Menu Close

Αναρτήσεις

Άναψαν φωτιές σε Κύπρο και Ελλάδα οι δηλώσεις Κοτζιά

08 Φεβρουαρίου 2021

Η αναφορά του Νίκου Κοτζιά στη χθεσινή συνέντευξή του στον «Φ» για αίτημα απομάκρυνσης του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας από τον γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού προς τον Αλέξη Τσίπρα έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό σε Κύπρο και Ελλάδα. Στις αναφορές του Νίκου Κοτζιά απάντησε κατηγορηματικά και με έντονο ύφος ο Άντρος Κυπριανού, με τον πρώην Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να ανταπαντά και τον γγ του ΑΚΕΛ να επανέρχεται κάνοντας μάλιστα λόγο για «μεγάλη πρόκληση».

«H πρόκληση είναι μεγάλη. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Κοτζιάς χρειάζεται προσοχή. Επαναλαμβάνω ότι λέει ψέματα και το γνωρίζει. Το στηρίζει σε κουτσομπολιά φαιδρών προσώπων. Ουδέποτε έθεσα έτσι θέμα στον κ. Τσίπρα. Ούτε μπορούσα να επέμβω στα εσωτερικά οποιασδήποτε ελληνικής Κυβέρνησης», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Koτζιάς: Προωθούν συνομοσπονδιακή λύση ως συμβιβασμό

Πρόσθεσε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ κ. Κοτζιά είναι κόμμα πατριωτικό στην πράξη και όχι στα λόγια. Αγωνίζεται για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου. Απαλλαγή της από την κατοχή και τις εγγυήσεις. Δεν χρειάζεται λοιπόν μαθήματα από κανέναν». Είχε προηγηθεί η αρχική απάντηση του ΑΚΕΛ, στις αναφορές του Νίκου Κοτζιά στη συνέντευξη, μέσω της οποίας υποστηρίζεται ότι «ο γγ του ΑΚΕΛ ουδέποτε συνάντησε τον κ. Τσίπρα στην Αθήνα μαζί με τον κ. Κατρούγκαλο για να ζητήσει την παραίτηση του κ. Κοτζιά».

Ανταπαντώντας στα όσα ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού, η Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ», με επικεφαλής τον Νίκο Κοτζιά, σχολίασε ότι ο Άντρος Κυπριανού αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας του ζητήματος, ενώ επανέλαβε ότι ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ έθεσε το ζήτημα από τη Γενεύη και όχι μέσω μετάβασής του στην Αθήνα, όπου επικεντρώνει την απάντησή του το ΑΚΕΛ.

Οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα προκάλεσαν και την αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας ο οποίος δήλωσε ότι ουδέποτε ο Κύπριος πολιτικός του ζήτησε κάτι τέτοιο. Υπέδειξε μάλιστα ότι κανένας άλλος δεν του υπέδειξε ποτέ για απομάκρυνση οποιουδήποτε υπουργού του. Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για την αναφορά του κ. Κοτζιά, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: «Ουδέποτε ο γγ του ΑΚΕΛ ή οποιοσδήποτε άλλος μου ζήτησε να αποπέμψω υπουργό της Κυβέρνησής μου και ιδιαίτερα τον υπουργό Εξωτερικών».

Αναφορά από την οποία πιάστηκε ξανά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αφήνοντας υπονοούμενα για τα όσα έλαβαν το καλοκαίρι του 2018 στην Αθήνα και που τελικά οδήγησαν στην αποχώρησή του από την Κυβέρνηση Τσίπρα.

Μέσω ανακοίνωσης της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», της οποίας είναι επικεφαλής, ο Νίκος Κοτζιάς έστρεψε αυτή τη φορά τα πυρά του και προς τον Άλεξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ αναφέρει ότι «αντιλαμβάνεται την ανάγκη του Α. Τσίπρα να συμπαρασταθεί στον φίλο του Α. Κυπριανού, όμως η δημόσια διαβεβαίωσή του ότι «ουδέποτε», ουδείς, ο Α. Κυπριανού ή οποιoσδήποτε άλλος του ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών δεν είναι ακριβής».

Σημειώνει ακόμη ότι «όλη η Ελλάδα γνωρίζει, επί παραδείγματι, ότι υπουργός της Κυβέρνησης του Α. Τσίπρα ζήταγε ήδη από το καλοκαίρι του 2018 την αποπομπή του Ν. Κοτζιά από την Κυβέρνηση εξαιτίας του ονοματολογικού».

«Οι Έλληνες γνωρίζουν και κρίνουν, τόσο το «ουδείς» όσο και το «ουδέποτε». Οση ισχύ έχουν αυτές οι διαβεβαιώσεις, άλλη τόση ισχύ έχει η δήλωσή του ως προς τον Α. Κυπριανού», προσθέτει ακολούθως.

Στο πλευρό του Άντρου Κυπριανού τάχθηκε και ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος είχε διαθεχθεί τον Νίκο Κοτζιά. Ο κ. Κατρούγκαλος σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε πως επιβεβαιώνει ότι «ο Άντρος Κυπριανού ουδέποτε είχε συνάντηση μαζί του πριν γίνει υπουργός Εξωτερικών, στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες ή οπουδήποτε αλλού».

Ο Νίκος Κοτζιάς επανήλθε αυτή τη φορά με την επισύναψη φωτογραφίας του ιδίου με τον Γιώργο Κατρούγκαλο κατά την είσοδο της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη της Γενεύης όπου ήταν παρών και ο Άντρος Κυπριανού. «O Γ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε συναντήθηκε πριν το 2019 με τον γγ του ΑΚΕΛ τον οποίον διατείνεται ότι τον γνώρισε μόλις τότε. Μας διαβεβαιώνει ότι δεν τον συνάντησε σε Λονδίνο, Μπαχάμες, Αθήνα και Βρυξέλλες ή όπου αλλού. Για τη Γενεύη που είναι το επίμαχο θέμα δεν μιλά. Δεν ήταν ο ίδιος και ο Α. Κυπριανού παρόντες στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό; Μήπως δεν θυμάται καλά;», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς, προσάπτοντας μάλιστα και δηλώσεις που είχαν γίνει. «Κάποιοι οφείλουν να σοβαρευτούν», σημειώνει.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *