Menu Close

Αναρτήσεις

Νέο success story τα «χρυσά» απολυτήρια! Συλλάβετε τον Οδυσσέα!

Του Γιώργου Καλλινίκου, 27 Μαίου 2021

Ποιο success story της οικονομικής κρίσης; Και ποιο success story των «χρυσών» διαβατηρίων; Η νέα έκδοση του success story της Κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι αυτό που θα σπάσει τα ταμεία: Τα «χρυσά» απολυτήρια και τα «χρυσά» πτυχία! Η νέα πολλά υποσχόμενη βιομηχανία. Τα έσοδα σταθερά κάθε μήνα. 5.090 ευρώ (τόσες ήταν οι αποδοχές του Γιαννάκη και όχι 6.800 όπως κυκλοφορούσε χθες), αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο!

Δυστυχώς, η βιτρίνα της Κυβέρνησης έγινε θρύψαλα. Ακόμη ένας «άριστος των αρίστων» που επέλεξε ο Πρόεδρος, απεδείχθη μούφα! Βεβαίως, οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι για το συγκεκριμένο «έργο» στο οποίο τον επέλεξαν, το βασικό προσόν το διέθετε. Τι σημασία έχει αν με τις γλώσσες (13 Νέα Ελληνικά, 13 Αγγλικά, 11 Γαλλικά) δεν τα πήγαινε καλά. Ως Επίτροπος έπρεπε να τρέχει στο μήκος και το πλάτος του νησιού για να κρατάει ζωντανό τον εθελοντισμό. Ε, προσέξατε ότι στη Γυμναστική είχε 20 ο άνθρωπος; Γιατί παραπονιέστε;

Όσοι κακεντρεχείς σπεύσατε να χύσετε χολή, ετοιμαστείτε να απολογηθείτε. Διότι, μόλις είδε το φως της δημοσιότητας η αποκάλυψη του «Φ», ο άνθρωπος έσπευσε να παραιτηθεί… εθελοντικά. Τυχαίο; Καθόλου. Απλώς, η «διπλάρειος φιλοσοφία» έχει εμπεδωθεί και στο τελευταίο στέλεχος του κυβερνητικού στρατοπέδου. Παραιτήθηκε για να μπορέσει ο εμπνευστής της φιλοσοφίας να αναφωνήσει το περιβόητο: «Ευτυχώς που αποκαλύφτηκε η πλαστογραφία για να έρθει η Κυβέρνηση να διορθώσει κι αυτό το ολίσθημα»!

Ο μόνος που δεν έχει ακόμη εμπεδώσει τη «διπλάρειο φιλοσοφία» είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Μα ήταν δήλωση αυτή που έκανες χθες, κύριε Κούσιο μου; Άκου τον Γιαννάκη τον μονιμοποίησε το Συμβούλιο του Οργανισμού Νεολαίας το οποίο είχε διοριστεί από τη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ το 2007. Ισοδυναμεί με αυτογκόλ από το κέντρο του γηπέδου. Διάβασε, λοιπόν, πώς έχουν τα πράγματα, κύριε Κούσιο μου. Καταρχάς, ο κ. Γιαννάκης πρωτοπροσλήφθηκε στον Οργανισμό Νεολαίας το 1996 επί διακυβερνήσεως Κληρίδη. Δεύτερον, ακόμη και το 2007 που επικαλείσαι, στο Συμβούλιο του Οργανισμού βρισκόταν διορισμένο και στέλεχος της ΝΕΔΗΣΥ, ο κ. Χριστόφορος Φωκαίδης, τον οποίο ο νυν Πρόεδρος τίμησε με διορισμό και ως υπουργό Άμυνας. Άρα είχατε κι εσείς ευθύνη. Τρίτον, ακόμη και αυτά να μην υπήρχαν, το 2013 όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον διόριζε Επίτροπο Εθελοντισμού, είχε την αποκλειστική ευθύνη να γνωρίζει το ποιόν του και να έχει ξεψαχνίσει (οι σύμβουλοί του εννοείται) το φάκελό του.

Δυστυχώς, κύριε Κούσιο μου, πρέπει να μάθεις ότι σε περιπτώσεις τέτοιων κραυγαλέων πατατράκ δεν κάνεις χωρατά. Όταν ο Τιτανικός βυθίζεται είναι λάθος να βάζεις την ορχήστρα να παίζει μουσική. Το πνεύμα το οποίο προσπάθησες να πουλήσεις στη χθεσινή σου δήλωση είναι ατυχές: «Εύλογα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τα προσόντα και το διορισμό, τα οποία καθηκόντως έτυχαν ελέγχου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού».

Βλέπεις, τα νεύρα του κόσμου κρατιούνται από μια κλωστή. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι για τους προαναφερθέντες λόγους είναι άτοπο και εξοργιστικό το πνεύμα αυτό. Κυρίως, είναι το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν ή δύνανται να αντιληφθούν ότι ο διορισμός Γιαννάκη το 2013 δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα καραμπινάτο βόλεμα ημετέρου. Ο Πρόεδρος εφηύρε τη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού (εντελώς αχρείαστη αφού μια χαρά έκανε τη δουλειά του το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, στην κυριολεξία εθελοντικά) για να βολέψει κάποιον που τον έτρεχε προεκλογικά. Διότι, κύριε Κούσιο μου, παχυλές απολαβές 5.090 ευρώ το μήνα, αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο δεν συμβαδίζουν με τον εθελοντισμό.

Μπορεί να χρησιμοποιούμε σαρκασμό, ωστόσο, στην πραγματικότητα το νέο σκάνδαλο δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Διότι στην πραγματικότητα αποτελεί ένα θλιβερό κατάντημα. Ακόμη μια βουτιά προς τα τάρταρα. Ξέρετε γιατί, κύριε Κούσιο; Επειδή πρόκειται για ένα ακόμη φοβερό πλήγμα για χιλιάδες νέους αυτού του δύσμοιρου τόπου. Ιδίως σε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης όπως αυτή από το 2012 και εντεύθεν.

Είναι άκρως απογοητευτικό το συμβάν με τα διπλώματα του κ. Γιαννάκη για χιλιάδες νέους οι οποίοι πασχίζουν να αποκτήσουν με πραγματικό κόπο τα πτυχία τους. Για χιλιάδες νέους οι οποίοι μελετούν μερόνυχτα για να αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια για το μέλλον τους. Για χιλιάδες νέους οι οποίοι με αγωνία παλεύουν να εξασφαλίσουν τους οικονομικούς πόρους ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Για χιλιάδες νέους οι οποίοι επιστρέφουν στην Κύπρο με αξιόλογα πτυχία αλλά είτε αναγκάζονται να τα αφήσουν σε κάποιο συρτάρι και να πάνε να εργαστούν ως μπαρίστες είτε βρίσκουν εργασίες με μισθούς που προοιωνίζουν ένα μίζερο μέλλον.

Όλοι αυτοί οι νέοι, έχουν για πολλοστή φορά συνειδητοποιήσει, κύριε Κούσιο, ότι τα πτυχία, τα μάστερ και τα δοκτοράτα ωχριούν μπροστά σε μια κομματική ταυτότητα. Αντιλαμβάνονται ότι η περιβόητη «αξιοκρατία» σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κατάπτυστο παραμύθι. Αντικρίζουν το βασιλιά γυμνό και απελπίζονται.

Εμπρός, λοιπόν, κύριοι κυβερνώντες. Μετά και από αυτό το περίφημο success story, ένα σας απομένει. Ορμήστε ξανά στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Πώς τόλμησε ο αθεόφοβος να προβεί σε μια τέτοια τρομερή αποκάλυψη; Διώξτε τον πάραυτα! Υπονομεύει τον Γενικό Εισαγγελέα! Ζητά ποινικές έρευνες από τον Αρχηγό Αστυνομίας! Κάντε το κι αυτό. Θα είναι ένας ζουμερός επίλογος στη νέα έκδοση του success story! Και μετά, όποιον πάρει ο δαίμονας… Διότι στα δύσκολα, οι πράξεις μετρούν!

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο, Απόψεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *