Menu Close

Αναρτήσεις

Έλεος κύριε Κούσιο! Ο Οδυσσέας έφερε την καταστροφή, όχι εσείς;

Του Γιώργου Καλλινίκου, 13 Απριλίου 2021

«Δεν του δίδεται το δικαίωμα να επιτίθεται της Κυβέρνησης και να καταστρέφει τον τόπο». Τάδε έφη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, χθες για τον Γενικό Ελεγκτή! Αφορμή η νέα βόμβα του τελευταίου για τα «χρυσά» διαβατήρια τα οποία δόθηκαν παράτυπα, αν όχι παράνομα, σε πέντε στελέχη της εταιρείας της μαρίνας Αγίας Νάπας. Της ίδια εταιρείας στην οποία διευθυντικό στέλεχος είναι και ο γαμπρός του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά όπως ενόρκως είχε καταθέσει ο κ. Αναστασιάδης στην Ερευνητική Επιτροπή, δεν… το γνώριζε. Πρόκειται για πέντε πολιτογραφήσεις οι οποίες υπεβλήθηκαν από το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης», συμφερόντων των θυγατέρων του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο του πατέρα τους. Το πολιτικό θράσος είναι κυριολεκτικά απύθμενο!

Ώστε έτσι, κύριε Κούσιο; Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι που καταστρέφει τον τόπο; Εκείνος είναι που εφάρμοσε το περιβόητο πρόγραμμα των «χρυσών» διαβατηρίων με τις χίλιες τρύπες και οδήγησε στο διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου; Εκείνος σχεδίασε και εφάρμοσε το περιβόητο πρόγραμμα το οποίο οδήγησε την ΚΔ στο σκαμνί της ΕΕ; Εκείνον προειδοποιούσαν για χρόνια στο εξωτερικό για το πρόγραμμα το οποίο έγδαραν κυριολεκτικά τα λαμόγια του τόπου;

Ώστε έτσι, κύριε Κούσιο; Δεν είναι η Κυβέρνησή σου που διαβεβαίωνε για χρόνια το λαό ότι τα διάφορα προσβλητικά για τον τόπο μας δημοσιεύματα αποτελούσαν μυθεύματα; Δεν είναι η Κυβέρνησή σου που διαβεβαίωνε για χρόνια το λαό ότι το κίνητρο των αντιδράσεων στο εξωτερικό ήταν οι αντιζηλίες τους; Δεν είναι η Κυβέρνησή σου που διαβεβαίωνε τους ανυποψίαστους πολίτες του τόπου ότι όλα ήσαν ρόδινα με το εν λόγω πρόγραμμα;

Μέχρι που ένα πρωινό, ο δύσμοιρος και παραπλανημένος λαός ξύπνησε και είδε στις τηλεοπτικές οθόνες, στις ιστοσελίδες, ακόμη και στα κινητά τηλέφωνά του, να παίζεται το βίντεο του αίσχους. Ήταν η κορωνίδα των αποκαλύψεων της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ήταν το αποκορύφωμα της ντροπής. Η μικρή αλλά τόσο λατρεμένη πατρίδα μας έγινε ρεζίλι και στην τελευταία γωνιά του πλανήτη. Και ήταν εξαιτίας ενός προγράμματος το οποίο σχεδίασε η δική σας Κυβέρνηση, κύριε Εκπρόσωπε, όχι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Αυτή η καταστροφή ήταν χειρότερη και από την οικονομική καταστροφή, κύριε Κούσιο. Διότι άλλο η πτώχευση και άλλο η ντροπή. Το να είσαι φτωχός δεν είναι ντροπή. Ναι, βασανίστηκε ο λαός (διότι οι ημέτεροι των «υψηλών» τάξεων μια χαρά φύλαξαν τα εκατομμύρια στο εξωτερικό) με την οικονομική κρίση. Κάποιοι ακόμη βασανίζονται. Κάποιοι καταδικάστηκαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με το εξευτελιστικό ΕΕΕ. Άντεξαν όμως. Διότι μπορούσαν να συνεχίσουν με το κεφάλι ψηλά. Με το διεθνές ρεζιλίκι, όμως, πλήγηκε θανάσιμα η αξιοπρέπεια της ΚΔ. Πονέσαμε όλοι πολλαπλάσια.

Διότι στο εξωτερικό έτεινε η αξία του ονόματος της ΚΔ να κατρακυλήσει στην μηδενική αξία του ονόματος της Σαμόα, του Γκουάμ και της Μποτσουάνας. Όχι εξ υπαιτιότητας μας. Ούτε εξαιτίας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Μόνο εξ υπαιτιότητας της Κυβέρνησής σας, κύριε Κούσιο, και των ανεύθυνων χειρισμών της σε ένα πρόγραμμα το οποίο μετατράπηκε σε χρυσωρυχείο για λίγους ημέτερους κυνηγούς χρυσού και για μερικούς απατεώνες με πατέντα.

Μάθε, λοιπόν, κύριε Κούσιο, ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου εκτός από την κυπριακή μπανανία, ο Πρόεδρός σου θα είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση. Μαζί του, θα είχατε πάει σπίτι σας κι εσύ και οι συνάδελφοι σου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν θα τολμούσες να βγαίνεις και να μιλάς για καταστροφή του τόπου από τον Γενικό Ελεγκτή.

Μάθε ακόμη, κύριε Κούσιο, ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αν πέντε στελέχη της εταιρείας στην οποία διευθυντής είναι ο γαμπρός του Προέδρου, υπέβαλαν αίτηση πολιτογράφησης μέσω του δικηγορικού γραφείου των θυγατέρων του Προέδρου και οι αιτήσεις εγκρίνονταν από το Υπουργικό Συμβούλιο του πατέρα τους, θα ήταν υπεραρκετό για να στείλει ολόκληρη την Κυβέρνηση στο σπίτι της.

Αντί, λοιπόν, να ευχαριστείτε το λαό για τη μοναδική ανά το παγκόσμιο ανοχή την οποία επιδεικνύουν, έχετε το πολιτικό θράσος να βγαίνετε και να ισχυρίζεστε ότι την καταστροφή είναι ο Γενικός Ελεγκτής που την επιφέρει. Γιατί; Επειδή εντοπίζει τις παρατυπίες και τα κακώς έχοντα; Επειδή δημοσιοποιεί όσα κάνετε κατά παράβαση νόμων και κανονισμών; Επειδή αφυπνίζει το λαό;

Αν όντως ξεφεύγει των δικαιωμάτων που ο νόμος και το Σύνταγμα του επιτρέπει, πηγαίνετε –ως Κυβέρνηση- στο Ανώτατο Δικαστήριο και απαιτείστε να τον βάλει στη θέση του ή και να τον εκδιώξει, όπως εξόφθαλμα είναι από χρόνια ο διακαής σας πόθος. Δεν ξεχάσαμε ποτέ πόσο επιθετικά απειλούσατε –ως Κυβέρνηση- ότι θα ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία για να ξεφορτωθείτε τον μπελά. Τολμάτε κύριε Κούσιο; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!

ΥΓ: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΣΥ. Επειδή, προφανώς, το απύθμενο πολιτικό θράσος είναι χαρακτηριστικό της Κυβέρνησης, επισημαίνουμε ότι κατ’ ανάλογο τρόπο τοποθετηθήκατε και την περασμένη Πέμπτη όταν απαντούσατε στο ΑΚΕΛ για την Υγεία. Επικαλεσθήκατε το «κατόρθωμα» της Κυβέρνησης σας με το ΓεΣΥ, κύριε Κούσιο; Δεν ντραπήκατε; Δεν ήσασταν στην Κυβέρνηση και ίσως δεν γνωρίζετε. Ρωτήστε, λοιπόν, να μάθετε πως αν δεν έβαζε ράχη το ΑΚΕΛ, ΓεΣΥ δεν θα περνούσατε ποτέ. Διότι η ηγεσία του κόμματος σας το πολεμούσε, κύριε Κούσιο. Όταν τάχθηκε υπέρ το ΑΚΕΛ είναι που δεν είχε πια άλλη επιλογή και το στήριξε και η Πινδάρου. Μην τρελαθούμε πια σε αυτό τον τόπο…

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *