Menu Close

Αναρτήσεις

«Ως δαμαί» με την αθλιότητα των νεοταγματασφαλιτών

Του Γιώργου Τάττη, 31 Μαρτίου 2021

null«Ως δαμαί» με την αθλιότητα των νεοταγματασφαλιτών 2

👉«Έχουμε δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό στα πλαίσια δύο ισότιμων κρατών με κυριαρχική ισότητα», δηλώνει συνεχώς ο κατοχικός Τατάρ. «Το στάτους και η αξία του ψευδοκράτους αυξάνεται», προσθέτει.
«Όπως σας είπα δεν θα μπω σε συζήτηση προσδιορισμού του καθεστώτος που λειτουργεί στο βόρειο μέρος της Κύπρου», λέει εκπρόσωπος των «Ως Δαμαί», αποφεύγοντας (νομίζει) να τοποθετηθεί, ενώ αποποιούνται των ευθυνών τους λέγοντας πως «δεν είναι οι οργανώσεις που αναγνωρίζουν ή αποαναγνωρίζουν κράτη».
👉Φυσικά, χρησιμοποιούν διχοτομικά ερμηνευτικά σχήματα, όπως βορράς και νότος, κυβέρνηση στον νότο, βόρεια και νότια Λευκωσία, ενώ εξέχοντα στελεχη των «Ως Δαμαί» ήταν από τους συντάκτες του φασιστικού γλωσσαρίου που υπεδείκνυε σε εμάς τα χαϊβάνια (μια τάχα μου πνευματική ελίτ) να μην λέμε κατοχικός ηγέτης αλλά Τ/κ ηγέτης και βόρειο μέρος αντί κατεχόμενα.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ποιος δίνει το «στάτους και την αξία στο ψευδοκράτος», όπως λέει ο Τατάρ.
✊Tην ίδια στιγμή, κάποιοι πραγματικά αγωνίζονται, καθώς ξέρουν από πρώτο χέρι τι θα πει Τουρκία. Όπως μαθαίνω από Ελλαδίτη σύντροφο, μια οργάνωση Τ/κ, η Union of Cyprus, συμμετέχει στην Αριστερή Διεθνή ILPS (έχει μαζικές οργανώσεις από τρίτο κόσμο και κάποιους μαρξιστολενινιστές) και γράφει:
✍«Ως Ένωση Κυπρίων, πιστεύουμε ότι για να ενισχύσουμε την ενιαία μας δημοκρατία, μια πλουραλιστική δημοκρατία πρέπει να είναι ο στόχος για όλους τους (σ.σ. ωραίους) Κύπριους. Αλλά, αντίθετα με τους φεντεραλιστές (ομοσπονδιακούς) ή άλλους (φυλετικούς) διχοτομιστές του τόπου μας, γνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη να σταματήσει η τουρκική κατοχή και πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να απονομιμοποιήσουμε την ύπαρξη της Τουρκίας στο νησί είναι με το να «επαναφέρουμε την συνταγματική τάξη στην Κύπρο». Ως εκ τούτου, συνηγορούμε στην ιδέα ότι εάν οι Κύπριοι θέλουν να αποφασίσουν για αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης, αυτό πρέπει να γίνει δημοκρατικά κάτω από το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά που θα ξεφορτωθούμε τον παράνομο στρατό και τους εποίκους της Τουρκίας»
👎Αυτοί είναι ωραίοι Κύπριοι, παρά τις κάποιες διαφωνίες μου ως προς το ταυτοτικό. Από την άλλη, κάποιος με άρθρο του στον «Φ», λέει ειρωνικά εκ μέρους των «Ως Δαμαί» (αν όχι ας του ζητήσουν να το αποσύρει), ως άλλος Τατάρ, για την Κύπρο που δεν γνώρισε και που «του έμαθαν στο σχολείο πως την πάτησε ο Αττίλας και κατοικείται από Τούρκους έποικους – βάρβαρους». Και κατάφερε, συνεχίζει (μες τη φούσκα που ζει) ως άλλος Ακκιντζί, να «καταπολεμήσει το φόβο για το άγνωστο, φουσκώνοντας το κυπριακό του στήθος» (Πόσο εθνικιστής, Θεέ μου).
🤝Αφού θεωρεί πως όσοι λένε ότι η Τουρκία που εισέβαλε στη Συρία, στο Κουρδιστάν, στο Ιράκ, στο Αρτσάχ, στη Λιβύη και αλλού, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, «κινδυνολογούν και δημαγωγούν», καλεί τον κόσμο να… ψηφίσει. Μάλλον, όντως, τα πατροναρίσματα του ΑΚΕΛ, των Οικολόγων και της Μαραγκού πιάνουν τόπο. Αναρωτιέμαι επίσης, που χάθηκαν οι αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συνιστώσες των «Ως δαμαι», να πουν σε όλους αυτούς να μην προμοτάρουν υποψηφίους, όπως κάνει π.χ. η Δεύτερη Ανάγνωση με υποψηφίους του ΑΚΕΛ.
👉Φυσικά, οι Ως δαμαί «κινούνται από τη φιλελεύθερη δεξιά μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά», άρα ο μεταμοντέρνος αχταρμάς δικαιούται να λέει και ό,τι να’ ναι.
Κατα τ’ άλλα, Υγεία, Αλληλεγγύη Αντίσταση.
Posted in FaceBook, Politics, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *