Menu Close

Αναρτήσεις

Αρκετά κλέψαμε, ας εξομολογηθούμε

28 Ιανουαρίου 2021

.Με τις θεατρικές σκηνές σε αργία εδώ και μήνες, οι συνεδρίες της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, (αλλά και το αποψινό διάγγελμα του Προέδρου για τα μέτρα κατά της διαφθοράς), αποτελούν μία εναλλακτική πρόταση.

Μέχρι στιγμής το Όσκαρ ερμηνείας κερδίζει ο Αρχιεπίσκοπος. Ο οποίος, ωστόσο, μετά το ρεσιτάλ που έδωσε, προσπάθησε να τα μαζέψει αποδίδοντας την ερμηνεία των όσων είπε σε κακεντρεχείς. Οι κακεντρεχείς κατάλαβαν πως με την ατάκα «πρέπει να προστατέψουμε την οικονομία και όλοι να σταματήσουμε να κλέβουμε, βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα», εννοούσε πως μερίδιο στην κλεψιά είχε κι ο ίδιος, όπως κι ο Πρόεδρος, στον οποίο απευθυνόταν.

Δεν εννοούσε αυτό όμως. «Ήθελα να πω», εξήγησε μιλώντας στο ΡΙΚ, «ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και εγώ πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και να πείσουμε εκείνους που κλέβουν ότι πρέπει να σταματήσουν».

Και στη συνέχεια είπε κάτι για το IQ του στρατιώτη: «Ευτυχώς οι νεαροί μας σήμερα και μορφωμένοι είναι και υψηλό IQ έχουν. Είναι πολύ υψηλότερο από τους Τούρκους. Αν έχουμε και μοντέρνα οπλικά συστήματα…» θα ρίχναμε τον εχθρό στη θάλασσα.

Το IQ μας όμως το χρησιμοποιήσαμε για να κλέβουμε. Τα εκτός εισαγωγικών δεν τα είπε, όπως δεν μας είπε και ποιοι έκλεβαν, αφού όσοι παρουσιάστηκαν μέχρι σήμερα ενώπιον της Επιτροπής αποκάλυψαν πως είχαν επίγνωση του πλιάτσικου που γινόταν εις βάρος του τόπου αλλά το άφηναν να συμβαίνει. Ακόμα κι όταν η Κομισιόν έστελνε προειδοποιήσεις, εμείς συνεχίζαμε επικαλούμενοι το «κούρεμα» που υποστήκαμε και το άλυτο κυπριακό μας πρόβλημα.

Λίγο πολύ, αμάρτησα για το παιδί μου, σε νέα εκδοχή. Ακόμα κι όταν προβλήθηκε το ρεπορτάζ του Al Jazeera, συνεχίσαμε να παριστάνουμε τους αθώους, αποδίδοντας τις προθέσεις του αραβικού δικτύου σε τουρκικό δάκτυλο. Πότε, λοιπόν, καταλάβαμε πως είμαστε κλέφτες και πότε είχαμε σκοπό να σταματήσουμε να κλέβουμε; Όταν θα πουλούσαμε και την τελευταία έπαυλη; Όταν θα τσιμεντώναμε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους; Όταν θα ισοπεδώναμε όλες τις παραλίες και θα αποκόπταμε κάθε πρόσβαση προς αυτές για τους ιθαγενείς; Πότε συνειδητοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος πως ήταν, αν όχι κλέφτης, τουλάχιστον κλεπταποδόχος δεχόμενος την εισφορά του κάθε απατεώνα;

Ένας μετά τον άλλο οι πρωταγωνιστές και θιασώτες του μεγάλου πλιάτσικου πάνε στην Επιτροπή και ομολογούν ότι είχαν συνειδητοποιήσει πως το πρόγραμμα ήταν προβληματικό, δίνοντας με αυτό τον τρόπο συγχωροχάρτι στον εαυτό τους. Και το επιστέγασμα: Ο Πρόεδρος εξαγγέλλει μέτρα κατά της διαφθοράς. Μα ποιοι είναι οι διεφθαρμένοι;

chrystalla@phileleftheros.com

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *