Menu Close

Αναρτήσεις

Δεν έχουν λόγια για την 20χρονη Ντενίζ

Τις ώρες που στην Κύπρο ασχολούνται με τις πληγωμένες εικόνες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη Σμύρνη συντελούνται εγκλήματα. Με τη σύμφωνο γνώμη του καθεστώτος Ερντογάν, ένοπλος παρακρατικός εισέβαλε στα γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, έθεσε υπό ομηρία την Ντενίζ Ποϊράζ και την εκτέλεσε. Μπήκε στο κτήριο με το ντουφέκι, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 και τη δολοφόνησε, παρασυρόμενος από την αντικουρδική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
 
Το κτήριο είναι πάντα περικυκλωμένο από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τα μέλη του HDP υποβάλλονται καθημερινά σε εξονυχιστικό έλεγχο επειδή θεωρούνται τρομοκράτες. Ο δολοφόνος δεν δέχθηκε τον παραμικρό έλεγχο και εκτέλεσε την Ντενίζ, η οποία αντικαθιστούσε τη μητέρα της στα γραφεία του HDP και φρόντισε τα μέλη του υπό ομηρία κόμματος που επιμένουν να αντιστέκονται στη γενοκτονική πολιτική του τουρκικού κράτους.
Δεν θα γραφτούν πολλά γι’ αυτή τη γυναικοκτονία. Οι Κούρδοι και οι Τούρκοι αντικαθεστωτικοί θεωρούνται αναλώσιμοι από τους κλειδοκράτορες της πολιτικής ορθότητας σε Ελλάδα και Κύπρο. Δυσκολεύονται να ψελλίσουν δυο λόγια για την Ντενίζ και όλα τα θύματα του τουρκικού καθεστώτος γιατί ύστερα θα πρέπει να πουν και για… «κουρδικά εγκλήματα», βάσει ενός άτυπου γλωσσαρίου που οι ίδιοι δημιούργησαν. Κι όμως, η 20χρονη Ντενίζ είναι νεκρή. Θύμα ενός καθεστώτος που επιβάλλει συνθήκες απαρτχάιντ εις βάρος των Κούρδων μέσα στην Τουρκία και απολαμβάνει την ένοχη σιωπή της διεθνούς κοινότητας.
 

Θύμα μιας καλοστημένης εκστρατείας εθνοκάθαρσης εναντίον των Κούρδων και των Κούρδισσων, εντός και εκτός Τουρκίας. Θύμα, ακόμα, όσων σώπασαν όλα αυτά τα χρόνια ως υπερασπιστές της ευρωπαϊκής στροφής του δικτάτορα Ταγίπ Ερντογάν κι ακόμα σωπαίνουν, απασχολημένοι με το τουρκικό Survivor ή τις οικογενειακές σχέσεις προέδρων και υπουργών. Θύμα όσων έσπευσαν να υποβάλουν τα σέβη τους στον Ερντογάν, φωτογραφήθηκαν μαζί του, τον αγιοποίησαν και τον λάτρεψαν, τον χειροκρότησαν και τον παρακάλεσαν να συναινέσει στη λύση του Κυπριακού. Θύμα όσων δεν τράβηξαν τον σουγιά τους για τον Ερντογάν, που «δεν είναι» Ετζεβίτ ή Εβρέν, σύμφωνα με τον νυν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θύμα όσων κωφεύουν στις εκκλήσεις των Κούρδων που αντιμετωπίζουν κακοποίηση από ένα ολόκληρο κράτος που θέλει να τους εξαφανίσει. Καλό δρόμο Ντενίζ. Τίποτα δεν ξεχνιέται.

Αλέκος Μιχαηλίδης  

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο, Κοινωνικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *