Menu Close

Αναρτήσεις

Μας δουλεύουν ακόμα χωρίς ίχνος ντροπής για τον Συνεργατισμό

 

20 Φεβρουαρίου 2021

Όταν η αν. πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, δηλώνει για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη «επιχειρεί τη συγκάλυψη ακόμη ενός τεράστιου σκανδάλου που έχει πληρώσει βαριά ο Κύπριος φορολογούμενος», πρέπει να έχει απαντήσεις και για δύο άλλα γεγονότα, που δεν αφορούν την κυβέρνηση αλλά το κόμμα της και τη βουλευτική της ιδιότητα: Πρώτον, γιατί θυμήθηκαν τον Συνεργατισμό δύο ολόκληρα χρόνια μετά από την έκδοση του πορίσματος της ερευνητικής επιτροπής Αρέστη. Για να περάσει κι αυτό στη σκανδαλολογία κρότου λάμψης,  που επιβάλλει η προεκλογική περίοδος και σύντομα να ξεχαστεί; Το δεύτερο και πιο σοβαρό, όμως, αφορά απευθείας τον πρόεδρο του δικού της κόμματος και επανέρχεται τώρα, μια και αποφάσισαν τα κόμματα, να το επαναφέρουν έστω και για άλλες σκοπιμότητες. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, το δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, πρόσφερε στον Συνεργατισμό «διάφορες νομικές γνωματεύσεις» με κόστος 1.545.623 ευρώ και 73 σεντ. Ενάμιση εκατομμύριο! Επίσης, το ίδιο δικηγορικό γραφείο μαζί με το δικηγορικό γραφείο Κούσιος, Κορφιώτης & Παπαχαραλάμπους, Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης (έτσι την έχουν γραμμένη αυτή τη δουλειά) πρόσφεραν νομικές υπηρεσίες κόστους €904.000. Τόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος (της αντιπολίτευσης) όσο και ο Κυριάκος Κούσιος (της κυβέρνησης) αποχώρησαν από τα γραφεία. Αλλά, και ο Νίκος Αναστασιάδης αποχώρησε από το δικό του γραφείο, μα το ΔΗΚΟ δεν σταμάτησε ποτέ να τον καταγγέλλει για διαπλοκές λόγω των εργασιών του πρώην γραφείου του. Δεν το λέω για να υπερασπιστώ τον Πρόεδρο, διότι άπειρες φορές έγραψα ότι ούτε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης έπρεπε να αφήσουν το όνομα τους ως φίρμα δικηγορικού γραφείου όταν ανέλαβαν να υπηρετήσουν τον ανώτατο θεσμό του κράτους. Αλλά, όταν μιλά ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι άνθρωποι του για το σκάνδαλο χρεοκοπίας του Συνεργατισμού, δεν μπορούν να παριστάνουν τους αθώους αφού αποδεδειγμένα το γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος έκανε μαζί του δουλειές εκατομμυρίων. Αυτό στην πολιτική λέγεται διαπλεκόμενα συμφέροντα. Και έχουν όλοι λερωμένη τη φωλιά τους. Δεν μπορούν να το αντιληφθούν άραγε και συνεχίζουν να παριστάνουν όλοι τους αθώους;

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας θυμίζουν πόσο βρώμικο παιχνίδι παίχτηκε σε βάρος αθώων πολιτών, που πίστεψαν πως ο Συνεργατισμός ήταν το αποκούμπι των φτωχών, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ακόμα ένας μηχανισμός από τον οποίο έτρωγαν διάφοροι ξύπνιοι σε βάρος του λαού. Τόσο καλοστημένος ήταν ο μηχανισμός, που ακόμα και σήμερα συνεχίζει να κάνει κάποιους εκατομμυριούχους και πάλι σε βάρος φτωχών ανθρώπων. Το καταγγέλλει ο πρώην δικαστής και πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής, Γεώργιος Αρέστη: «Κάποιοι θησαυρίζουν και γίνονται εκατομμυριούχοι. Ο κόσμος υποφέρει και θα πιάσουν τα δάνεια του και θα τα πάρουν στην Ισπανία»… Ακίνητα αξίας €100 χιλιάδων, εξήγησε, εκτιμήθηκαν €20 χιλιάδες, λόγω της αδυναμίας του ιδιοκτήτη και χρεοκοπημένου δανειζόμενου να προχωρήσει σε δική του εκτίμηση. Αυτά συμβαίνουν σήμερα. Διότι, για τα παλιά ουδείς πλήρωσε κόστος. Διαγράφηκαν από τον Συνεργατισμό δάνεια φυσικών και νομικών προσώπων δεκάδων εκατομμυρίων κι ακόμα ψάχνουν να μας πουν γιατί και πώς. Το πόρισμα μπήκε στα συρτάρια, οι έρευνες συνεχίζονται χρόνια και χρόνια, οι διαπλοκές αναβαθμίζονται, η σκανδαλολογία έρχεται στο προσκήνιο μόνο άμα έχουμε εκλογές.

Τα είπε ξανά ο Αρέστη με μεγάλη ακρίβεια και επίγνωση. Σε λίγες μέρες δεν θα ασχολείται κανένας. Όπως δεν ασχολήθηκαν, πέρα από τις φωνασκίες των πρώτων ημερών, όταν εκδόθηκε το πόρισμα και περιέγραφε τα σκάνδαλα με σοκαριστική λεπτομέρεια. Μήπως, να θυμίσω τι έλεγε για τον Χάρη Γεωργιάδη; «Οι ευθύνες του υπουργού Οικονομικών υπήρξαν βαρύτατες για την κατάρρευση του ΣΠΤ». «Η πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση του ΣΠΤ και ιδιαίτερα η εξαφάνιση της ΣΚΤ, οφείλεται στους λανθασμένους χειρισμούς και αποφάσεις ή παραλείψεις του υπουργού Οικονομικών». «Ουσιαστικά είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης». «Ακόμα και όταν η ΣΚΤ το 2018 ευρίσκετο στον αναπνευστήρα έτοιμη για να εξαφανισθεί» αγόραζαν αυτοκίνητα και μοίραζαν καταναλωτικές κάρτες, που «σε πολλές περιπτώσεις η χρήση τους ήταν εκτός κάθε λογικής». Και ο υπουργός Οικονομικών είχε επανειλημμένες προειδοποιήσεις «για την πολύ πτωχή και αδύνατη εταιρική διακυβέρνηση» από τους επόπτες, αλλά «ουδέν έπραξε». «Τους άφησε να συνεχίζουν την κακοδιαχείριση και την αδιέξοδη πορεία τους»… Τι απέγινε; Τίποτα απολύτως. Και μετά διερωτούνται γιατί είναι εξοργισμένος ο κόσμος.

 

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *