Menu Close

Αναρτήσεις

Πόσο ξεφτιλισμένοι μπορούν να γίνουν ακόμα;

Πόσο ξεφτιλισμένοι μπορούν να γίνουν ακόμα οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και διάφοροι «δικοί μας» που δεν βλέπουν τίποτα παράλογο στο ότι πρέπει να θεωρηθούν τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου «αυτοδιοικούμενη περιοχή» των Τουρκοκυπρίων; Διότι, το λένε και δικοί μας πλέον. Ότι αφού το συμφωνήσαμε και μετά τη λύση ΔΔΟ θα είναι αυτοδιοικούμενη περιοχή των Τουρκοκυπρίων τα κατεχόμενα. Έστω κι έτσι, όμως. Τώρα είναι αυτοδιοικούμενη περιοχή; Κλείνουν τα μάτια να μη βλέπουν τι συμβαίνει; Έτσι είναι που υπερασπίζονται δήθεν και τους Τουρκοκύπριους;

Ιδού, λοιπόν, η πραγματικότητα μέσα από τα πιο πρόσφατα γεγονότα κι ας τα τρίψουν στα μούτρα του Γκουτέρες οι ηγέτες μας, αν τους έμεινε ακόμα αντοχή να μας υπερασπιστούν.

Στην Αμμόχωστο η Άγκυρα ανέθεσε στον Δήμο Ικονίου και στον Δήμο Καισαρείας της Τουρκίας τα έργα αναδιαμόρφωσης για το άνοιγμα του Βαρωσίου. Και διαμαρτύρονται οι Τουρκοκύπριοι εργολάβοι ότι τους άφησαν έξω από τις μπίζνες. Τις προάλλες ο κατοχικός στρατός με ανακοινώσεις που έφεραν την υπογραφή «δυνάμεις ασφαλείας», ανακοίνωσε τις ώρες επισκέψεων στο Βαρώσι. Ακόμα και τις ώρες επισκέψεων τις ορίζει ο κατοχικός στρατός.

Στις 10 Ιουνίου, στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραϊσμάϊλοϊλογλου, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν στα κατεχόμενα δρόμοι 314 χιλιομέτρων. Τουρκικές εταιρείες θα κάνουν τα έργα, Τούρκος υπουργός τα ανακοινώνει. Πουθενά Τουρκοκύπριοι.

Στις 15 Ιουνίου τα τ/κ ΜΜΕ αποκάλυπταν ότι η ψευδοκυβέρνηση παραχώρησε στην παράνομη τουρκική πρεσβεία έκταση γης στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου θα ανεγερθεί νέο νοσοκομείο 500 κλινών. Στη συνέχεια, το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας προκήρυξε προσφορές για την κατασκευή. Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας!

Τον Απρίλη το λεγόμενο «συνταγματικό δικαστήριο» στα κατεχόμενα έβγαλε απόφαση ότι η αρμοδιότητα για διοργάνωση μαθημάτων κορανίου δεν ανήκει σε μια επιτροπή που ονομάστηκε «επιτροπή θρησκευτικών υποθέσεων». Σκύλιασε ο Ερντογάν και απαιτούσε από το δικαστήριο να ακυρώσει αμέσως την απόφαση, «διαφορετικά η Τουρκία θα αναγκαστεί να κάνει άλλα βήματα».

Στις 11 Ιουνίου, η Αβρούπα, αποκάλυψε την έκθεση που ξεσκεπάζει το πώς έγιναν οι παρεμβάσεις της Άγκυρας στις «προεδρικές εκλογές» εκ μέρους των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) και της «πρεσβείας» της Τουρκίας. Δεν χρειαζόταν έκθεση, φυσικά, όλοι γνώριζαν για τις παρεμβάσεις οι οποίες διόρισαν «πρόεδρο» τον Τατάρ.

Ακόμα και την ιστορία της τουρκοκυπριακής κοινότητας την γράφουν στην Άγκυρα. «Κάποτε στην Κύπρο», λέγεται το σίριαλ που έστησε και προβάλλει η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, μια απόλυτη προπαγάνδα και διαστρέβλωση, που προκάλεσε αντιδράσεις και ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους.

Να πούμε και για τις κατασκηνώσεις μίσους στην Τουρκία όπου έστειλαν και φέτος τους μαθητές, παρότι τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω κορωνοϊού; «3.750 μαθητές και πάλι σε ταξίδι φανατισμού», έγραφε η Αβρούπα στις 10 Ιουνίου.

Να πούμε για τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, που μόλις ανέλαβε καθήκοντα δήλωνε: «Είμαι περήφανος που είμαι ο άνθρωπος της Τουρκίας»;

Να πούμε ότι χτες ακόμα, η Γιενί Μπακίς με τίτλο «Πόσοι είμαστε;», έγραφε ότι κανείς δεν λέει ποιος είναι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα. Όταν ληφθούν υπόψη οι «υπηκοότητες» που δόθηκαν παράτυπα και όσοι «πολιτογραφήθηκαν» δικαίως, δεν είναι γνωστό πόσοι ζουν εδώ, σημειώνει. Ενώ πρόσφατα ο «υπουργός εσωτερικών» του ψευδοκράτους Κουτλού Εβρέν, δήλωνε ότι δόθηκαν άλλες 2.500 «υπηκοότητες» από την ημέρα ανάληψης των «καθηκόντων» του.

Αυτά μόνο τα πρόσφατα. Για να μην πάμε στην πιο περιγραφική εικόνα που έδωσε παλιότερα ο Σενέρ Ελτζίλ, επικεφαλής της συντεχνίας των Τουρκοκύπριων δασκάλων: «Είμαστε μια καλή αποικία για την Τουρκία, μια “υποτελής διοίκηση” που ξεπλένει βρώμικο χρήμα στα καζίνο και τα πορνεία, συνεργεί στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα ως κανονικός σκουπιδότοπος».

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, κι ας τους το μεταφέρουν οι εκπρόσωποι τους: Πόσο ξεφτιλισμένοι μπορούν να γίνουν ακόμα όταν τολμούν και μιλούν για «αυτοδιοικούμενη περιοχή» στην κατεχόμενη Κύπρο; Παραδίδουν ένα λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, στα χέρια της Τουρκίας. Δεν έχουν τσίπα ντροπής;

aristosm@phileleftheros.com
Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *