Menu Close

Αναρτήσεις

Νέες βόμβες Οδυσσέα, ο γαμπρός και τα «χρυσά» διαβατήρια

27 Φεβρουαρίου 2021

Οδυσσέα Μιχαηλίδη λυπήσου μας. Η μια βόμβα μετά την άλλη. Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα. Σκάει μια βόμβα, μας κόβεται η αναπνοή από την μπόχα που διαχέεται στην ατμόσφαιρα και μέχρι να προλάβουμε να την επαναφέρουμε, σκάει η επόμενη βόμβα. Με τέτοια βροχή αποκαλύψεων θα μας αποτελειώσετε σε αυτό τον τόπο.

Διαβάστε επί λέξει —αφού καθίσετε καλού-κακού προηγουμένως- τι καταγράφει χθες η Ελεγκτική Υπηρεσία στην ειδική έκθεσή της για το Υφυπουργείο Τουρισμού: «Μαρίνα Αγίας Νάπας – Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αίτηση του παραχωρησιούχου της σύμβασης για την ανάπτυξη της Μαρίνας Αγίας Νάπας, για εκμίσθωση όμορου κρατικού τεμαχίου έκτασης 3.093 τ.μ. για τουριστικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την ενσωμάτωσή του µε τον χώρο της μαρίνας Αγίας Νάπας…».

Σημειώνεται, πως η Ελεγκτική Υπηρεσία εκφράζει την άποψη ότι η σύναψη της σύμβασης μίσθωσης του εν λόγω κρατικού τεμαχίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν συνάδει με τη νομοθεσία και ότι πρέπει να ακολουθείται ανοικτή, διαφανής και ανταγωνιστική διαδικασία στις περιπτώσεις εκμίσθωσης κρατικής γης, η οποία να διασφαλίζει τη διαχείριση της περιουσίας της Δημοκρατίας με τον πιο οικονομικό, αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο, ενώ δεν μπορεί να τροποποιούνται εκ των υστέρων βασικοί όροι δημοσίων συμβάσεων.

«Σημειώνουμε, χάριν διαφάνειας, και ιδίως, δεδομένου πως η εκμίσθωση αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, ότι ένας εκ των διευθυντών του παραχωρησιούχου είναι πρόσωπο από το  οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης, διευθυντές της μητρικής εταιρείας έλαβαν μεταξύ των ετών 2018 και 2020 την κυπριακή υπηκοότητα στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος χωρίς να πληρούν τα επενδυτικά κριτήρια που καθορίζει η σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η πολιτογράφηση τους έγινε με πάροχο το δικηγορικό γραφείο στο οποίο έχουν συμφέρον οι θυγατέρες του Προέδρου της Δημοκρατίας», υπογραμμίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Πρόκειται για καραμπινάτη ευνοϊκή μεταχείριση προς μέλη της εταιρείας της μαρίνας Αγίας Νάπας, της οποίας ένας εκ των διευθυντών της είναι ο γαμπρός του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για καραμπινάτο πρόβλημα παραχώρησης κυπριακών διαβατηρίων, που δεν καλύπτονται από τα απαιτούμενα κριτήρια, σε διευθυντές της μητρικής εταιρείας από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Πρόκειται για καραμπινάτη διασύνδεση εταιρείας με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος του Προέδρου.

Όπως επισημαίνει η Ελεγκτική Υπηρεσία, η πολιτογράφηση των αλλοδαπών διευθυντικών μελών της εν λόγω εταιρείας έγινε από το δικηγορικό γραφείο το οποίο ανήκει συμμετοχικά στις θυγατέρες του Προέδρου. Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο του πατέρα τους και αφορούσε άτομα τα οποία είναι συνδιευθυντές της εταιρείας με τον γαμπρό του Προέδρου! Αν επιβεβαιωθεί ότι τα διαβατήρια δόθηκαν χωρίς να καλύπτουν τα απαιτούμενα κριτήρια, τότε το πρόβλημα, που ήδη αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση, κορυφώνεται. Μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές, πάντως, δεν υπήρξε ούτε διάψευση ούτε καμία αντίδραση από το Προεδρικό ή από την Κυβέρνηση.

Επειδή, προφανώς, το αίμα θα έχει ανεβεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον εγκέφαλό σας με επικίνδυνο τρόπο, για να χαλαρώσετε λιγάκι και να αποφύγετε τον κίνδυνο, σας υπενθυμίζω τι διημείφθη στην περιβόητη Ερευνητική Επιτροπή για τα «χρυσά» διαβατήρια στις 2 Φεβρουαρίου. Ρώτησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αν ο γαμπρός του Γιάννης Μισιρλής είναι μέλος του ΔΣ της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Απάντησε με το εξοργιστικό «δεν το γνώριζα». Και συνέχισε να προκαλεί τη νοημοσύνη μας, διερωτώμενος τι σημασία έχει αυτό. Βεβαίως, το γεγονός ότι αλλοδαπά στελέχη της εταιρείας της Μαρίνας εξασφάλισαν διαβατήρια (χωρίς να πληρούν τα κριτήρια όπως καταγράφει η Ελεγκτική Υπηρεσία), με πάροχο το δικηγορικό γραφείο συμφερόντων των θυγατέρων του Προέδρου και ο γαμπρός του Προέδρου είναι μέλος του ΔΣ, για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δεν λέει κάτι…

Δυστυχώς, τρυπήσαμε και τον πάτο. Δυστυχώς, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διενεργεί έρευνα επί παραβάσει για τις μαζικές πολιτογραφήσεις που έκανε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, οι σωρηδόν αποκαλύψεις οι οποίες εμπλέκουν την Κυβέρνηση σε υποθέσεις καραμπινάτης διαπλοκής, στήνουν στον τοίχο την Κυπριακή Δημοκρατία. Δυστυχώς, καμία πανδημία δύναται πλέον να φρενάρει την οργή του λαού. Δυστυχώς, κανένα διάταγμα του υπουργού Υγείας, το οποίο αγγίζει τα όρια της δικτατόρευσης, δύναται να αποτρέψει και άλλες μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί προ πολλού. Δυστυχώς, ακόμη ζούμε σε αυτό το νησί και οι βόμβες θα συνεχίσουν να μας απειλούν…

Και ο τεράστιος Κώστας Μόντης θα συνεχίσει με σπαραγμό να αναφωνεί: «Ποια πτώση επίκειται τώρα, συνολικά πόση πτώση υπολείπεται;»…

Γιώργος Καλλινίκου

Posted in Politics, Από Φιλελεύθερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *