Menu Close

Αναρτήσεις

Η μαύρη Χιονάτη

14 Μαρτίου 2021

Λένε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αν και αυτό που σέρβιρε στη βασίλισσα Ελισάβετ η Μέγκαν Μαρκλ με τη συνέντευξή της στην Όπρα δεν είχε κρυώσει και τόσο.

Ήταν όχι μόνο δυσκολοχώνευτο αλλά είχε και παράπλευρες απώλειες, όπως π.χ. την «αποχώρηση» (ευφημισμός για την απόλυση) από το δίκτυο ITV του διαβόητου δημοσιογράφου Πιρς Μόργκαν, ανηλεή διώκτη της εδώ και χρόνια. Ο παρουσιαστής του «Good Morning Britain» αμφισβητούσε τη μαρτυρία της Μαρκλ για το ότι στο παλάτι «ανησυχούσαν» για το χρώμα του μωρού (ήθελα να έβλεπα τα μούτρα της βασίλισσας αν ο Άρτσι γεννιόταν μαύρος και όχι λευκός κοκκινοτρίχης σαν τον μπαμπά του).

Ο Μόργκαν τσακώθηκε on air με τον (μαύρο) συν-παρουσιαστή του Άλεξ Μπέρεσφορντ, ο οποίος χαρακτήρισε «διαβολικά» τα ρατσιστικά σχόλιά του και τη συμπεριφορά του «ντροπιαστική», ώσπου εντέλει ο Μόργκαν σηκώθηκε και έφυγε –από το δικό του σόου!– έξαλλος.

Ο Πιρς Μόργκαν γνωρίστηκε με τη Μέγκαν Μαρκλ αμέσως μόλις η ηθοποιός πάτησε το πόδι της στο Χίθροου το 2017. Της είχε προτείνει να μιλήσει μαζί του η φίλη της, η γνωστή Σερένα Ουίλιαμς, για να τη μυήσει στα τερτίπια των βρετανικών ταμπλόιντ. Πίνοντας ένα ποτό με τον Μόργκαν, τον οποίο γνώριζε από το CNN και το «America’s Got Talent», η αφελής Μέγκαν του είπε τα πάντα για τον εαυτό της, χωρίς να διανοείται πως δίνει τροφή σε έναν από τους χειρότερους δημοσιογράφους στη χώρα.

Ο Μόργκαν υπήρξε αρχισυντάκτης στη News of the World, τη διαβόητη κίτρινη φυλλάδα του Ρούπερτ Μέρντοχ, η οποία έκλεισε το 2013 μετά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ενώ ο ίδιος γλίτωσε παρά τρίχα τη φυλακή μετά από παρέμβαση του ακροδεξιού αφεντικού του. Ο Μέρντοχ, κολλητός του Τραμπ και ρατσιστής, δεν μπορούσε να χωνέψει το ότι μια μαύρη, μιγάς έστω, μπήκε στη βασιλική οικογένεια και της επιτίθετο από τους Times. Τη σκυτάλη πήρε ο Μόργκαν από την Daily Mail, κάνοντάς της τον βίο αβίωτο.

Το σημερινό σημείωμα δεν αφορά τα προβλήματα των διασήμων αλλά τον ρατσισμό και την κακοποιητική συμπεριφορά. Καταπίεση και εξουσία πάνε μαζί, λίγοι καταφέρνουν να διαφοροποιηθούν, των δημοσιογράφων μη εξαιρουμένων. Είναι παρήγορο το ότι στη Βρετανία δεν υπάρχει μόνο ο κίτρινος Τύπος, ενώ η Ρυθμιστική Αρχή για τα ΜΜΕ ξεκίνησε έρευνα μετά από τις 41.015 καταγγελίες (!) που δέχτηκε για τα σχόλια του Μόργκαν.

Και ο κόσμος; Οι τίτλοι των φιλοβασιλικών ταμπλόιντ αναφέρονται στη «ζημιά» που έκαναν οι Σάσεξ στον θεσμό της μοναρχίας, ενώ σύμφωνα με (στημένη;) δημοσκόπηση της Daily Mail πολλοί –κυρίως οι μεγαλύτερης ηλικίας– ζητούν να αφαιρεθούν τίτλοι και προνόμια από το ζευγάρι. Στο μεταξύ ανακοίνωση του παλατιού εκφράζει «λύπη», ενώ «τα ζητήματα που θίγονται, ειδικά αυτό της φυλετικής διάκρισης, είναι ανησυχητικά», όμως «θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια σε ιδιωτικό επίπεδο»…

Οι Βρετανοί παίρνουν προσωπικά τις προσβολές στη βασιλική οικογένεια, την οποία ταυτίζουν με την πατρίδα, αν και πληθαίνουν όσοι αγανακτούν με τους γαλαζοαίματους. Η Μαρκλ είχε βρεθεί στα πρόθυρα αυτοκτονίας ενόσω ήταν έγκυος, είπε στην Όπρα, όμως το παλάτι δεν της επέτρεψε να δεχθεί βοήθεια. Ξέφυγε εντέλει σώζοντας και τον Χάρι, ο οποίος ποιος ξέρει τι τραύματα είχε από τότε που, στα 10 του χρόνια, στάθηκε δίπλα στο φέρετρο της μητέρας του, που πλήρωσε με τη ζωή της το λάθος της να γίνει πριγκίπισσα, και στον αποξενωμένο πατέρα του. Ένα παιδί που ανδρώθηκε στο αφύσικο περιβάλλον ενός χρυσού κλουβιού, ανάμεσα σε προβληματικούς ανθρώπους που ζουν σαν βαλσαμωμένοι, ανίδεοι για την αληθινή ζωή.

chrarv@phileleftheros.com

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *