Menu Close

Αναρτήσεις

Φυλλάδιο συμπαράστασης στον Σιενέρ Λεβέντ

Αντικατοχικό Κίνημα Κυκλάμινο – Cyclamen – Siklâmen

Για ακόμη μια φορά είναι αναγκαία η συμπαράστασή μας στον Sener Levent . 30 Δεκεμβρίου 2020

Την 1η Αυγούστου 2018, γράφαμε: “Οπωσδήποτε η Κυπριακή κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να προστατεύσει τους δυο πολίτες της Sener Levent και Ali Osman.”

Ο Sener Levent αψηφά τις απειλές εναντίον του ιδίου και της εφημερίδας Afrika και συνεχίζει .τον αγώνα. Με αφοσίωση σε αρχές και με παρρησία συγκρούεται με τον κατακτητή τον οποίον κατονομάζει, ως τον πραγματικό υπαίτιο της διαίρεσης και ως τον θρασύτερο νταή, εγκληματία και ταραξία της περιοχής.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2020 ο αντικατοχικός δημοσιογράφος στα κατεχόμενα Şener Levent, προσήχθη σε “δικαστήριο” σε μια διαδικασία για προσαγωγή σε δικαστήριο στην Τουρκία. Οι κατηγορίες εναντίον του απορρέουν απο τρία άρθρα του στην εφημερίδα που εκδίδει (αρχικά ως Avrupa, κατόπιν όμως διώξως επί Denktash μετονομασθηκε σε Afrika και πρόσφατα ξανά ως Avrupa).

  • Οι Κούρδοι κι εμείς [οι Τουρκοκύπριοι], 1 Ιουνίου 2016
  • Zorba the Cypriot, 1 Φεβρουαρίου 2018, και
  • η γνωστή υπόθεση με το σκίτσο, 8 Δεκεμβρίου 2017 (αυτό για το οποίο, κατόπιν προτροπής του Erdogan, επιχειρήθηκε από μπράβους της Τουρκίας και Γκρίζους λύκους, λιντσάρισμα του Σιενέρ και άλλων δημοσιογράφων. Τελικά δεν τα κατάφεραν αλλά κατέστρεψαν το γραφείο της εφημερίδας)

Οι κατηγορίες αφορούν την εξύβριση του Προέδρου της Τουρκίας και προνοείται φυλάκιση μέχρι και τεσσάρων χρόνων.

Προφανώς, ο ίδιος ο Ερντογάν κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Εζητήθη από τον Σιενέρ να καταθέσει ως μάρτυρας. Αρνήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα που του τέθηκαν, απέρριψε τις κατηγορίες και επίσης δήλωσε ότι δέν θα πάει στην Τουρκία για να δικαστεί.

Τί μέλλει γενέσθαι;

  • Θα τον καταδικάσουν ερήμην;
  • Θα τον συλλάβουν και στείλουν με το ζόρι στην Τουρκία;

Σημειώνουμε ότι ο Σιενέρ Λεβέντ είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ότι ζεί στα κατεχόμενα δέν του αναιρεί την ιθαγένειά του. Επομένως, είναι καθήκον της κυβέρνησής μας να προβεί στα κατάλληλα διαβήματα για προστασία του από τις επιβουλές της εχθρικής Τουρκίας με δημόσια ανακοίνωση και ταυτόχρονα με προσφυγή σε διεθνή σώματα.

Αλλά απορρέουν και καθήκοντα κι υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ΕΕ), διότι ο Σιενέρ Λεβέντ δέν είναι απλά πολίτης χώρας μέλους της ΕΕ αλλά έχει τιμηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη. Καλούνται, λοιπόν, οι Ευρωβουλευτές μας να θέσουν το θέμα στα αρμόδια όργανα της ΕΕ και να απαιτήσουν έμπραχτη συμπαράσταση και κατσάδιασμα της Τουρκίας.

Επίσης, καλείται η Ένωση Συντακτών να προβεί ανάλογες ενέργειες εφόσον κινδυνεύει να φιμωθεί η ελευθερία του τύπου.

Τέλος, ο καθένας από εμάς τους πολίτες να συστρατευθεί σ΄αυτήν την προσπάθεια.

Για πληροφορίες ή/και κινητοποιήσεις, επικοινωνείστε στα 99568088 ή 99601221 ή kyklamino.kyprou@gmail.com www.kyklaminon.org

Posted in By Cyclamen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *