Menu Close

Αναρτήσεις

Χτίζουν αλλιώς νηπιαγωγείο για να σωθεί αιωνόβιο δέντρο

 

10 Φεβρουαρίου 2021

Την καλύτερη περιβαλλοντική εκπαίδευση στην πράξη, προσφέρουν Υπουργείο Παιδείας, Δήμος Πάφου και Τμήμα Δασών σε μικρά παιδιά στην Πάφο.

Ένα αιωνόβιο δέντρο που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κοπεί στα πλαίσια της ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου στην κεντρική λεωφόρο Νικολάου Νικολαίδη, θα σωθεί τελικά, αφού οι αρμόδιοι αποφάσισαν την μετακίνηση των κτιρίων με τρόπο που να επιτρέψει στο εν λόγω δέντρο, καθώς και άλλα πλησίον του να σωθούν.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Δασών, επισημαίνοντας ότι με παρέμβαση του και με τη συνεργασία του Δημάρχου Πάφου, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του αρχιτέκτονα και του εργολάβου του έργου, πραγματοποιήθηκε χθες επιτόπια επίσκεψη στο χώρο ανέγερσης του νηπιαγωγείου στην οδό Νικόλαου Νικολαΐδη στην Πάφο.

« Κατά την επίσκεψη», αναφέρεται στην ανακοίνωση, « αποφασίστηκε η μετακίνηση των κτιριακών εγκαταστάσεων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καταστεί δυνατή η διατήρηση αιωνόβιου δέντρου ήμερης πεύκης, καθώς και των άλλων δέντρων.

Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει την καλύτερη περιβαλλοντική εκπαίδευση στα παιδιά που θα απολαμβάνουν τη σκιά του δέντρου και θα πληροφορούνται το πώς σώθηκε».

  Ντόρα Χριστοδούλου   
Posted in Από Φιλελεύθερο, Περιβάλλον

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *