Menu Close

Αναρτήσεις

Φταίνε τα σχολεία; Είστε επικίνδυνοι! Τελεία και παύλα!

Του Γιώργου Καλλινίκου, 13 Μαρτίου 2021

Είστε επικίνδυνοι! Τελεία και παύλα! Ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω. Ένα χρόνο τώρα είχατε να αντιμετωπίσετε ένα τρίπτυχο (αφού αρέσκεστε να μιλάτε με τέτοιους εύηχους όρους). Υγεία – Οικονομία – Ψυχολογία. Ένα χρόνο μετά, συνεχίζετε να παίρνετε σε όλα απροβίβαστο. Στην Υγεία δεν μπορέσατε σε καμία φάση να κάνετε κάτι αποτελεσματικό. Μόνο την καραντίνα του Μάρτη του 2020. Κι εκείνη μετά από την οργισμένη πίεση της κοινής γνώμης και μετά από δύο αστεία προεδρικά διαγγέλματα. Την Οικονομία, φρόντισε ο υπουργός Υγείας να τη βουλιάξει με τα παράλογα έως και εξωφρενικά μέτρα του. Τραγελαφικό ακούγεται αλλά είναι πραγματικό. Ο Υγείας βούλιαξε την Οικονομία. Υπό την ανοχή των υπολοίπων βεβαίως.

Όσο για την Ψυχολογία, όχι μόνο απροβίβαστο παίρνει η Κυβέρνηση αλλά σκέτο μηδέν! Η πανδημία, οι εγκλεισμοί, ο φόβος για την ατομική υγεία και ο τρόμος από μια οικονομική πτώχευση έχουν οδηγήσει πολλούς στα όρια της κατάθλιψης και του νευρικού κλονισμού. Λες και δεν μας αρκούν αυτά, έχουμε και τις διαρκείς και επαναλαμβανόμενες αποφάσεις των κυβερνώντων να επαυξάνουν τον κίνδυνο κάποιου εγκεφαλικού και να κουρελιάζουν το νευρικό μας σύστημα.

Οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου δεν μπορούσε να διαφέρουν. Ήταν αδύνατο να ξεφύγουν από τον κανόνα που διέπει τους χειρισμούς του εδώ και ένα χρόνο. Δεν έκαναν την έκπληξη και να αποφύγουν τους επιζήμιους παραλογισμούς. Αναπόφευκτα προκάλεσαν για μια ακόμη φορά θυμό, οργή και αγανάκτηση σε χιλιάδες ανθρώπους. Κυρίως, επέφεραν ένα ακόμη επώδυνο κτύπημα στον ανθό της κοινωνίας, τους μαθητές.

Εβδομάδες τώρα προετοίμαζαν τους μαθητές των γυμνασίων (κατάντησαν να τους αντιμετωπίζουν σαν το μαύρο πρόβατο της σχολικής κοινωνίας) ότι, επιτέλους, θα επέστρεφαν στις τάξεις και τα θρανία τους. Ότι, επιτέλους, θα μπορούσαν να κάνουν το αυτονόητο: Εκπαίδευση! Διότι αυτό στο οποίο τους εξανάγκασαν εδώ και τρεις μήνες δεν είναι εκπαίδευση (τουλάχιστον στο δημόσιο σχολείο). Κοροϊδία είναι. Όχι εξ υπαιτιότητας των ιδίων ή των εκπαιδευτικών αλλά επειδή το προσφερόμενο σύστημα στα σχολεία είναι ανεπαρκέστατο. Ενώ, λοιπόν, τα παιδιά αυτά ένιωσαν ότι τελειώνει το «μαρτύριο» τους, χθες ήρθαν οι πολιτικάντηδες να τους δώσουν μιαν ακόμη γροθιά στο στομάχι. Να τους τσακίσουν πλήρως την ψυχολογία. Τους αφήνουν ακόμη δύο εβδομάδες στο σπίτι. Μέσα σε τέσσερις τοίχους. Καρφωμένους μπροστά σε μια οθόνη. Όσους διαθέτουν δηλαδή. Διότι κάποια παιδιά ακόμη δεν έχουν. Κάποια παιδιά πασχίζουν με ίντερνετ ταχύτητας χελώνας να προλάβουν τους συμμαθητές τους.

Και για να μην νιώθουν τα γυμνασιόπαιδα, πραγματικά σαν μαύροι κύκνοι του σχολικού συστήματος, οι πάνσοφοι φωστήρες μιας καταρρέουσας κυβέρνησης, που ασθμαίνοντας πασχίζει να προλάβει να ολοκληρώσει τη θητεία της, αποφάσισαν αντί να ανοίξουν όλα τα σχολεία να κλείσουν κι άλλα. Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία στη Λεμεσό οι πολιτικοί νάνοι. Αποφάσισαν, ότι τα σχολεία ευθύνονται για την έκρηξη των κρουσμάτων στη Λεμεσό.

Ο κόσμος, όμως, ειδικά οι γονείς μαθητών, πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Δείτε ενδεικτικά αποτελέσματα των αμφιλεγόμενων ράπιντ τεστ από τα οποία μερικοί έγιναν εκατομμυριούχοι. Στις 4 Μαρτίου από 7.576 τεστ στα σχολεία βρέθηκαν 42 κρούσματα. Στη Λεμεσό, όμως, μόνο 2 ήσαν, ενώ στη Λευκωσία 12 και στη Λάρνακα 17. Στις 5 Μαρτίου έγιναν 10.147 τεστ και βρέθηκαν 11 κρούσματα. Στις 11 Μαρτίου έγιναν 9.093 τεστ και βρέθηκαν 6 κρούσματα. Και χθες, έγιναν 10.980 τεστ και βρέθηκαν 9 κρούσματα. Αυτή είναι η περιβόητη «έκρηξη» κρουσμάτων, που οδηγεί στο κλείσιμο σχολείων ή στην παράταση κλεισίματος των γυμνασίων. Οι αριθμοί που ανέφερε χθες το υπουργείο Υγείας είναι παραπλανητικοί διότι περιλαμβάνουν τα ψευδώς κρούσματα.

Αν τολμά, ας βγει ένας υπουργός, οποιοσδήποτε, να επιχειρηματολογήσει επί των αριθμών. Αν τολμά, ας βγει ένας επιστήμονας, οποιοσδήποτε, να επιχειρηματολογήσει. Είστε όλοι λίγοι κύριοι! Σας βαρεθήκαμε. Μας κουράσατε. Πολύ περισσότερο από τον κορωνοϊό. Ακόμη και αν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στα σχολεία, πάλι την ανικανότητά σας πάτε να κρύψετε. Υπουργός Παιδείας υπάρχει; Συμφωνεί με τον παραλογισμό; Ένα χρόνο τώρα σε έβαλε στο τσεπάκι του ο Υγείας και κάνει ό,τι θέλει στα σχολεία. Βεβαίως, μάλλον, σε βολεύει. Αφού όσα έπρεπε να είχες κάνει δεν τα έκανες. Μονά θρανία, μειωμένους μαθητές στις τάξεις, σύγχρονο εξοπλισμό για σωστή τηλεκπαίδευση…

Είναι δυνατόν να ανοίγετε τα πάντα, μολ, καφετερίες, πάρκα, πλατείες και ένα σωρό άλλα και να κρατάτε σχολεία κλειστά; Τόση συσσωρευμένη ανοησία δύσκολα βρίσκεις. Λοιπόν, κύριοι του Υπουργικού Συμβουλίου, που δεν ξέρετε πού παν τα τέσσερά σας, ακούστε ποια είναι η οικτρή πραγματικότητα. Τα πρωτάκια στα δημοτικά έχασαν δυο σχολικές περιόδους. Τα τεράστια αυτά κενά ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα καλυφτούν. Για τις ελλείψεις των παιδιών αυτών είστε εσείς υπεύθυνοι! Οι τελειόφοιτοι των δημοτικών και τα πρωτάκια των γυμνασίων έχασαν τη σημαντική χρονιά μεταπήδησης από τη μια εκπαιδευτική βαθμίδα στην άλλη. Το ίδιο και οι μαθητές που μεταπηδούν από το γυμνάσιο στο λύκειο. Όσο για τους μαθητές Β και Γ Λυκείου ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Με απλά λόγια, δημιουργείτε μια γενιά με τεράστια εκπαιδευτικά κενά. Και γι’ αυτό, δεν ευθύνεται η Covid-19 αλλά μόνο εσείς, η ανευθυνότητα και η ανεπάρκειά σας. Πρωτίστως, οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας καθώς και ο Πρόεδρος που τους ανέχεται.

Ευθύνη φέρουν και οι γονείς. Πού τόσο καιρό δείχνουν ανοχή και παθητικότητα. Δεν πάει άλλο όμως. Επιτέλους, πρέπει να αντιδράσουν αν θέλουν να σώσουν τα παιδιά τους. Έπρεπε από καιρό να βρεθούν χιλιάδες στο Προεδρικό…

Να ταρακουνήσουν τους επικίνδυνους πολιτικούς. Διότι αυτό είστε τελεσίδικα κύριοι κυβερνώντες: Επικίνδυνοι! Τελεία και παύλα!

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *