Menu Close

Αναρτήσεις

Θλίβομαι Πρόεδρε, διότι το κάνατε κράτος της πλάκας…

Του Γιώργου Καλλινίκου, 12 Μαίου 2021

«Παρατηρούνται τελευταία συμπεριφορές από μικρές μερίδες πολιτών που, περιφρονώντας το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, θέτουν σε ορατό, πραγματικά, κίνδυνο τα όσα μέχρι σήμερα από κοινού πετύχαμε. Είναι με ιδιαίτερη πραγματικά λύπη που υποχρεώνομαι να παρέμβω σε σχέση με όσα απαράδεκτα σημειώθηκαν στη Λεμεσό και δυσχεραίνουν, δυστυχώς, τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας. Για αυτό και για υστάτη φορά, καλώ το σύνολο των συμπολιτών μου να συνειδητοποιήσουν πως δεν θα επιτρέψω η χώρα, λόγω της αλόγιστης και ασυνείδητης συμπεριφοράς μιας θλιβερής μειοψηφίας να υποφέρει στο σύνολο της». Τάδε έφη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις 16 Μαρτίου 2021, σε διάγγελμά του στο οποίο έτριξε τα δόντια σε μερικές εκατοντάδες Λεμεσιανούς οι οποίοι είχαν βγει στους δρόμους για το καρναβάλι.

«Να αναλογιστούμε και τα αισθήματα ενός φίλαθλου κόσμου, που ύστερα από 11 χρόνια η ομάδα του κερδίζει… Είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά ή έπρεπε να παρέμβει η Αστυνομία για να δημιουργηθούν επεισόδια και να έχουμε ακόμη μια εκτροπή η οποία δεν θα ήταν επιθυμητή από κανένα;». Τάδε έφη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χθες, σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς 20.000 οπαδών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα τους.

Θλίβομαι Πρόεδρε, διότι δεν ξέρω ποιον Αναστασιάδη να πιστέψω. Θλίβομαι διότι πρόκειται για κατάντημα. Θλίβομαι διότι επί 14 μήνες, ένας ολάκερος λαός δεινοπαθεί. Πασχίζει με χίλια ζόρια και ατελείωτες θυσίες και στερήσεις να αντέξει την πανδημία. Πασχίζει να εφαρμόσει ένα σωρό σκληρά μέτρα. Πασχίζει να αντέξει ακόμη και τους ατελείωτους παραλογισμούς της Κυβέρνησης. Τα αλλεπάλληλα και σε μερικές περιπτώσεις αδικαιολόγητα λοκντάουν (μόλις χθες ο υπουργός σου της Υγείας κατάλαβε και ομολόγησε ότι τα λοκντάουν δεν είναι λύση).

Θλίβομαι Πρόεδρε, επειδή επί 14 μήνες συνεχίζετε μια ατελείωτη εκστρατεία βασισμένη στον τρόμο. Όμως, εσείς οι ίδιοι, λαμβάνετε αποφάσεις κατά το δοκούν. Στη βάση εξυπηρέτησης δικών σας στόχων. Ανατρέποντας αυτά τα οποία διακηρύττετε ότι τάχα κόπτεσθε. Μια όταν κλείσατε δύο επαρχίες και επιφέρατε τους μεγαλύτερους παρά ποτέ συνωστισμούς με ατελείωτες ουρές για ένα τεστ, λόγω ενός παιδαριώδους σχεδιασμού σας. Μια από την περασμένη Κυριακή, με νέες τεράστιες ουρές, μέσα στο καμίνι, για εξασφάλιση του φασιστικού CoronaPass.

Και τώρα, αυτό με τους πανηγυρισμούς των οπαδών. Το πρόβλημα δεν είναι οι συγκεκριμένοι οπαδοί. Οποιαδήποτε ομάδα και αν έπαιρνε το πρωτάθλημα, το ίδιο θα συνέβαινε. Διότι το πρόβλημα είστε εσείς! Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι, όντας σε πανδημία, 20.000 άτομα σε ένα γιγάντιο μπουλούκι είναι πρόβλημα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αντιληφθεί να έρχεται ο Πρόεδρος του κράτους και να επιχειρεί να το δικαιολογήσει. Με τέτοιο επιφανειακό τρόπο, μάλιστα. Άλλο αν μπορούσε να αποφευχθεί και άλλο να το δικαιολογεί ο ίδιος ο Πρόεδρος.

Θλίβομαι Πρόεδρε, για τα θύματα της πανδημίας, που έφυγαν εντελώς μόνοι σε ένα νοσοκομείο. Για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που δεν μπορούσαν να τους κρατήσουν λίγο το χέρι και ουδείς αναλογίστηκε τα αισθήματά τους. Ακόμη και στην κηδεία και την ταφή τους… Γι’ αυτούς που βασανίστηκαν ή συνεχίζουν να βασανίζονται στα νοσοκομεία. Για τους γιατρούς και τους νοσοκόμους, οι οποίοι επί 14 μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πολεμούν. Θλίβομαι διότι ακούγοντάς σε όλοι αυτοί, θα τους έπνιξε η απογοήτευση. Διότι πιθανότατα θα αντιλήφθηκαν ότι η Πολιτεία τους έταξε να πολεμούν αλλά οι κρατούντες την εξουσία τους πυροβολούν πισώπλατα.

Θλίβομαι Πρόεδρε, για τους ηλικιωμένους, που εδώ και 14 μήνες ζουν με τον τρόμο. Που δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους αλλά ουδείς αναλογίζεται τα αισθήματά τους. Για τα παιδιά στα σχολεία, που έχουν μετατραπεί σε ρομποτάκια. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν πτωχεύσει ή βρίσκονται στα πρόθυρα.

Θλίβομαι Πρόεδρε, επειδή δεν διανοούμαι πώς σήμερα θα τολμήσουν οι εκπαιδευτικοί να ζητήσουν από τους μαθητές να μην αγκαλιάζονται, να κρατάνε αποστάσεις, να φοράνε μάσκες, έχοντας δει τις εικόνες κι έχοντας ακούσει τη δήλωσή σου. Επειδή δεν διανοούμαι ποιος και πώς θα πείσει τους θρησκευόμενους να μετράνε πόσοι βρίσκονται μέσα στους ναούς και ότι πρέπει να κρατάνε αποστάσεις. Θλίβομαι Πρόεδρε, διότι ποιος και πώς θα πείσει κάθε νουνεχή πολίτη αυτού του τόπου, να πάει ξανά να σταθεί τρεις ώρες μέσα στο λιοπύρι για να κάνει ένα γελοίο τεστ και να βγάλει ένα φασιστικό πάσο. Πώς θα απαγορεύεις ξανά σε οποιονδήποτε να κάνει οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας;

Θλίβομαι Πρόεδρε, διότι δεν ξέρω αν πρόκειται για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σίγουρα, όμως, πρόκειται για την επισφράγιση ενός κράτους της πλάκας. Δυστυχώς, δια χειρός του ίδιου του Προέδρου του!

 

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο, Απόψεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *