Menu Close

Αναρτήσεις

Δεν ξέρω αν συνέβη και σας, μα όταν ήμουν πολύ μικρή, σε προσχολική ηλικία, μια από τις μεγάλες απορίες μου, ανάμνηση που θυμάμαι έντονα, ήταν που και πως βρίσκουμε τα διάφορα πράγματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Και τα λεφτά. Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι τα φυτεύεις και βλαστούν. Και άρχισα να φυτεύω ότι έκοφκεν ο νους μου. Και γρόσια. Και επότιζά τα και επερίμενα να βλαστήσουν. Αλήθεια σας λέω. Φυσικά η μανία με το φύτεμα μου έμεινε. Φυτών φυσικά. ΄Αργησα πάρα πάρα πολύ να καταλάβω πως «βλαστούν» τα λεφτά.
Τούτο το θυμήθηκα βλέποντας τον κ. πρόεδρό μας να καταθέτει στην Ερευνητική. Τόσα βάναυσα προκλητικοί. Από πού κι ως που ο κ. Μύρωνας Νικολάτος (πρόεδρος της Ερευνητικής) να παίρνει το ρόλο του προστάτη του προέδρου και να του λέει πως «δεν είναι υπόχρεος να απαντήσει» σε συγκεκριμένο ερώτημα; Τι σόϊ Ερευνητική είναι τούτη; Απλά εντείνουν την άποψή μας πως οι εξουσίες στην Κύπρο είναι διαπλεκόμενα διεφθαρμένες. Και ξέρουν πως “βλαστούν” τα λεφτά. Εκτελεστική, Νομοθετική, Δικαστική.
Τον Γενάρη του 2000, (επί καιρώ Μουγκάμπε) ημικρατική τράπεζα στη Ζιμπάμπουε οργάνωσε κλήρωση, που είχαν δικαίωμα να μετέχουν όσοι καταθέτες είχαν 5,000 χιλ. δολάρια της χώρας στην τράπεζα. Αν πείτε ποιός κέρδισε τον τυχερό λαχνό των 100 χιλιάδων; Κατά… τύχην ο Μουγκάμπε!
Μπορεί εκατομμύρια άνθρωποι να πεινούσαν/πεινάνε στη Ζιμπάμπουε, να μαστίζονταν από ανεργία και να πεθαίνουν από χολέρα, αλλά τα πλουσιόπαιδα, μαζί και οι γιοί του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, δεν δίσταζαν να δείξουν στα social media τον χλιδάτο τρόπο ζωής τους και τα πανάκριβα γούστα τους.
Σας θυμίζει τίποτε τούτο; Ε καλά! Εντάξει. Δεν είμαστε κι η Ζιμπάμπουε! ΄Εχουμε όραμα εμείς! Και βιομηχανία πύργων, και μεσίτες που πουλούν τη ψυχή τους στο διάβολο για να ορθοποδήσει η Κύπρος και να γράψει success story, και γραφεία δικηγορικά ολκής που με όλους «συνεργούν», και προοδευτικούς developers που εν θέλουν να θωρούν παρθένα γη και θάλασσα παρά μόνο πύργους και τσιμέντα, και «ευφαντασμένους» προεδρικούς γαμπρούδες και κόρες, και τραπεζίτες άμεμπτους, άσπιλους κι αμόλυντους που σκίζονται να σώσουν τον κοσμάκη. ‘ Ολοι φορούν φωτοστέφανο. ΄Ολοι είναι τέλειοι και ειλικρινείς, όλοι έγιναν ασπίδα για να σώσουν τον τόπο, κανείς τους δεν «είναι σαν τους άλλους». ΄Αψογοι εμπόροι σε κάθε δημόσιο «ξεπούλημα».
Τα διαβατήρια μας τέλειωσαν. Κτίστε πύργους, φέρτε τουρίστες, περπατήστε στα πρώην φυσικά μονοπάτια με γκλαμουριά. Κάντε και μια επίσκεψη στη βίλα της Shakira άμα σας παίρνει ο δρόμος στην Πέγεια.
.
Posted in FaceBook, Politics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *