Menu Close

Αναρτήσεις

Ευχαριστώ

Του: ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 04/01/2021
Ευχαριστώ τον αγαπητό μου φίλο Ανδρέα Παράσχο, επειδή καθώς διώχναμε τη νοσταλγία μας μέσω μιας βιντεοκλήσης με ρώτησε «τι μπορούμε να κάνουμε για εσένα;». Όμως, θέλω να τον ευχαριστήσω ακόμα περισσότερο επειδή στο άρθρο το οποίο έγραψε για τα 14 παιδιά που ξεθάφτηκαν από το χώμα στα χωριά Μαράθα-Σανταλάρης και θάφτηκαν ξανά είπε «απαιτώ να δικαστούν στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου οι δολοφόνοι που τα σκότωσαν».

Ευχαριστώ τον Τόνυ Αγκαστινιώτη. Επειδή έκανε ντοκιμαντέρ γι’ αυτή τη θηριωδία και νιώθει ακόμα αυτό τον πόνο στα βάθη της ψυχής του.

Ευχαριστώ τον θρυλικό πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Ανδρέα Καννάουρο, ο οποίος στεκόταν πάντα δίπλα μας από την πρώτη μέρα που εκδώσαμε αυτή την εφημερίδα, ουδέποτε μας αρνήθηκε τη στήριξή του, συνεχίζει τον κοινωνικό αγώνα παρά την προχωρημένη του ηλικία, δεν παρέκκλινε καθόλου από την ειρήνη και θεωρεί όλους τους πατριώτες Κύπριους μια οικογένεια.

Ευχαριστώ τον αγαπητό μου φίλο Φοίβο Σπάρο και τους φίλους του, επειδή έτρεξαν σε βοήθεια του Ιρανού πρόσφυγα στο αντίσκηνο στο Λήδρα Πάλας και επειδή συνέβαλαν για να λάβει θεραπεία στον νότο ο αγαπητός μας φίλος νεφροπαθής Ερντάλ Εργιένερ. Τους ευχαριστώ επίσης για τον υπομονετικό αγώνα που διεξάγουν για να αποτρέψουν τη διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο και βουλευτή του κόμματος των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη. Επειδή πάντα είναι αλληλέγγυος προς την εφημερίδα μας χωρίς να αμφιβάλλει και χωρίς να δίδει καθόλου σημασία στα ψέματα που λέγονται εις βάρος μας.

Ευχαριστώ τον διευθυντή Σύνταξης του «Φιλελευθέρου» αγαπητό μου φίλο Άριστο Μιχαηλίδη για την ισχυρή του πένα, τα αξιόλογα άρθρα του και τη στήριξη που μας παρέχει.

Ευχαριστώ τον Κουμέττο Κατσιολούση που μου αφιέρωσε ένα ποίημα. Δυστυχώς, μόνο με τη μετάφραση από το διαδίκτυο μπόρεσα να διαβάσω το ποίημα. Η μετάφραση ήταν κακή, αλλά εγώ κατάλαβα. Το διαδίκτυο μεταφράζει ως «κυρία πατρίδα» τη λέξη «μητέρα πατρίδα». Άρα δεν υπάρχει και πολύ εμπιστοσύνη σε αυτά τα «ρομπότ».

Ευχαριστώ και την Ελένη που μελοποίησε το ποίημα που έγραψε για εμένα.

Ευχαριστώ τον πρόσφυγα από την Πέρα Χριστόφορο Παπαχριστοφόρου, που ζει με την οικογένειά του στον Αστρομερίτη, έχει τουλάχιστον τόσους Τουρκοκύπριους φίλους όσους και Ελληνοκύπριους φίλους, ο οποίος έφερε μιαν τεράστια τούρτα στον Μουσταφά Ακιντζί το βράδυ που κέρδισε τις εκλογές και φτιάχνει τούρτα για την εφημερίδα μας σε κάθε επέτειο ίδρυσής της. Τον ευχαριστώ επειδή μας λέει «γεια σου» κάθε μέρα.

Ευχαριστώ τους Κύπριους ευρωβουλευτές Μαυρίδη και Παπαδάκη, οι οποίοι βρίσκονται για δεύτερη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Τους ευχαριστώ επειδή υπέβαλαν ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με τις αγωγές που καταχωρήθηκαν εναντίον μας στην Άγκυρα. Είμαι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποια η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της προστασίας μου; Ζητούν απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου, Αχιλλέα Δημητριάδη. Επειδή κάλεσε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να εμπλακούν στη δίκη που μας αφορά.

Επιπλέον, ευχαριστώ τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρήστο Κληρίδη για την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την υπόθεσή μας στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Ο Φράγκος θέλει να το κάνει αυτό με την Ένωση Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων. Θα το κάνουν οι δικοί μας άραγε; Η Basın-Sen σίγουρα θα το κάνει.

Μου τηλεφωνά συχνά ο Γλαύκος από την ΕΔΕΚ. Τον ρωτώ για τον Βάσο Λυσσαρίδη. Είναι στο νοσοκομείο; Όχι είναι στο σπίτι του, λέει. Είναι η ζωντανή ιστορία της Κύπρου. Ο πιο παλιός εν ζωή θρυλικός πολιτικός. Εκατό χρόνων. Ακόμα προβληματίζεται για την απελευθέρωση. Και σε αυτή την ηλικία ενδιαφέρεται και για τη δική μας υπόθεση. «Όλη η Κύπρος, όλοι μας είμαστε στο πλευρό σου», μου λέει ο Γλαύκος κατά την τηλεφωνική μας συνομιλία. Ευχαριστώ τον Λυσσαρίδη, τον Σιζόπουλο και τον Γλαύκο.

Ευχαριστώ τη Συντεχνία Τουρκοκυπρίων Δασκάλων (KTÖS) και τη Συντεχνία Εργαζομένων στον Τύπο (Basın-Sen), που δείχνουν ευαισθησία για την υπόθεσή μας και μας στηρίζουν πιστεύοντας ότι αυτή η υπόθεση ανήκει σε όλους μας.

Ευχαριστώ επίσης τις εκατοντάδες φίλους που μας εκφράζουν τη στήριξή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιράζονται μαζί μας αυτά που αισθάνονται και με προσωπικά μηνύματα.

Καταλαβαίνω το γεγονός ότι ακόμα δεν λέχθηκε τίποτα από τα κόμματα, τις οργανώσεις και τις συντεχνίες στον βορρά εκτός από τις KTÖS και Basın-Sen. Και εσείς το ξέρετε. Ότι δεν είχε ακουστεί απολύτως τίποτα από κανέναν όταν οι φασίστες συλλαμβάνανε τον τελευταίο. Διότι όλοι σώπασαν όταν συλλαμβάνονταν οι προηγούμενοι. Και όταν ήρθε η σειρά του τελευταίου, δεν είχε μείνει κανένας να μιλήσει. Ελπίζω να μην γίνει έτσι και εδώ σε εμάς.

Posted in By Cyclamen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *