@phileleftheros.com

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *